Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

«Στόχος τα κοιτάσματα του Πρίνου» για την Άγκυρα ενώ συνεχώς τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το Αιγαίο



Η Τουρκία λιγουρεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου και ασκεί άκρως επιθετική πολιτική αποστέλλοντας πολεμικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά ΣΥΝΕΧΩΣ.
Mετά τις μαζικές χαμηλές πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά που έγιναν τη Δευτέρα,  ένα τουρκικό «κατασκοπευτικό» αεροσκάφος τύπους CN-235 πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος μόλις 30(!) μέτρα (ακριβές ύψος 100 πόδια) πάνω από τη νήσο Παναγιά.
Η διχοτόμηση του Αιγαίου είναι στις πολύ άμεσες προτεραιότητες της τουρκικής κυβέρνησης και προσωπικά του Σουλτάνου Ερντογαν.      
Ένας από τους λόγους αυτής της στάσης της Άγκυρας είναι η  πρόσφατη αναβάθμιση της εκτίμησης για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή του Πρίνου «που ανέρχεται  στα 40 εκατ. βαρέλια, από 30 εκατ. που ήταν η προηγούμενη», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος  της Energean, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής. aoz-turk
Πρόκειται για ένα «χρυσωρυχείο» για την ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία , αλλά από την άλλη πλευρά η Τουρκία «βουρλίζεται» όταν ακούει ότι οι Έλληνες εκμεταλλεύονται το Αιγαίο και θα επιδιώξουν με κάποιο πολεμικό επεισόδιο για  να «ρεφάρουν» τις εξευτελιστικές ήττες στην Συρία και την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή της Άγκυρας.
Οι  εκτιμήσεις των ειδικών επί των υδρογονανθράκων προέκυψαν από ενδελεχείς σεισμικές  έρευνες  με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει και  οι οποίες υλοποιήθηκαν στην θαλάσσια περιοχή του  στον Πρίνο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο  διευθυντής της εταιρείας , η μέση ημερήσια παραγωγή πετρελαίου το 2016 ήταν 3.600 βαρέλια, τώρα κυμαίνεται στα 5.000 βαρέλια ενώ ο στόχος για το 2018 ύστερα από επενδύσεις σε νέες γεωτρήσεις είναι να αυξηθεί στα 10.000 βαρέλια ημερησίως.
Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου σημαίνει ότι το Δημόσιο θα εισπράξει για πρώτη φορά δικαιώματα  για τη φετινή παραγωγή τα οποία εκτιμώνται σε 400.000 ευρώ.
Αυτό που εξοργίζει ακόμα πιο πολύ την Άγκυρα είναι ότι η Ελλάδα κινείται δραστήρια για υδρογονάνθρακες και στις περιοχές των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και στο Κατάκολο, με ταυτόχρονο είσοδο ξένων ενεργειακών κολοσσών, οι οποίοι θα επιδιώξουν να εδραιώσουν την παρουσία τους στην χώρα μας.
Επίσης άσχετο με αυτά τα ενεργειακά ευρήματα δεν είναι φυσικά ούτε η στάση των Γερμανών και ειδικά του Σόιμπλε ο οποίος επιδιώκει την υφαρπαγή για λογαριασμό της χώρας του,  των τεράστιων ελληνικών κοιτασμάτων σε αυτές τις περιοχές τα οποία ήταν γνωστά από την εποχή της κατοχής της Ελλάδος  από του ναζί.
mesogeios

Πληροφορίες από Έλληνες και ξένους αναλυτές κάνουν λόγο για επίσπευση του σχεδίου πρόκλησης της Ελλάδος από την Τουρκία ειδικά μετά την δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη , διότι ο σκοπός των Τούρκων ανεξαρτήτως κυβερνήσεων ήταν , είναι και θα είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: «Στόχος τα κοιτάσματα του Πρίνου» για την Άγκυρα ενώ συνεχώς τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το Αιγαίο
«Στόχος τα κοιτάσματα του Πρίνου» για την Άγκυρα ενώ συνεχώς τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το Αιγαίο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhd53ECu8suAir_jve8CwbFHoE778fsy5chQS9rkkscAGL77tlqTsVbHGj3SauDWdABcd3IcbMcVadJwrJQgemQJgVc8cLdKH8ZP6mtXw0TlFPZisFIcv2iZA6xrZesQhmmFAPsIOVqs7RF/s640/aigaio-25_mesimvrinos__article.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhd53ECu8suAir_jve8CwbFHoE778fsy5chQS9rkkscAGL77tlqTsVbHGj3SauDWdABcd3IcbMcVadJwrJQgemQJgVc8cLdKH8ZP6mtXw0TlFPZisFIcv2iZA6xrZesQhmmFAPsIOVqs7RF/s72-c/aigaio-25_mesimvrinos__article.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/12/blog-post_849.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/12/blog-post_849.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy