Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα με τον επιζώντα ναύτη του Αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ Γεώργιο Τασσά Γεώργιο Τασσά

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, είχε συνάντηση στο γραφείο του, με τον τελευταίο επιζώντα του θρυλικού Αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ, Γεώργιο Τασσά, τότε ναύτη-μηχανικό.

Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κατά τις επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου, το Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ στις 22 Οκτωβρίου 1943, προσέκρουσε σε νάρκη κοντά στην Κάλυμνο, με αποτέλεσμα να χάσει την πλώρη του. Παρόλα αυτά με τις ηρωικές προσπάθειες του πληρώματός, είχε 21 νεκρούς 30 τραυματίες, το εναπομείναν σκάφος κατόρθωσε να φθάσει στις 6 Δεκεμβρίου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. 

Ο Γεώργιος Τασσάς είχε παραστεί και είχε τιμηθεί πρόσφατα στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης του ΠΝ στου Σκαραμαγκά, κατά τα εγκαίνια από τον ΑΝΥΕΘΑ του προσομοιωτή διαρροής και την ονοματοδοσία της Σχολής Ελέγχου Βλαβών ως σχολή «Πλοίαρχου Κωνσταντίνου Αράπη», που ήταν ο πρώτος μηχανικός του Αντιτορπιλικού  ΑΔΡΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.