Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Προσάραξη τουρκικού πλοίου στην Κω - Τι είδαν οι βατραχάνθρωποι
Δύο λιμενικοί με καταδυτικές στολές προσέγγισαν το τουρκικό πλοίο «Αλκατράζ» που προσάραξε μόλις 100 μέτρα από τις ακτές της Κω.
Το τουρκικό καταδυτικό πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τούζλα της Τουρκίας και είχε προορισμό την Αττάλεια, προσάραξε στα αβαθή μόλις 100 μέτρα από την ακτή Λάμπης, βόρεια της Κω και πολύ κοντά στην πόλη, τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Μετά από έρευνα των δύο λιμενικών διαπιστώθηκε ότι δεν μετέφερε όπλα ή άλλο πολεμικό υλικό, ούτε υπήρχε άρνηση συνεργασίας από τον καπετάνιο και το πλήρωμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος».
Την επιχείρηση, που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, συντόνιζε ο λιμενάρχης Κω, Κώστας Γιαλελής, από το ειδικά εξοπλισμένο σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
«Αφήσαμε τους δύο λιμενικούς σε απόσταση 10 μέτρων από το σκάφος. Εκείνοι βούτηξαν στη θάλασσα με πλήρη εξοπλισμό, έκαναν έλεγχο και όταν επέστρεψαν μας είπαν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το πλήρωμα», αναφέρει στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δωδεκανήσων, Αντώνης Τρουμούλης, χειριστής του σκάφους που μαζί με ένα άλλο μέλος της ΕΟΔ μετέφεραν το κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος.
«Σε μία πρώτη προσέγγιση που κάναμε μας ζητούσαν αντλίες για να βγάλουν το νερό, ενώ μας φώναζαν ότι είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επάρκεια σε νερό και τρόφιμα. Δεν μας είπαν αν χρειάζονται οτιδήποτε, παρότι πολλές φορές φωνάξαμε αν θέλουν κάτι», δηλώνει ο κ. Τρουμούλης.
Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σε κάποια σημεία της πρύμνης το τουρκικό πλοίο έχει πάρει νερά σε ύψος 50 εκατοστών, ενώ έχει και ρήγματα στα πλαϊνά μέρη του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος είτε να πάρει κλίση είτε – πολύ περισσότερο – να βυθιστεί.
Επειδή όμως υπάρχει πρόγνωση για επιδείνωση του καιρού και δυνατούς βοριάδες από σήμερα, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την ασφάλειά του το πλήρωμα θα απομακρυνθεί άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.