Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ο Π. Καμμένος στις εκδηλώσεις μνήμης του ήρωα των οχυρών Λοχία 'Ιτσιου




Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τον ηρώα λοχία Δημήτρη ΄Ιτσιου και τους αξιωματικούς και στρατιώτες  της Ομορφοπλαγιάς,  στο ηρώο του Πολυβολείου Π8, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.


Είναι πρώτη φορά που υπουργός Εθνικής Άμυνας θα βρεθεί στη περιοχή Ομορφοπλαγιά των Ανω Πορροϊων και στο πρόσωπο του ‘Ιτσιου θα τιμήσει όλους τους νεκρούς των οχυρών του Μπέλλες και του Αγκίστρου που έπεσαν πολεμώντας του Γερμανούς εισβολείς τον Απρίλιο του 1941.

Δημήτρης Ίτσιος. Ο λοχίας που σταμάτησε την γερμανική επέλαση με πέντε άντρες. Εξολόθρευσε από το πολυβολείο πάνω από 250 στρατιώτες της Βέρμαχτ.


Ηταν επικεφαλής της αντίστασης στο πολυβολείο, Π8 στην ομορφοπλαγιά του Μπέλες πάνω από τα Άνω Πορόια.  Το συγκεκριμένο πολυβολείο κάλυπτε την υποχώρηση των Ελλήνων στρατιωτών και η αποστολή του ήταν να αντέξει όσο περισσότερο χρόνο μπορούσε.

Ο Ίτσιος αν και ήταν μόνο με πέντε φαντάρους δεν παραδόθηκε . Ο έφεδρος λοχίας άντεξε μέχρι να του τελειώσουν τα πυρομαχικά. Περίπου 38 χιλιάδες σφαίρες ανάγκασαν τους Γερμανούς να θυσιάσουν πάνω από 250 άνδρες και να χάσουν έναν αντισυνταγματάρχη, τον Έμπελινγκ….

Οταν δεν είχαν πλέον άλλες σφαίρες, Αναγκαστικά παραδόθηκαν. Οι Γερμανοί τους πλησίασαν και ο επικεφαλής τους άνοιξε διάλογο με τον λοχία.

Ο διάλογος φθάνει με διάφορες παραλλαγές αλλά το πνεύμα είναι πάντα ίδιο


  • Στρατηγός Σόρνερ: Που είναι ο αξιωματικός σου;
  • Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: δεν υπάρχει, εγώ είμαι επικεφαλής
  • Στρατηγός Σόρνερ: εσύ;
  • Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: ναι;
  • Στρατηγός Σόρνερ: συγχαρητήρια, με την αντίσταση σου ζωντάνεψες το πνεύμα των προγόνων σου
  • Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: έκανα το καθήκον μου
  • Στρατηγός Σόρνερ: και τώρα πρέπει να κάνω και εγώ το δικό μου. Μου στοίχισες πάνω από διακόσιους άνδρες.

Ο Διοικητής διέταξε να τον εκτελέσουν. Ο Ίτσιος με απορία ρώτησε γιατί, αλλά ο Γερμανός δεν είχε άλλες απαντήσεις. Έβαλε τους άνδρες του να παρουσιάσουν όπλα. Τον τίμησε και αμέσως μετά με το όπλο του πυροβόλησε τον ηρωικό λοχία στο κεφάλι.

Τους άλλους δύο φαντάρους δεν τους πείραξε. Μετά από λίγο τους άφησε ελεύθερους και αυτοί διηγήθηκαν την ιστορία τους και τη θυσία του Ίτσιου. Μετά τον πόλεμο η γυναίκα του ξέθαψε τα οστά του και τον έθαψε στο χωριό τους που ήταν κάτω από το πολυβολείο, την Άνω Πορρόια Σερρών….

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ο Π. Καμμένος στις εκδηλώσεις μνήμης του ήρωα των οχυρών Λοχία 'Ιτσιου
Ο Π. Καμμένος στις εκδηλώσεις μνήμης του ήρωα των οχυρών Λοχία 'Ιτσιου
https://2.bp.blogspot.com/-pzyZEV70If0/WAuCPzOXAAI/AAAAAAADFQ0/jA5-1y8sJrIZZc6S2uW18Adsu2UxffWBgCLcB/s640/2527728.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-pzyZEV70If0/WAuCPzOXAAI/AAAAAAADFQ0/jA5-1y8sJrIZZc6S2uW18Adsu2UxffWBgCLcB/s72-c/2527728.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/10/blog-post_149.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/10/blog-post_149.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy