Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Συναγερμός από την Frontex: Τζιχαντιστές εξοπλίζουν πρόσφυγες για τρομοκρατικές επιθέσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει σύμφωνα με ρεπορτάζ του Independent η Frontex για το ενδεχόμενο «μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να εξοπλίζουν πρόσφυγες που βρίσκονται, ήδη, στην Ευρώπη για να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις».
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η Frontex υπογραμμίζει ότι «ορισμένα άτομα μπορεί να έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί ή χειραγωγηθεί ή να έχουν χρησιμοποιηθεί από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι πιθανόν έχουν παρεισφρήσει σε στρατόπεδα προσφύγων».
Στο δημοσίευμα, επίσης, σημειώνεται ότι «μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πιθανόν έχουν αποπειραθεί να χειραγωγήσουν πρόσφυγες ή ακόμη και να τους εκπαιδεύσουν για να τους μετατρέψουν σε τρομοκράτες». 
«Η Frontex εξήρε την αναγκαιότητα ετοιμότητας των ευρωπαϊκών αρχών υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων», υπογράμμισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, σε δηλώσεις του στο «Voa News».
Από την πλευρά της, η Europol έχει ανακοινώσει ότι από τον Απρίλιο του 2016 υπήρξαν περίπου 300 περιπτώσεις στις οποίες τζιχαντιστές προσπάθησαν να στρατολογήσουν πρόσφυγες που βρίσκονταν ήδη στην Ευρώπη.
Και αυτά τη στιγμή που δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι τζιχαντιστές μπορεί να έχουν φτάσει στην Ευρώπη.
Δείτε το δημοσίευμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.