Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Δημ. Βίτσας: ''Νέο σύστημα μοριοδότησης με λιγότερες μεταθέσεις''Την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο σύστημα μεταθέσεων στο κυρίως Στρατό Ξηράς, εξήγγειλε χθες ο ΑΝΥΕΘΑ Δημ. Βίτσας.
Στη συνέντευξή του που παραχώρησε στο kranosgr (ΕΔΩ) και αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα των μεταθέσεων, έκανε λόγο για την ανάγκη  εξορθολογισμού του συστήματος. ''Θεωρώ πως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το σύστημα μορίων ιδιαίτερα στο Στρατό Ξηράς. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν τις οικογενειακές ανάγκες του στελέχους, όπως συνυπηρέτηση με την ή τον σύζυγο, σπουδές των παιδιών κλπ.''

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση καθώς και την απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ
Υπάρχει το πρόβλημα των μεταθέσεων το οποίο το γνωρίζετε αρκετά καλά. Αποτελεί ίσως το πιο ''καυτό'' πρόβλημα των στρατιωτικών μαζί με το μισθολογικό. Πως σκέπτεστε να το αντιμετωπίσετε ως ένας άνθρωπος που ασχολείται με ειλικρίνεια με τη μέριμνα του προσωπικού, ως πολιτικός τους προϊστάμενος;

Προωθούμε τον εξορθολογισμό του συστήματος μεταθέσεων των στελεχών, ώστε και οικονομικό όφελος να προκύψει, που θα το κατευθύνουμε στις ανάγκες του προσωπικού, αλλά και να εμπεδωθεί η αξιοκρατία. Αυτός ο εξορθολογισμός περιλαμβάνει  περισσότερη διαφάνεια και λιγότερες μεταθέσεις αυξάνοντας την περίοδο παραμονής σε ένα τόπο. Θεωρώ πως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το σύστημα μορίων ιδιαίτερα στο Στρατό Ξηράς.  Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν τις οικογενειακές ανάγκες του στελέχους, όπως συνυπηρέτηση με την ή τον σύζυγο, σπουδές των παιδιών κλπ. Ένα μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί η μέριμνα του προσωπικού, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία μιας συνολικής ανασυγκρότησης του όλου συστήματος με σκοπό πάντα την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και της παρεχόμενης στήριξης τόσο στους εν ενεργεία όσο και στους εν αποστρατεία και στις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.