Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, τη Νέα Σάντα Ροδόπης, το Διδυμότειχο και το Σουφλί


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε τη Βέροια όπου απένειμε τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής στον Στρατιώτη (ΠΖ) Ιωάννη Κοζάρτση, μοναδικό επιζώντα έως σήμερα από τους τέσσερις ήρωες υπερασπιστές του πολυβολείου Π8, στο όρος Μπέλες, συμπολεμιστή του εφέδρου Λοχία (ΠΖ) Δημήτρη Ίτσιου.

            Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου εγκαινίασε οκτώ διαμερίσματα ΣΟΑ στο Στρατόπεδο «ΝΤΑΛΙΠΗ». Αμέσως μετά, επισκέφθηκε το Στρατόπεδο «ΚΥΡΟΥΔΗ» των Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Σάντα Ροδόπης, ενώ ακολούθως μετέβη στο Διδυμότειχο, όπου εγκαινίασε 13 διαμερίσματα ΣΟΕΠΟΠ στο Στρατόπεδο «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ - ΔΟΪΤΣΙΔΗ» και επισκέφθηκε το ΕΦ 126 στο Σουφλί.

            Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή εγκαινίων των οκτώ διαμερισμάτων ΣΟΑ στη Θεσσαλονίκη, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

            «Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα τον Σεβασμιότατο να αναφέρεται στις στενές σχέσεις της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω Σεβασμιότατε, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν Προστάτιδά τους την Υπέρμαχο Στρατηγό και Προστάτες Αγίους, τον Άγιο Γεώργιο, την Αγία Βαρβάρα, τον Άγιο Νικόλαο, τον Προφήτη Ηλία - από εφέτος ως επίσημος Προστάτης της Αεροπορίας Στρατού - και οι δεσμοί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εκκλησίας είναι άρρηκτοι.

            Θέλω να σας διαβεβαιώσω ακόμα ότι και οι δεσμοί της κοινωνίας, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και εσείς είπατε, είναι άρρηκτοι. Η Ορθοδοξία, ο Ελληνισμός, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Εκκλησία θα συμπορευτούμε και κανείς δεν μπορεί να διαρρήξει αυτές τις σχέσεις.

            Σε αυτό το πλαίσιο, θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευλογία σας και για τη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από τον πιο απλό ιερέα σε απομακρυσμένο νησί, που έρχεται στα φυλάκιά μας και ευλογεί τους φαντάρους μας, μέχρι τους Ιεράρχες και τον Αρχιεπίσκοπό μας, που πάντα στέκονται δίπλα μας.

Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της μόνης και αληθινής Μακεδονίας, με την ευκαιρία των εγκαινίων των οκτώ διαμερισμάτων ΣΟΑ στο Στρατόπεδο «ΝΤΑΛΙΠΗ». Τα εγκαίνια αυτά αποτελούν άλλη μια πρωτοβουλία συνεισφοράς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις οικογένειες του προσωπικού των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

            Είναι ένα στοίχημα το οποίο βάλαμε με την στρατιωτική ηγεσία και είναι ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσω από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, ότι από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα έχουμε φτάσει στα 99 σπίτια. Με διαβεβαίωσε προηγουμένως ο Στρατηγός ότι θα ξεπεράσουμε τα 100. Ελπίζω του χρόνου με όλες τις προσπάθειες του Μηχανικού, των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών των Στρατευσίμων, αλλά και της πολιτείας να ξεπεράσουμε τα 200 σπίτια.

            Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος της τετραετίας να έχουμε φτάσει πάνω από το 80% της κάλυψης των αναγκών των Αξιωματικών, αλλά και των Υπαξιωματικών σε όλη την Ελλάδα. Διότι τα οικονομικά δεδομένα και η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τα τελευταία χρόνια πολύ σκληρά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τα εν ενεργεία και τα εν αποστρατεία. Για τα εν ενεργεία προσπαθούμε για το καλύτερο και καταφέραμε τουλάχιστον αυτά τα δύο χρόνια να μη μειωθεί ούτε κατά δέκα χιλιοστά ο μισθός των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίθετα να δοθούν τα οφειλόμενα επιδόματα παραμεθορίου και να μπορέσουμε εφέτος να δώσουμε με τη μορφή μιας ενίσχυσης για τα Χριστούγεννα τις μέρες εκτός έδρας, οι οποίες θα καλύψουν κάποιες ελάχιστες ανάγκες.

            Όμως, απόλυτη δέσμευση και στόχος μας είναι η εφαρμογή της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας.

            Η ευαισθησία μας σε θέματα προσωπικού είναι δεδομένη και η μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί κεντρική συνιστώσα της πολιτικής μας. Έχουμε θέσει, λοιπόν, σε εφαρμογή μια πολιτική με στόχο την οριστική επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

            Προς την κατεύθυνση αυτή δουλεύουμε με πρόγραμμα, σοβαρότητα και επιμονή, έτσι ώστε να παραμένει υψηλό το ηθικό και η διατήρηση του κύρους των στελεχών μας στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και αυτό το έχουμε καταφέρει.

            Είμαι περήφανος για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Είμαι περήφανος για το υψηλό ηθικό, για τον επαγγελματισμό. Είμαι περήφανος, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αποκρούσουν οποιαδήποτε απειλή στην εθνική μας κυριαρχία και να αγωνιστούν υπέρ πίστεως και πατρίδος.

            Δράττομαι της ευκαιρίας αυτής, να συγχαρώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού, τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, αλλά και τους Διοικητές σε όλη την κλίμακα της Ιεραρχίας, τον Αρχηγό της Στρατιάς, για τη συνεισφορά τους στη λειτουργία των ΣΟΑ.

            Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τους τοπικούς φορείς γιατί δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε πεπεισμένοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του οικιστικού προγράμματος που έχουμε ξεκινήσει από το 2015, όταν ανέλαβα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε αρωγοί σε κάθε δράση που προστατεύει τη συνοχή της οικογένειας, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα από τις μετακινήσεις του στρατιωτικού
προσωπικού.

            Εκτός από αυτά που ανέφερε ο κ. Ταξίαρχος για το Μηχανικό, για τα έργα τα οποία βρίσκονται εν εξελίξει, θέλω να σας πω ότι και για το στρατόπεδο Παύλος Μελάς έχουμε θέσει ως προϋπόθεση προκειμένου να παραχωρηθεί ο χώρος, να γίνουν εκεί πολεοδομημένες κατοικίες για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Μόλις αυτό γίνει αποδεκτό από την τοπική κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα. Στη Θεσσαλονίκη, έχουμε φτάσει σε ένα πολύ υψηλό ποσοστό και για τους Αξιωματικούς και για τους Υπαξιωματικούς. Το ίδιο κάνουμε στον Έβρο. Το ίδιο κάνουμε στα νησιά του Αιγαίου, το ίδιο θα κάνουμε και στην Αττική, προκειμένου να καλύψουμε όλες τις ανάγκες του προσωπικού.

            Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ σε όλες και όλους, για τις άγιες ημέρες που έρχονται, υγεία, δύναμη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Ο Ιησούς Χριστός να φέρει την ελπίδα στην πατρίδα μας. Είμαι βέβαιος, ότι το 2017 θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά από τις χρονιές που πέρασαν μέχρι σήμερα.

            Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, στην οποία την οδήγησε αυτός ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος και ξεκινούν εκείνες οι μέρες που αντί να χαιρετάμε παιδιά που φεύγουν για το εξωτερικό, θα αρχίσουμε να υποδεχόμαστε πίσω όλα εκείνα τα θύματα της κρίσης που δεν άντεξαν να μείνουν στην πατρίδα μας.

            Βεβαίως, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω το χαμόγελο και παράλληλα να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, γιατί χάρη σε αυτές, η Ελλάδα, έχοντας αποκτήσει μια μεγάλη γεωστρατηγική ισχύ, αποτελεί απαραίτητο παράγοντα για τη διεθνή κοινότητα, για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Αυτό το καταφέρνουμε χάρη στις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, σε όλους εσάς, γιατί το μεγαλύτερο όπλο, το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το προσωπικό τους.

            Σας ευχαριστώ όλους και σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα».


            Από το ΕΦ 126, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

            «Ήρθαμε εδώ για να ευχηθούμε στους Αξιωματικούς, στους Υπαξιωματικούς και στους Στρατεύσιμους, στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, χρόνια πολλά και καλές γιορτές. Να τους ευχαριστήσουμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, για το υψηλό ηθικό και τον επαγγελματισμό τους.

            Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους κατοίκους του Έβρου, γιατί έχουν αγκαλιάσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η αγάπη που δείχνουν προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και η φροντίδα που δείχνουν, ιδιαίτερα προς τους Στρατεύσιμους, είναι συγκινητική. Αυτή είναι η δύναμη ενός έθνους, η αγάπη που υπάρχει μεταξύ της κοινωνίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

            Ως πολιτικός προϊστάμενος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Εβρίτισσες και στους Εβρίτες. Εύχομαι σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων καλά Χριστούγεννα. Θα έρθει μια καινούργια χρονιά που θα είναι πολύ πιο καλή για όλους μας, για την πατρίδα μας.

            Σας ευχαριστώ. Καλές Γιορτές».

 

















Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, τη Νέα Σάντα Ροδόπης, το Διδυμότειχο και το Σουφλί
Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, τη Νέα Σάντα Ροδόπης, το Διδυμότειχο και το Σουφλί
https://1.bp.blogspot.com/-LVZC13Luujc/WEmWOKf70nI/AAAAAAADLCg/VJebdSfpnkgSx0JyFnzc9FOvH1_YT2zOgCLcB/s640/3.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-LVZC13Luujc/WEmWOKf70nI/AAAAAAADLCg/VJebdSfpnkgSx0JyFnzc9FOvH1_YT2zOgCLcB/s72-c/3.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/12/blog-post_38.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/12/blog-post_38.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy