Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Το καλοκαίρι του τρόμου στην Ευρώπη

Ο φόβος και η ανησυχία μετά από το «κύμα» τρομοκρατικών επιθέσεων παραλύει τους πολίτες σε Γαλλία και Γερμανία. Ο σ...

Ο φόβος και η ανησυχία μετά από το «κύμα» τρομοκρατικών επιθέσεων παραλύει τους πολίτες σε Γαλλία και Γερμανία. Ο στρατός περιπολεί ακόμη και στις παραλίες

Το καλοκαίρι του τρόμου στην Ευρώπη


Αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ διαφορετικό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο φόβος και η ανησυχία μετά από το «κύμα» τρομοκρατικών επιθέσεων παραλύει τους πολίτες σε Γαλλία και Γερμανία. Ο στρατός περιπολεί ακόμη και στις παραλίες, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά και στα τουριστικά θέρετρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, στην Γαλλία που χτυπήθηκε περισσότερο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις το αίσθημα των πολιτών είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί περιπολούν στις παραλίες στην γαλλική Ριβιέρα. Ειδικότερα στις Κάννες οι αρχές έχουν απαγορεύσει στους ταξιδιώτες να μεταφέρουν μεγάλες αποσκευές υπό τον φόβο νέου χτυπήματος. Τα παιδιά εμφανίζονται τρομοκρατημένα όταν ακούν τα πυροτεχνήματα. Στα φεστιβάλ και σε μέρη όπου συγκεντρώνεται πλήθος ανθρώπων οι περισσότεροι παρακολουθούν το θέαμα και κοιτάζουν πάνω από την πλάτη τους για την έξοδο κινδύνου.


Μετά τις επιθέσεις το περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι οι Γάλλοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν στρατιώτες με το δάχτυλο στην σκανδάλη έξω από σχολεία, κεντρικούς δρόμους ή σιδηροδρομικούς σταθμούς. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι. Εάν σκάσει η εξάτμιση από ένα μηχανάκι όλοι τρομάζουν και σκέφτονται ότι πρόκειται για νέα τρομοκρατική επίθεση.


«Ο καθένας ξέρει ότι αυτό είναι που θέλουν οι τρομοκράτες. Ο καθένας ξέρει ότι η ζωή θα πρέπει να συνεχιστεί όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά, αλλά όταν ένας ιερέας δολοφονείται στη δική του εκκλησία σε ένα μέρος που κανείς δεν έχει ακούσει, φαίνεται ότι όλα μπορούν να συμβούν», είπε στον Guardian μία Γαλλίδα, μητέρα δύο παιδιών η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.


Στην δεξιά όχθη του Σηκουάνα στο Παρίσι όπου έχει δημιουργηθεί μία παραλία για τους Γάλλους, οι αστυνομικές κλούβες στέκονται κοντά στην είσοδο. Μπλοκάρουν με αυτό τον τρόπο οποιοδήποτε όχημα επιχειρήσει να μπει στο σημείο προκειμένου να μην υπάρξει μία ακόμη επίθεση σαν αυτή με το φορτηγό στη Νίκαια, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους. Αστυνομικοί με μπλε στολές και στρατιώτες περιπολούν καθημερινά στην παραλία, η οποία κλείνει κάθε βράδυ από τις αρχές «για λόγους ασφαλείας».


Το ίδιο ανήσυχοι εμφανίζονται τις τελευταίες δέκα ημέρες και οι Γερμανοί μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Ανσμπαχ. Ο 23χρονος Χάνο είπε στον Guardian ότι εκείνο το βράδυ παρακολουθούσε το φεστιβάλ όπου ανατινάχθηκε ο 27χρονος Σύρος πρόσφυγας και τραυμάτισε 15 άτομα. «Ήταν ένα πραγματικά πολύ ωραίο ζεστό καλοκαιρινό βράδυ και η ατμόσφαιρα ήταν τέλεια. Ξαφνικά έγινε μία μεγάλη έκρηξη. Για το επόμενο διάστημα σίγουρα θα ανησυχώ όταν βλέπω άτομα με σακίδια. Και ντρέπομαι να πω ότι φοβάμαι ποια θα είναι η αντίδραση μου εάν με πλησιάσει κάποιος που δεν δείχνει εμφανώς για Γερμανός».

 
ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1439698/to-kalokairi-toy-tromoy-sthn-evroph.html
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Το καλοκαίρι του τρόμου στην Ευρώπη
Το καλοκαίρι του τρόμου στην Ευρώπη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5mqX8Q2LBaV96xASOtORbMPIQAYi0mDbea1h1oL1vqo1b5gbsO6D_8GEdlifEvb9qh7lTa6PLKgOEP0knnh9yOg9CCfBoCbzcMQlnFwz7TNYC1Z0DtVcosA7rt8ZeDqHKmx3c0motyCsA/s640/gallia+%25282%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5mqX8Q2LBaV96xASOtORbMPIQAYi0mDbea1h1oL1vqo1b5gbsO6D_8GEdlifEvb9qh7lTa6PLKgOEP0knnh9yOg9CCfBoCbzcMQlnFwz7TNYC1Z0DtVcosA7rt8ZeDqHKmx3c0motyCsA/s72-c/gallia+%25282%2529.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/07/blog-post_183.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/07/blog-post_183.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy