Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΣΠΕΘ


Πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:30π.μ στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην αίθουσα Bowling επί της οδού Βόλου, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση - Ενημέρωση των μελών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος και Οικονομικός Σύμβουλος της ΕΣΠΕΘ Ηλίας Νατσιούλας, ο οποίος μίλησε για οικονομικά θέματα που απασχολούν τον Κλάδο και δέχθηκε ερωτήσεις από τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Θ.


 ΟΜΙΛΙΑ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ   ΕΣΠΕΘ  ΣΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Κύριες και κύριοι Συνάδελφοι, αγαπητά μέλη, φίλοι και φίλες


Πριν έξι μήνες περίπου ανέλαβα τη θέση του Προέδρου της ΕΣΠΕΘ, και  κλήθηκα  να  πορευθώ,  μαζί  με  το  υπόλοιπο  ΔΣ,  αντιμετωπίζοντας πολλές προκλήσεις και αλλαγές όσον αφορά το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό  μας,  το  θέμα  του  μισθολογίου,  της  υλοποίησης  της απόφασης του ΣτΕ, καθώς επίσης και το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας για τις Ενώσεις Στρατιωτικών, σύμφωνα με το Ν.4407/2016.

Η ΕΣΠΕΘ επιζητούσε και επιδιώκει σταθερά τη συνεννόηση, τη συνεργασία και τις συναινετικές λύσεις. Με υπεύθυνη στάση, εστιάζοντας το   δημόσιο   λόγο   της,   στην  ανάδειξη  και   επίλυση  των  αληθινών προβλημάτων των συναδέλφων και όχι αυτά που για ίδιο όφελος κάποιοι άλλοι στον χώρο, προσπαθούν να προωθήσουν. Η συγκατοίκηση δεν ήταν και δεν είναι  ποτέ εύκολη για κανέναν. Καμία ΠΟΕΣ δεν έχει το δικαίωμα να μας αρνείται την ιδιότητα του μέλους γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον ορισμένων προβεβλημένων παραγόντων του χώρου που φοβούνται την έντιμη  και  διακριτή  στάση  μας.  Οι  έριδες  και  οι  διαμάχες που έχουν εμφιλοχωρήσει στην σωματειακή εκπροσώπηση των στρατιωτικών δεν είναι τυχαίες, καθόσον προκαλούνται από κάποιους.

Πρόθεση της ΕΣΠΕΘ είναι να συνεχίσει δυναμικά και με αμείωτο ρυθμό  την υλοποίηση της στρατηγικής της, με σκοπό την επίτευξη των στόχων που έχουν αποφασιστεί. Για το σκοπό αυτό θέτει ως προτεραιότητα την πιστή εφαρμογή και εκτέλεση του πλάνου δράσης της, το οποίο έχει σαφή ενωτική στοχοθέτηση. Προτίθεται να εκπέμψει ένα ισχυρό μήνυμα δημοκρατικής ακτινοβολίας, την ώρα που ο χώρος της συλλογικής εκπροσώπησης των Ελλήνων στρατιωτικών μετατρέπεται με διάφορες εσωστρεφείς διεργασίες σε πεδίο συγκρούσεων, την ίδια στιγμή που είναι σε  εξέλιξη  σε  επίπεδο  μια  προσπάθεια  υπηρεσιακών  παραγόντων  να
αμφισβητηθούν και ανατραπούν δυσμενώς ορισμένα εργασιακά κεκτημένα που θεσπίστηκαν τα τελευταία έτη, τουναντίον ουδεμία πρωτοβουλία αναλαμβάνεται για την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων του κλάδου.


Σε  αυτό  το  σημείο θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν ακόμα πολλά αποθέματα υπομονής και σύμπνοιας μεταξύ μας, χωρίς όμως να απεμπολήσει κανείς, τις αρχές και τις αξίες του, γιατί για εμάς στην ΕΣΠΕΘ προέχει η υπεράσπιση των συμφερόντων  του κλάδου, η επιβίωση των συναδέλφων, αυστηρά σύμφωνα με τον ηθικό και αξιακό μας κώδικα. Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν καμία απόφαση συμπαράστασης και παρηγοριάς από  κανέναν  κομματικό  επιτελείο,  ούτε  αυτόκλητους προστάτες  για τη δράση μας η οποία ήταν, είναι και θα παραμείνει αδέσμευτη, ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη. Σε αυτό είμαι απολύτως κατηγορηματικός!

Όλοι   μας   πρόσφατα   ενημερωθήκαμε   από   τα   μέσα  κοινωνική δικτύωσης για την προσπάθεια φίμωσης της Ένωσης και την περιχαράκωσή της σε τοπικό επίπεδο, χωρίς θεσμική υπόσταση. ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ!! Κάποιοι μεθόδευσαν και υποκίνησαν την κατάθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο φωτογραφικής - κατ΄ εμέ - τροπολογίας με σκοπό την κατάργηση των περιφερειακών Ενώσεων (ΕΣΠΕΘ, ΕΣΠΕΗΠ, ΕΣΠΕΚΜ κλπ) και τη διατήρηση μόνο των νεοφυών ενώσεων (ΠΕ), οι οποίες το τελευταίο διάστημα συστήνονται  «κατά παραγγελία» (άραγε  ποιου) και πολλές εξ αυτών αποτελούν τον ορισμό του «σωματείου σφραγίδα», τα οποία ως οντότητες εξυπηρετούν ιδιοτελείς και μόνο στοχεύσεις των ιδρυτών και των  «πατρώνων»  τους,  που  επενδύουν στη δημιουργία «παραταξιακών στρατών». Από την ΠΟΕΣ δεν έγινε το παραμικρό σχόλιο, δεν εκφράστηκε καμία  συμπαράσταση,    και  φυσικά  δεν  καταδικάστηκε  η συγκεκριμένη τροπολογία, ούτε ο αδόκιμος τρόπος επέμβασης ορισμένων κυβερνητικών παραγόντων ε τοπικό χρώμα είναι η αλήθεια, για να μην ξεχνιόμαστε) στα εσωτερικά του κλάδου. Είναι ποτέ δυνατόν το Δευτεροβάθμιο όργανα (ΠΟΕΣ) να στραφεί, έστω δια της ανοχής του, εναντίον των πρωτοβάθμιων ιδρυτικών της μελών, εξ ων συνετέθη η Ομοσπονδία; Αυτό είναι το ευχαριστώ για όλα όσα έπραξαν οι Περιφερειακές Ενώσεις, συμπεριλαμβανομένης της  Ένωσής μας ;;;;;;;;


Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτύχεις πλέον τη διαλεκτική σύνθεση των αντιθέσεων σε  αυτό το ρευστό περιβάλλον. Ο πολωτικός λόγος, η συνεχής εξύφανση δολοπλοκιών και μηχανορραφιών, έχουν ως συνέπεια την αναστάτωση και συντηρούν τον διχασμό. Η αλήθεια είναι ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες, χωρίς την αλλαγή πλεύσης από το Προεδρείο της ΠΟΕΣ, δε διαφαίνεται καθαρός ορίζοντας διεξόδου από την κρίση και την εσωστρέφεια.


Κύριες και κύριοι Συνάδελφοι, να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε τι χρειαζόμαστε; Αδιαπραγμάτευτα και με σαφήνεια, χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο!


Χρειαζόμαστε  τη  συμπαράσταση  όλων  των  συναδέλφων στρατιωτικών, ανεξαρτήτως κλάδου, βαθμού ή προέλευσης   και τη συμπαράταξη και συνεργασία των άλλων κλάδων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε δυναμικά και με παρεμβατικό λόγο. Έτσι τα μόνα λόγια τούτες τις ώρες στο στόμα του κάθε Προέδρου που ταιριάζουν στο μυαλό, πρέπει να είναι ενότητα, αλληλεγγύη και ακούραστος αγώνας. Αυτό πρεσβεύει και η ΕΣΠΕΘ!


Οι εποχές άλλαξαν! Δεν υπάρχουν πλέον Μεσσίες και φωτισμένοι ηγέτες, δεν υπάρχουν πλέον προσωπικές «ιδιοκτησίες και φέουδα». Εγώ προσωπικά, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και εκτιμώ ότι διερμηνεύω και τα δικά σας συναισθήματα, δεν προτιθέμεθα θα απολογηθούμε σε κανέναν, για νοοτροπίες και συμπεριφορές ξένες προς εμάς.

Η ανάγκη για αξιοπρεπή επιβίωση, για εξασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας είναι αυτά που πρέπει να μας ενώνουν. Κάντε λοιπόν την αγωνία,  την  οργή  σας,  δύναμη!!  Διώξτε  την  θλίψη,  τον  πόνο,  μην επιτρέπετε την παραπληροφόρηση, να μας οδηγήσει στην εσωστρέφεια, στην αδράνεια, στην απογοήτευση και τέλος στην αυτοκαταστροφή.


Κύριες και κύριοι Συνάδελφοι, τίποτα δεν έχει σχέση με το χθες. Όλα άλλαξαν από το περασμένο καλοκαίρι, σε ότι αφορά στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Ενώσεων. Πρόκειται για κομβικό γεγονός ιστορικής σημασίας. Υπάρχουν βέβαια πολλά σημεία, τα οποία από κάποιους προφανώς υπαγορεύτηκαν, με τα οποία διαφωνούμε και συνεπώς επιδιώκουμε τη βελτίωση του υφισταμένου ρυθμιστικού πλαισίου. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν παύει να αποτελεί μία απολύτως θετική εξέλιξη, με πολλά περιθώρια βελτίωσης.


Στην ΕΣΠΕΘ έχουμε σαν αντικειμενικό σκοπό να προωθήσουμε τα θέματα  που  απασχολούν  τους  συναδέλφους, εντός των ορίων και  του πλαισίου του καταστατικού μας.    Δεν υπάρχει χώρος ούτε για αντιπολιτευτικές κορώνες, ούτε για ανούσιες φλυαρίες. Επιδιώκουμε να είμαστε   χρήσιμοι   και   όχι   απαραίτητα   αρεστοί.   Θέτουμε   ευθαρσώς ερωτήματα και απαιτούμε απαντήσεις, όμως οφείλουμε και είμαστε προς τούτο έτοιμοι, να δώσουμε και εμείς απαντήσεις, στοιχειοθετημένα και με επιχειρήματα, στα ερωτήματα που θέτουν οι άλλοι. Αυτή είναι η διαδικασία του δημοκρατικού διαλόγου. Είμαστε υπέρ της πολυφωνίας, του πλουραλισμού, της ακηδεμόνευτης γόνιμης και κριτικής σκέψης και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή.


Στην ΕΣΠΕΘ υπενθυμίζεται ότι έχουμε διοίκηση συν-ευθύνης! Έτσι μόνο θα είμαστε αποτελεσματικοί στις διαπραγματεύσεις μας. Κάθε μεμονωμένη στάση που δεν στηρίζει εμπράκτως την ενότητα, υπονομεύει τον  κοινό  αγώνα,  αφαιρεί  από  τον  κλάδο  κάθε  επιχείρημα διαπραγμάτευσης και ξέρετε γιατί; Ο κάθε κυβερνητικός ή υπηρεσιακός παράγοντας      συνομιλητής,   αντιλαμβάνεται   τη   διαφορά,   του   να εκπροσωπείς   όχι   απλώς   μια   συνδικαλιστική   πλειοψηφία,   αλλά   μια παμψηφία μελών εργαζομένων!



Πρέπει να γίνει απολύτως σαφές και κατανοητό!!! Μόνο με ομόνοια και  ομοφωνία  θα πάμε  μπροστά! Κανένα ατομικό συμφέρον και  καμία παράταξη δεν χάνει όταν ο κλάδος συνολικά κερδίζει! Ο στρατιωτικός δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως παρίας, δεν μπορεί να είναι πολωμένος και διχασμένος  εμπρός  στα  μεγάλα  προβλήματα,  όπως  το  ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, το μισθολόγιο κ.α.


Θα  είμαστε  πραγματικά  ισχυροί  όταν  όλοι  μαζί  οι  στρατιωτικοί, αντάμα,  αγωνιζόμαστε  και  περιφρουρούμε  την  αξιοκρατία  και  την  ίση αμοιβή  για  ίση  παρεχόμενη  εργασία.  Δηλαδή  πληρωμή  υπερωριακής

απασχόλησης όπως γίνεται και στα λοιπά Σ.Α, καθόσον εμπίπτουμε στο ίδιο θεσμικό  πλαίσιο  σε  ότι  αφορά στο  μισθολογικό καθεστώς των ειδικών μισθολογίων. Παρεμπιπτόντως, δεν νοείται, δεν πρέπει να έχουμε δίπλα μας εργαζόμενους, νέους συναδέλφους με πτυχία και με περαιτέρω μεταπτυχιακές  σπουδές  και  να έχουν μισθούς 669 ευρώ. Η  εφαρμογή τυχόν νέου ειδικού μισθολογίου θα ήταν καταστροφική για τον κλάδο μας, καθώς εικάζεται ότι αντί για εξισώσεις προς τα επάνω, θα επιφέρει περαιτέρω μείωση προς τα κάτω.


Φίλες και φίλοι Συνάδελφοι, όταν συγκροτηθήκαμε ως ΔΣ αναλάβαμε μια ηθική δέσμευση. Δεν είμαστε από αυτούς που θα κάνουμε καριέρα σε βάρος των συναδέλφων, δεν είμαστε από αυτούς που φοβόμαστε μη χάσουμε κάτι. Οι περισσότεροι ή όλοι μας στο ΔΣ δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα απολύτως, γιατί μετά από πολλά έτη εργασίας (προσωπικά διανύω το 27 έτος στο στράτευμα) δεν έχουμε τίποτα παρά μόνο την τιμή και την αξιοπρέπειά μας, καθώς   και την φτώχεια μας, που μας προκάλεσαν οι συνεχείς (παράνομες πολλές εξ αυτών, με βάση τη νομολογία του ΣτΕ) περικοπές στο μισθολόγιο μας. Αναγνωρίζουμε βέβαια ότι σε ανάλογη θέση βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και αυτό φυσικά μας λυπεί εξίσου.


Προ ολίγου ανέφερα, ότι δεν έχω να κρύψω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα  και  κανέναν,  πλην του Θεού και  της γυναίκας μου φυσικά  !!!! (χαριτολογώ  βέβαια).  Σας  το  δηλώνω  ξανά,  ότι  δεν  χρωστάμε  σε κανέναν, δεν μας κρατάει κανείς και συνεπώς θα τα λέμε ευθαρσώς όλα.


Το Πολιτικό σύστημα ενοχοποίησε τους εργαζόμενους. Δημιούργησε κοινωνική εσωστρέφεια. Έστρεψε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων. Τους ανέργους, εναντίον των εργαζομένων.  Το  πολιτικό σύστημα λοιπόν αυτό, αφού κατεδάφισε τον παραγωγικό ιστό της χώρας, αφού διέλυσε την κοινωνία, αφού χαρίστηκε κατ   επανάληψη   στους   χρηματοδότες   του,   ζητά   φόρους   από   την εξαθλιωμένη κοινωνία. Όλοι μας καθημερινά ταλαιπωρούμαστε στις Μονάδες, απειλούμαστε με νέες περικοπές, διερωτόμαστε εάν και πότε θα πάρουμε σύνταξη, εάν θα βρουν δουλειά τα παιδιά μας, Μην επιτρέπεται σε όλους αυτούς να σας υποτιμούν!


Δεν θα υπηρετήσουν οι συνάδελφοι στρατιωτικοί κανένα σύστημα! Επιλογή μας είναι να παραμείνουμε άνθρωποι! Δεν θα απολογηθούμε για κανέναν και  για τίποτα. Αυτό που πρέπει  να μας ενδιαφέρει είναι,  να είμαστε συντονισμένοι σε μια κοινή πορεία. Πορεία για αξιοπρέπεια. Γιατί ξέρετε ότι δεν τα φάγαμε μαζί. Το ξέρουν και αυτοί.


Να ξέρετε λοιπόν κύριοι πολιτικοί, ότι σε λίγο δεν θα σας γνωρίζει κανένας. Σήμερα στην γενική μας συνέλευση,  τους στέλνουμε αυτό το μήνυμα: Είμαστε όλοι εδώ, δηλώνοντας ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί, δεν θα   σκύψουν   το   κεφάλι.   Είμαστε   όλοι   εδώ   ως   ΕΣΠΕΘ,   για   να

διατρανώσουμε ότι όποιες μεθόδους και να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να μας καθυποτάξει, να μας φιμώσει, να μας εξαφανίσει, εμείς θα παραμείνουμε όρθιοι.


Θέλω να καλέσω όλους εκείνους τους συναδέλφους, να συμπράξουν μαζί μας σε μια κοινή πορεία συνευθύνης.  Οι υποκινούμενες διασπαστικές κινήσεις και οι ευκαιριακές χωρίς αρχές ταυτίσεις, δεν συνιστούν συλλογική έκφραση με  αρχές και  αξίες. Ο αντίθετος δρόμος, είναι η διαίρεση, η διάσπαση και ο κατακερματισμός των δυνάμεών μας.


Μη σκύψετε το κεφάλι. Σήμερα η ΓΣ είναι η δική μας ώρα η ώρα που  καλείστε  να  αποφασίσετε  τι  θέλετε  και  τι  προτίθεστε  να κάνετε. Οφείλουμε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στους διαχειριστές της εξουσίας και στο  πολιτικό σύστημα, δεν επιθυμούμε μνημόνια 1, 2, 3 και όσα άλλα παρασκηνιακά απεργάζονται. Θέλουμε και διεκδικούμε ότι δικαιούμαστε και θα το κερδίσουμε, γιατί το αξίζουμε!

Στην Ομοσπονδία να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε εδώ ενωμένοι δυνατοί, έστω κι αν αυτοί κρατούν κλειστή την πόρτα. Είμαστε ο μητρικός της  φορέας,  ως  ιδρυτικό  της  μέλος και  θα περιμένουμε  καρτερικά τη δικαίωση μας, διότι ο νόμος ορίζει ρητά ότι είμαστε δικαιωματικά μέλη της ΠΟΕΣ κι αυτό ουδείς κος Τσουκαράκης μπορεί να το αρνηθεί.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας καλώ να παραμείνουμε ενωμένοι, να συμπαρασταθείτε και να συμπαραταχθείτε μαζί μας, να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενωμένοι, με σθένος και πείσμα. Σε αυτό το σημείο σας καλώ προσωπικά όλους, να συμβάλλετε στη λειτουργία της ΕΣΠΕΘ με την ενεργή συμμετοχή σας στην καθημερινή λειτουργία και στις δράσεις που αναλαμβάνει η Ένωση. Μόνοι μας μπορούμε αρκετά, όλοι μαζί όμως μπορούμε  πολλά περισσότερα. Θέλουμε τις προτάσεις, τις ιδέες και τις απόψεις σας. Θέλουμε την εθελοντική συνδρομή σας προς τα μέλη του ΔΣ, ώστε να υποβοηθηθούν και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στο έργο που έχει αναλάβει ο καθένας μας. Θέλουμε τη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει, με πολύ κόπο είναι η αλήθεια, η Ένωση (ΓΣ, αιμοδοσίες, ενημερωτικές εκδηλώσεις, κοπή πίτας κλπ).

Σε  ότι  με  αφορά προσωπικά, με  την ιδιότητα του Προέδρου της ΕΣΠΕΘ, οι πόρτες της Ένωσης είναι και θα παραμείνουν ανοικτές για όλους και όχι κλειστές όπως διαβάσαμε πρόσφατα όταν κάποιοι με προφάσεις αρνήθηκαν  σε  συναδέλφους  την  εγγραφή τους σε  άλλη Περιφερειακή Ένωση (Αττικής).   Το κινητό μου τηλέφωνο και το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο είναι στη διάθεση όλων των συναδέλφων, μελών ή μη της Ένωσης, για σκέψεις, προβληματισμούς, απόψεις - προτάσεις. Θα χαρούμε να σας έχουμε και στο μέλλον κοντά μας.


Καλό αγώνα και σας ευχαριστώ πολύ για τη σημερινή παρουσίας σας.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΣΠΕΘ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΣΠΕΘ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjERIc_CyiEhEHg3kHu4FK2PhqeovrzcFEx1grPtKQGxMfggkA63W8cFugKwHyBS1qvSJssmmoWwEMkN4coDSvpIAQTuat0c3rwlzakeI2mYTVEBRYbGpJ5yhQZCFLD6BNpbTKfnpW_Ir5q/s640/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjERIc_CyiEhEHg3kHu4FK2PhqeovrzcFEx1grPtKQGxMfggkA63W8cFugKwHyBS1qvSJssmmoWwEMkN4coDSvpIAQTuat0c3rwlzakeI2mYTVEBRYbGpJ5yhQZCFLD6BNpbTKfnpW_Ir5q/s72-c/unnamed.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/12/blog-post_52.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/12/blog-post_52.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy