Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Χαιρετισμός ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στην τελετή έναρξης υλοποίησης του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των ΑΦΝΣ P-3 Orion στην ΕΑΒ


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας παρέστη σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, στην τελετή έναρξης υλοποίησης του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 ORION, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Επισκέπτομαι με ιδιαίτερη χαρά την έδρα της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της αμυντικής μας βιομηχανίας, με το άρτια καταρτισμένο προσωπικό της και με τις υψηλής ποιότητας και επιχειρησιακής αξίας εγκαταστάσεις.

Σήμερα κηρύσσουμε την έναρξη των εργασιών για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 ORION,  μια χρόνια καθοριστική επιχειρησιακή απαίτηση του Πολεμικού μας Ναυτικού, για την αντιμετώπιση των συνεχών προκλήσεων που έχουμε στο Αιγαίο.

O εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών αυτών και η μελλοντική επιχειρησιακή τους ενεργοποίηση, μαζί με τα νέα υποβρύχια και τον εκσυγχρονισμό των πλοίων του Πολεμικού μας Ναυτικού, μαζί με την ολοκλήρωση του προγράμματος των πυραυλακάτων, θα αυξήσουν την μαχητική ισχύ του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων και θα αποτελέσουν ένα ακόμα πολλαπλασιαστή ισχύος, όχι μόνο στην περιοχή του Αιγαίου, αλλά και στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, η οποία είναι μέγιστης στρατηγικής σημασίας χώρος για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα διαθέτει ένα ισχυρό αμυντικό σύστημα και Ένοπλες Δυνάμεις αξιόπιστες, που αποτελούν εγγύηση σταθερότητας, ισχύος για την αποτροπή.  Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός σε δύσκολες οικονομικά περιόδους, επενδύουν, μέσω των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων, της μαχητικής τους ικανότητας και της αποτρεπτικής τους δύναμης, στην ειρήνη και όχι στον πόλεμο. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στις αρχές του διαλόγου και της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων που ανακύπτουν. Είμαστε, όμως, αποφασισμένοι, και ας πάρουν σοβαρά υπόψη τους τη σοβαρότητας των λόγων μας, όσοι έχουν οποιεσδήποτε σκέψεις επιβουλής, να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση και απειλή κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Πρόθεση της κυβέρνησης μας, είναι να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αυξάνοντας τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα όλης της αμυντικής μας βιομηχανίας. Θέλουμε η αμυντική μας βιομηχανία να λειτουργεί ως μοχλός ανάδειξης μιας ισχυρής Ελλάδας με λόγο και θέση στα περιφερειακά και διεθνή δρώμενα.

Είμαστε ευτυχείς που συνεχίζεται μια πολύ καλή συνεργασία με τις ΗΠΑ και τις αμυντικές τους βιομηχανίες. Συγχρόνως πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουμε μπει σε μια άλλη περίοδο για την αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα. Οι αμυντικές βιομηχανίες στην Ελλάδα, κρατικές και ιδιωτικές, δεν μπορούν να είναι μεταξύ τους ανταγωνιστικές, με μια έννοια δεν μπορούν να είναι ούτε καν συναγωνιστικές, πρώτα και κύρια πρέπει να είναι συνεργατικές και η ΕΑΒ πρέπει να παίξει, και παίζει το ρόλο του  leader, του οδηγητή μιας τέτοιας προσπάθειας. Η ΕΑΒ όπως και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είναι το κύριο όπλο μας για τον εκσυγχρονισμό της αμυντικής βιομηχανίας και για τη συμμετοχή της σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο αλλά και για την αύξηση ισχύος, όχι μόνο σε επίπεδο Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και σε γνωστικό και τεχνολογικό επίπεδο.

Τον Μάιο έγινε για πρώτη φορά μια πολύ σημαντική σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου καταπιαστήκαμε με όλα τα προβλήματα που αφορούν την ΕΑΒ και προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις. Οι καρποί αυτής της σύσκεψης έχουν αρχίσει και αυγαταίνουν. Ήδη έγιναν τα πρώτα βήματα. Ήδη στην ΕΑΒ μπαίνουν και νέοι εργαζόμενοι, όμως συγχρόνως επιδιώκουμε να έχουν τη δυνατότητα αυτοχρηματοδοτούμενων νέων θέσεων εργασίας. Συγχρόνως επιδιώκουμε να επιλύουμε προβλήματα, ώστε να μη φεύγουν δικά μας παιδιά, δεν εννοώ μόνο τους νέους επιστήμονες σε όλη την Ελλάδα, εννοώ και τους ήδη εργαζόμενους στην ΕΑΒ, προς το εξωτερικό   αλλά να μένουν εδώ να είναι ευχαριστημένοι και να αποδίδουν το μέγιστο των γνώσεων και των δυνατοτήτων τους στην ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεχίζει να στηρίζει την ΕΑΒ, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Στις προκλήσεις της ανάπτυξης, στις προκλήσεις της νέας παραγωγής, στις προκλήσεις της συνεργασίας.

Είναι προς το συμφέρον όλων μας μια ΕΑΒ σύγχρονη, ικανή να υλοποιεί σημαντικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως και ο επιχειρησιακά απαραίτητος εκσυγχρονισμός των Ρ-3 αλλά και να αποτελεί παράλληλα τον ισότιμο εταίρο σε διεθνείς βιομηχανικές συνεργασίες. Ο κύριος Πλέσσας επισήμανε και θέλω κι εγώ να το επισημάνω, ότι είναι πολύ σημαντικό και ίσως πρωτοπόρο, το γεγονός ότι το 30% και πλέον αυτού του προγράμματος, θα υλοποιηθεί από ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες. Μακάρι να είχαμε τέτοια δυνατότητα αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστούμε σε εκσυγχρονισμό στο μέλλον σε αυτή την κατεύθυνση, σε αυτά ή ακόμα και σε μεγαλύτερα ποσοστά θα κινηθούμε. Έχουμε τις γνώσεις έχουμε τη δυνατότητα, έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε τη βούληση να το κάνουμε.

Σήμερα με αυτή την εκδήλωση, στέλνουμε ένα μήνυμα σεβασμού και αναγνώρισης στο Πολεμικό μας Ναυτικό, το οποίο θα ενισχυθεί όχι μόνο σε επιχειρησιακό αλλά και σε στρατηγικό επίπεδο με τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3 ORION. To Πολεμικό μας Ναυτικό αφοσιωμένο στο καθήκον του, τη διαφύλαξη της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας μας, επαγρυπνά συνεχώς, μαζί με τα άλλα σώματα, όπως βεβαίως κάνουν όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας.       
Θέλω λοιπόν, εξ ονόματος της Ελληνικής Πολιτείας και της κυβέρνησης, να σας διαβεβαιώσω  ότι όλοι μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι, όλοι θέλουμε να επιταχύνουμε όλο και περισσότερο την αξιοποίηση των δημιουργικών μας ικανοτήτων, όλοι θέλουμε να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά  και ακόμα πιο καλά. Να διαβεβαιώσω τους συνεργάτες μας από όλες τις χώρες ότι είμαστε εδώ και μπορούμε να ανταποκριθούμε. Να διαβεβαιώσω τους «φίλους» μας από όλες τις χώρες ότι την Ελλάδα πρέπει να τη σκέφτονται ως μια χώρα σταθερότητας, ως μια χώρα σταθερή και με αυτή τη λογική είμαστε σίγουροι  για το μέλλον της πατρίδας μας».
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Χαιρετισμός ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στην τελετή έναρξης υλοποίησης του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των ΑΦΝΣ P-3 Orion στην ΕΑΒ
Χαιρετισμός ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στην τελετή έναρξης υλοποίησης του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των ΑΦΝΣ P-3 Orion στην ΕΑΒ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbDQIizs7G8J9RjFyA9wOr675WQr-v9I0A22SUL6y4sEsVdDA3Qx1P1RqeWTECkAFXxcHTIFGc__SxKWTrO1_qizFbB_mbIBFrdoQO8Rhqb5OF5dznUXYacFjDZW0ia8_PKXBhvPSZ4jz7/s640/%25CE%2592%25CE%2599%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%25A3+kranosgr.blogspot.gr.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbDQIizs7G8J9RjFyA9wOr675WQr-v9I0A22SUL6y4sEsVdDA3Qx1P1RqeWTECkAFXxcHTIFGc__SxKWTrO1_qizFbB_mbIBFrdoQO8Rhqb5OF5dznUXYacFjDZW0ia8_PKXBhvPSZ4jz7/s72-c/%25CE%2592%25CE%2599%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%25A3+kranosgr.blogspot.gr.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/07/p-3-orion.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/07/p-3-orion.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy