Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Λιβύη: Η Ελλάδα κλείνει τον εναέριο χώρο της! Ασκήσεις ΝΑΤΟ στην Κρήτη! Τι συμβαίνει; - ΧΑΡΤΗΣ


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Πολεμικές προετοιμασίες για επιχειρήσεις στη Λιβύη διαφαίνονται από τις ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκαν χθες από τις ελληνικές αρχές.

Η Ελλάδα, με τη ΝΟΤΑΜ A1100/16 που εκδόθηκε χθες από την ΥΠΑ, κλείνει τον εναέριο χώρο της σε όλα τα αεροσκάφη που προέρχονται από τη Λιβύη, εκτός από τα στρατιωτικά αεροσκάφη που έχουν άδεια από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και όσα κρατικά αεροσκάφη έχουν άδεια από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.



Η ΝΟΤΑΜ ισχύει από τις 8 Ιουνίου μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου, γεγονός που δείχνει ότι σε αυτό το διάστημα αναμένεται κάποια κίνηση από πλευράς Συμμάχων.

Όπως έχει ήδη γράψει το Onalert.gr υπάρχει έντονη προετοιμασία για επέμβαση συμμαχικών δυνάμεων στη Λιβύη, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για μεταφορά εκεί του στρατηγείου των τζιχαντιστών που χάνουν εδάφη από την Συρία.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το ΝΑΤΟ έχει δεσμεύσει περιοχές ασκήσεων στην Ελλάδα, που εκτείνονται από την περιοχή Δυτικά της Πελοποννήσου, νότια της Κρήτης και νότια της Καρπάθου.

Όπως μπορείτε να δείτε στον διαδραστικό χάρτη του Onalert.gr , οι διασταυρούμενες περιοχές ασκήσεων έχουν προσανατολισμό την Λιβύη και στόχο έχουν να "προφυλάξουν" την Ελλάδα από ενδεχόμενη απειλή.

Όπως παρατηρούσε Έλληνας αξιωματικός το ΝΑΤΟ αφενός δείχνει τα δοντια του προς τα Νότια που μαζεύονται δυνάμεις του Ισλαμικού κράτους.

Έδινε ωστόσο και μια άλλη πτυχή: η εξέλιξη μπορεί να είναι θετική για την Ελλάδα η οποία κατοχυρώνει με τον καλύτερο τρόπο τα δικαιώματά της αναφορικά με την ΑΟΖ σε αυτές τις περιοχές.

Δείτε τις σχετικές ΝΟΤΑΜ που έχει εκδώσει η ΥΠΑ για να δεσμεύσει περιοχές για τις ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις, καθώς και τον διαδραστικό χάρτη του Onalert.gr που έχει αποτυπώσει τις περιοχές των ασκήσεων με βάση τα στίγματα των ΝΟΤΑΜ για να είναι ευδιάκριτες από τον καθένα οι περιοχές που έχουν δεσμευτεί.



 


ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/libya-h-ellada-kleinei-ton-enaerio-xwro-ths-askhseis-nato-sthn-krhth/49891
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Λιβύη: Η Ελλάδα κλείνει τον εναέριο χώρο της! Ασκήσεις ΝΑΤΟ στην Κρήτη! Τι συμβαίνει; - ΧΑΡΤΗΣ
Λιβύη: Η Ελλάδα κλείνει τον εναέριο χώρο της! Ασκήσεις ΝΑΤΟ στην Κρήτη! Τι συμβαίνει; - ΧΑΡΤΗΣ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixGdie0TQ1zX3MC4iPUMyEClH51c30OAGQ7ljBFvL_UYTN_HmN0zfqxzAmGJDlPJjGjoNDpZN2xrmAZVcGsNmlrQ0gGQkl4RzGjJQjVWfvG3Pf9rOhqH2VUZzSYHilXtInyY8NxBnwo439/s640/www.onalert.gr.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixGdie0TQ1zX3MC4iPUMyEClH51c30OAGQ7ljBFvL_UYTN_HmN0zfqxzAmGJDlPJjGjoNDpZN2xrmAZVcGsNmlrQ0gGQkl4RzGjJQjVWfvG3Pf9rOhqH2VUZzSYHilXtInyY8NxBnwo439/s72-c/www.onalert.gr.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/05/blog-post_149.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/05/blog-post_149.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy