Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1» του Πειραιά και στους δημοσιογράφους Νίκο Μπαρδούνια και Πέτρο Κασιμάτη




O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, στο Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1» του Δ. Πειραιά και στους δημοσιογράφους Νίκο Μπαρδούνια και Πέτρο Κασιμάτη, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Σχετικά με την κύρωση παραχώρησης του Λιμανιού του Πειραιά:

Δόθηκε υπερβολική σημασία σε μια σειρά πράγματα που υπήρχαν στη σύμβαση, ενώ παράλληλα υπάρχει μια συνεχής τάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαξιώνει τη χώρα.

Να αναφέρουμε πως παράρτημα του κυρωτικού νόμου είναι η ίδια η σύμβαση και στη σύμβαση όλα αυτά περιγράφονταν. Το νομικό γραφείο της Cosco ζήτησε κάποια από αυτή να μπουν στον νόμο, όπως και έγινε. Εκεί τελειώνει και η συζήτηση.

Από ‘κει και πέρα η σύμβαση πρέπει να λειτουργήσει και αυτό είναι επ’ ωφελεία ενός ολοκληρωμένου κυκλώματος. Δηλαδή επ’ ωφελεία του Λιμανιού του Πειραιά, επ’ ωφελεία της οικονομίας αλλά και με στήριξη και υποστήριξη των δικαιωμάτων που έχουν οι εργαζόμενοι.

Το γεγονός ότι κερδίσαμε τον χώρο των Λιπασμάτων και στη Σαλαμίνα κερδίσαμε αρχαιολογικούς χώρους, είναι σημαντικά πράγματα. Το ζήτημα της παραχώρησης του χώρου των Λιπασμάτων πρέπει να δούμε - ο δήμαρχος Κερατσινίου όπως και οι άλλοι δήμοι δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση - με ποιο τρόπο, και τμηματικά αν χρειαστεί, θα διαμορφωθεί ο χώρος επ’ ωφελεία των συμφερόντων των κατοίκων.

Για την αξιοποίηση της ανενεργού περιουσίας του ΥΠΕΘΑ:

Είμαστε σε διαδικασία να εισαχθεί στη Βουλή ένας πολυνόμος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με προτεραιότητα να γίνει μια διαδικασία παραχωρήσεων σε Δήμους ή ακόμα και σε ιδιώτες, για να αξιοποιηθεί η περιουσία του ΥΠΕΘΑ που δεν είναι ενεργή. Ζητάμε να υπάρχουν δύο πράγματα και συμβάλουμε σε αυτό: έναmaster plan για την αντίστοιχη περιοχή και δεύτερο να συνδιαμορφώσουμε μια μελέτη βιωσιμότητας που πρέπει να την ακολουθήσουμε, γιατί πολλές φορές χώροι παραχωρήθηκαν αλλά για διάφορους λόγους ή και λόγω οικονομικής αδυναμίας, μετατράπηκαν σε ανενεργούς χώρους ή και σε σκουπιδότοπους.

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα:

Υπάρχει ένα πολύ έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα, ιδιαίτερα η Κίνα αλλά και άλλες χώρες, βλέπουν την Ελλάδα σαν ένα κόμβο στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Επίσης αυτό έχει να κάνει και με τις σχέσεις της Κίνας με όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Έχουν εκδηλωθεί συγκεκριμένες προθέσεις από την Κίνα. Θα υπογραφούν πολύ σημαντικές συμφωνίες. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν επιχειρηματίες ή στελέχη κρατικών επιχειρήσεων ακριβώς για να συζητήσουν τις δυνατότητες συγκεκριμένων συνεργασιών. Συμμετέχουν ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και ο Διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, οι οποίοι θα συζητήσουν πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα συνεργασιών, γιατί αυτό που χρειαζόμαστε αυτή της στιγμή είναι βιομηχανική συμμετοχή και βιομηχανική ανάπτυξη.

Για το ζήτημα της παραχώρησης του Λιμανιού του Πειραιά στη συγκεκριμένη συγκυρία:

Αν συζητάγαμε για το Λιμάνι του Πειραιά και τον ΟΛΠ το 1980, θα ήταν μια διαφορετική συζήτηση, το 2000 επίσης μια διαφορετική συζήτηση, όπως και το 2008 μια διαφορετική συζήτηση. Όμως το 2016, όπου η χώρα είναι υπό επιτροπεία, όπου υπάρχει μια συμφωνία την οποία  εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ελληνικός λαός δια της ψήφου του, έχει κρίνει ως αναγκαία συμφωνία μαζί με άλλα πράγματα, είναι τελείως διαφορετικό. Δηλαδή αυτή τη στιγμή, και πέρσι, συμφωνήσαμε, αυτό υπάρχει μέσα σε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας-κατανόησης, ότι θα προχωρήσουν αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν υπογραφεί. Αυτό μας βάζει ορισμένες συγκεκριμένες υποχρεώσεις, ανεξάρτητα από τις συγκεκριμένες πολιτικές τοποθετήσεις . Υπάρχει και μια σύγχυση ανάμεσα σε εμάς και την αντιπολίτευση στον όρο δημόσιο. Άλλο πράγμα εννοούμε εμείς με τον όρο δημόσιο, στο πως συγκροτείται και λειτουργεί – ο νόμος Βερναρδάκη δείχνει τη δική μας αντίληψη - και άλλο πράγμα θεωρούν τα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου. Δηλαδή το δημόσιο για αυτούς είναι οι πελατειακές σχέσεις. Για μας το δημόσιο είναι μαζί με όλα τα άλλα και ανάπτυξης. Αυτή τη στιγμή αυτή η συμφωνία, η οποίο πρέπει να παρακολουθηθεί και να κριθεί, θεωρώ ότι μπορεί να δώσει έναν αναγκαίο αέρα και στον Πειραιά, στο βαθμό που γίνουν κατάλληλες επενδύσεις και στο βαθμό που θα διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα.

Για τα ζητήματα της διαπλοκής:

Το ότι υπάρχει κόντρα ανάμεσα στην κυβερνητική πολιτική και στο προηγούμενο σύστημα διαπλοκής που πρέπει να ελεγχθεί για όλη αυτή τη διαδικασία και τη φορολογική και την τραπεζική κτλ είναι γεγονός. Υπάρχει και το έχουμε πει εξαρχής, ότι αυτό το σύστημα διαπλοκής θα το χτυπήσουμε και δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Το ότι υπήρχε αυτή η επικοινωνιακή προσπάθεια περί «αριστερής παρένθεσης», έκανε και κάποιους από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να είναι πιο επιφυλακτικοί, τώρα όμως βλέπουν ποια είναι η πραγματικότητα. Ωστόσο πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και βέβαια καθένας δικαιούται της νόμιμης υπεράσπισης του.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1» του Πειραιά και στους δημοσιογράφους Νίκο Μπαρδούνια και Πέτρο Κασιμάτη
Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1» του Πειραιά και στους δημοσιογράφους Νίκο Μπαρδούνια και Πέτρο Κασιμάτη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiY3TV9fdPULeh2NmT0eMmq37R02sJwCupnKZtfoJmNpOOn9ilv_54gmhFeJUhJACl2HXqEcHCefop_KArX-fBN-ObGarTCOy4gOps3mUp-_9uAyon0ZtExO9tkVVq4ie35rAYOoe-dwfw7/s640/vitsas_1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiY3TV9fdPULeh2NmT0eMmq37R02sJwCupnKZtfoJmNpOOn9ilv_54gmhFeJUhJACl2HXqEcHCefop_KArX-fBN-ObGarTCOy4gOps3mUp-_9uAyon0ZtExO9tkVVq4ie35rAYOoe-dwfw7/s72-c/vitsas_1.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/07/1.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/07/1.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy