Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Ενημέρωση του Α/ΓΕΕΘΑ από τον Δκτη του Γ'ΣΣ Αντγο Αλκιβιάδη Στεφανή

Ενημέρωση του Α/ΓΕΕΘΑ από τον Δκτη του Γ'ΣΣ Αντγο Αλκιβιάδη Στεφανή
Τα καλά της έχει φορέσει ήδη η Θεσσαλονίκη, η οποία ετοιμάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια για την τριπλή γιορτή της πόλης: τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την εθνική επέτειο της 28ης, και την απελευθέρωση. Φέτος για πρώτη φορά, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος του 2016, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδηλώσεις για την 30ή Οκτωβρίου 1944, την ημέρα απελευθέρωσης από τα γερμανικά στρατεύματα.

Στη Μητρόπολη βρίσκεται ήδη η εικόνα της Παναγίας της Επισκέψεως από τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στα σχολεία της πόλης θα γίνουν ομιλίες, ενώ την ίδια ημέρα θα γίνει λιτάνευση των εικόνων της Παναγίας της Επισκέψεως και του Αγίου Δημητρίου.

Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, πανηγυρική δοξολογία στη Μητρόπολη και πανηγυρικός εορτασμός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στις 10:00, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και στις 11:00 θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου θα κορυφωθούν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μετά την κατάθεση στεφάνων, και την τήρηση ενός λεπτού σιγή, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Για τις ετοιμασίες τόσο της παρελάσεως καθώς και των υπολοίπων στρατιωτικών εκδηλώσεων ενημερώθηκε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης από τον Διοικητή του Γ'ΣΣ Αλκιβιάδη Στεφανή κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην 1η Στρατιά.

Φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει ειδικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στη Μητρόπολη θα τελεστούν επίσημη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσουν ομιλίες του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Γιάννη Μπουτάρη, και κατάθεση στεφάνων. Επιπλέον, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις 11:00 διοργανώνει περίπατο ιστορικής μνήμης με ξενάγηση στα σημεία της πόλης όπου διαδραματίστηκαν ιστορικά γεγονότα.

Στις 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ομιλία της δρ Ιστορίας Μαρίας Καβάλα και προβολή ντοκιμαντέρ παραγωγής της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, προγραμματίζεται λειτουργία έκθεσης αρχειακού υλικού και τεκμηρίων στο φουαγιέ του δημαρχείου.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Όλα έτοιμα για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie9OCTHUYEH31_ydb3FQivHkd1ttmWuNA86srqSxBPML0bROIfDDUba4oK_xqPNGDBUL8kLNwSsdHrGFLy_mLNVVj3qHvWiTIu4Afgm1NaXVvs5qt33bcVTpRt19yaq_luKbqNfNQmHSND/s640/DSCF7294.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie9OCTHUYEH31_ydb3FQivHkd1ttmWuNA86srqSxBPML0bROIfDDUba4oK_xqPNGDBUL8kLNwSsdHrGFLy_mLNVVj3qHvWiTIu4Afgm1NaXVvs5qt33bcVTpRt19yaq_luKbqNfNQmHSND/s72-c/DSCF7294.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/10/blog-post_454.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/10/blog-post_454.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy