Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Γιατί δεν γίνονται δεκτές κάρτες σε Στρατιωτικά Πρατήρια, Λέσχες, ΚΑΑΥ κτλ;;;




Παρά τη διαδεδομένη πλέον χρήση των Πιστωτικών, Χρωστικών και Προπληρωμένων καρτών, τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα Στρατιωτικά Πρατήρια, οι Λέσχες, τα ΚΑΑΥ κτλ, δεν κάνουν αποδεκτές τις κάρτες.
Για την διευκόλυνση λοιπόν των συναλλαγών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνει το θέμα με επιστολή της στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και του προτείνει την άμεση εγκατάσταση μηχανημάτων αποδοχής καρτών (POS).
Διαβάστε την επιστολή:

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Παναγιώτη Καμμένο
ΚΟΙΝ : Βουλευτές Κ. Μακεδονίας, ΜΜΕ
ΘΕΜΑ : Μηχανήματα Αποδοχής Καρτών (POS) στα Στρατιωτικά Καταστήματα
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Είναι γνωστό πως η χρήση καρτών (Χρεωστικών, Πιστωτικών, Προπληρωμένων κτλ) είναι ίσως ο πιο διαδεδομένος τρόπος πληρωμής. Μάλιστα είναι γνωστή η βούληση του Υπουργείου Οικονομικών να επεκταθεί η χρήση του «πλαστικού χρήματος» , δίνοντας κίνητρα, υποχρεωτικά και εθελοντικά. Στόχος αυτών είναι η διευκόλυνση των συναλλαγών, η υπερπήδηση κάποιων εμποδίων που δημιουργούν τα capital Controls, αλλά και για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να εισπράττει το κράτος γρηγορότερα τον ΦΠΑ.
Από την άλλη η αποδοχή καρτών θεωρείται πλέον απαραίτητο εργαλείο για την εξυπηρέτηση της πελατείας και των εισπράξεων οποιασδήποτε επιχείρησης.
Επιπλέον, η αύξηση χρήσης των καρτών πληρωμών συνεπάγεται σε σημαντική μείωση του κόστους διαχείρισης των μετρητών (π.χ. διαχείριση κερμάτων, κόστος χρηματαποστολών, απώλειες από ληστείες, διαχείριση ακατάλληλων προς κυκλοφορία χαρτονομισμάτων, χρόνος εξυπηρέτησης πελατών, κ.λπ.) που με βάση τη διεθνή εμπειρία σε πολλές περιπτώσεις υπερκαλύπτουν την προμήθεια αποδοχής συναλλαγών καρτών πληρωμών.
Παρόλα αυτά στα περισσότερα (αν όχι σε όλα) Στρατιωτικά Πρατήρια, Λέσχες, ΚΑΑΥ κτλ δεν υπάρχουν μηχανήματα αποδοχής καρτών (POS) και δεν γίνονται δεκτές πληρωμές με κάρτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δυσαρέσκεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς δυσχεραίνονται οι συναλλαγές τους, αλλά κυρίως υπάρχει απώλεια εσόδων για τα Στρατιωτικά Καταστήματα, καθώς πολλοί συνάδελφοι μην επιθυμώντας την χρήση μετρητών, τα αποφεύγουν και καταφεύγουν αλλού για τις αγορές τους κτλ.
Προτείνεται λοιπόν η τοποθέτηση μηχανημάτων αποδοχής καρτών (POS) σε όλα τα σημεία όπου υπάρχουν πωλήσεις και άμεση έναρξη αποδοχής και χρήσης καρτών. Επίσης προτείνεται να εξεταστεί η δυνατότητα πραγματοποίησης πωλήσεων με δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών στα Στρατιωτικά Καταστήματα, δυνατότητα που δίνουν οι τράπεζες που παρέχουν και εγκαθιστούν τα μηχανήματα αποδοχής καρτών.
Ελπίζουμε να εξεταστεί το αίτημα μας που παράλληλα είναι και ένα αίτημα των περισσοτέρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι Βουλευτές στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα επιστολή, παρακαλούνται για την ανάδειξη του θέματος.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
esp
Η Πρόεδρος
Ευμορφύλη Ασλανίδου
Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Καμπουρίδης

Αποδοχή Καρτών στα Στρατιωτικά Καταστήματα
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Γιατί δεν γίνονται δεκτές κάρτες σε Στρατιωτικά Πρατήρια, Λέσχες, ΚΑΑΥ κτλ;;;
Γιατί δεν γίνονται δεκτές κάρτες σε Στρατιωτικά Πρατήρια, Λέσχες, ΚΑΑΥ κτλ;;;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjo-fZno4_nHDLcHDRkJpv-S_hsPLQHNskB9ef-UEysymvRPJsKsfBAF7U45kdxzJIA1EAFaTMJjzEg2_a4rtcKVxrm1lWXixiH5BkBBwvPZ1r0EonL99gEaonEA39Lsf6h29Now-Pe2atu/s640/140717101800446-640x360.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjo-fZno4_nHDLcHDRkJpv-S_hsPLQHNskB9ef-UEysymvRPJsKsfBAF7U45kdxzJIA1EAFaTMJjzEg2_a4rtcKVxrm1lWXixiH5BkBBwvPZ1r0EonL99gEaonEA39Lsf6h29Now-Pe2atu/s72-c/140717101800446-640x360.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/03/blog-post_582.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/03/blog-post_582.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy