Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συγχαρητήρια στην 1η Στρατιά για το κοινωνικό της έργο!!!

Τακτικός τροφοδότης της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λάρισας για διάθεση φαγητού σε αναξιοπαθούντες η 1η Στρατιά

Τακτικός τροφοδότης της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λάρισας για διάθεση φαγητού σε αναξιοπαθούντες η 1η Στρατιά



ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΙ, ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΑ, ΧΩΡΟΙ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


«Μερίδα αλληλεγγύης»... από γάμους και βαπτίσεις

* Πρωτοβουλία των «Ενεργών Πολιτών» Λάρισας για τη διάθεση φαγητού σε άτομα που έχουν ανάγκη * Τακτικοί τροφοδότες της δράσης η 1η Στρατιά και κάποια αρτοποιεία
Της Λένας Κισσάβου

Μια μερίδα φαγητό, που περισσεύει από μια δεξίωση γάμου ή βάπτισης και συνήθως πετιέται στα σκουπίδια, θα μπορούσε να καλύψει έστω την ημερήσια ανάγκη ενός ατόμου, που τη χρειάζεται.

Επίσης τα φαγητά που περίσσεψαν από μια ταβέρνα, από ένα εστιατόριο, από ταχυφαγεία ή τα αρτοσκευάσματα από φούρνους, είναι επίσης πολύτιμα για κάποιους και άχρηστα αν πεταχτούν στα σκουπίδια.

Πριν χρόνια, σε καιρούς «παχιών αγελάδων», μπορεί να το θεωρούσε ακόμη και ντροπή κάποιος να προτείνει να προσφέρει τα μπαγιάτικα φαγητά σε άτομα που έχουν ανάγκη, αλλά σήμερα όχι μόνο δεν είναι ντροπή, είναι ανάγκη τέτοιες προσφορές.

Γι’ αυτό και οι «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας, έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης, κυρίως των επαγγελματιών εστίασης αλλά και όλων των ενδιαφερομένων που προτίθενται να οργανώσουν γεύματα για γάμους και βαπτίσεις, να μην πετούν τις μερίδες που περισσεύουν, αλλά να τις προσφέρουν σε κοινωνικές δομές σίτισης συμπολιτών μας.

Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε δειλά –δειλά, πριν τέσσερα χρόνια, μας λέει η εθελόντρια στους Ενεργούς Πολίτες, κ. Ολυμπία Χαλούλη και τιτλοφορήθηκε «Μερίδα αλληλεγγύης».

Η ίδια αναφέρει πως υπάρχουν σταθεροί «τροφοδότες» αυτής της δράσης, από την πρώτη στιγμή, όπως η 1η Στρατιά και κάποια αρτοποιεία της Λάρισας, ενώ κατά καιρούς ανταποκρίνονται κι άλλοι, ακόμη και νοικοκυρές.

«Μια γυναίκα, μας έφερε μια μέρα ένα ταψί παστίτσιο, που είχε φτιάξει, για να το δώσουμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη...» μας είπε η κ. Χαλούλη, αναφερόμενη και σε αυθόρμητες προσφορές που προέκυψαν στα χρόνια που υλοποιούν αυτή τη δράση.

Βέβαια το σκεπτικό είναι να κινητοποιηθούν και να ανταποκριθούν επαγγελματίες, που καθημερινά ή κατά διαστήματα, τους περισσεύει φαγητό και συγκεκριμένα η κ. Χαλούλη υποστηρίζει: «Καθημερινά δεκάδες μερίδες φαγητού μένουν αδιάθετες, από εστιατόρια, ταχυφαγεία, φούρνους, αλλά και χώρους δεξιώσεων και άλλων έκτακτων εκδηλώσεων, μετά το τέλος της επαγγελματικής δραστηριότητας.

Έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν το φαγητό που περίσσεψε, ώστε να φάνε από αυτό ορισμένες οικογένειες άπορων και να μην πεταχτεί στα σκουπίδια.

Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας», αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για τη διάθεση μερίδων μαγειρεμένου φαγητού και ειδικότερα αποτελούν τη γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σ’ αυτούς που τις χαρίζουν και σ’ αυτούς που τις χρειάζονται. Οι εθελοντές της δράσης «Μερίδα Αλληλεγγύης» έχουν έρθει σε επαφή με τους φορείς που προσφέρουν σε άπορους μαγειρεμένο φαγητό και μέχρι σήμερα «μερίδες αλληλεγγύης» έχουν διατεθεί στον ξενώνα ατόμων με αυτισμό Λάρισας, στο δημοτικό γηροκομείο Λάρισας και στα συσσίτια Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και του Αγίου Γεωργίου».

Παράλληλα οι «Ενεργοί Πολίτες» καλούν να προσφέρουν μερίδες φαγητού και όσους υπολογίζουν ότι θα τους περισσέψουν από εκδήλωση γάμου, βάπτισης, πάρτι γενεθλίων κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι να προσφέρουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6946-259.430 (κ. Δήμου) και 6937-793.449 (κ. Χαλούλη), που θα μεριμνήσουν για την παραλαβή των μερίδων.
ΠΗΓΗ: http://www.eleftheria.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/item/102977-%C2%AB%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82%C2%BB-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.html

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συγχαρητήρια στην 1η Στρατιά για το κοινωνικό της έργο!!!
Συγχαρητήρια στην 1η Στρατιά για το κοινωνικό της έργο!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz5KSNEoqHU15GovPr6GJ1k3C1tEbyQ7Qv0Br6IAjcMg-K-dqYpR9u7eUcUi-fmDrJalkTZWANjzCnFBmHk9UHvDFHkNwBvu9DbkJ2K9OmNmsFs5ry97qvDMoxwWuqK6Ybx6fd9PrOzG4P/s640/stratialarissa-1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz5KSNEoqHU15GovPr6GJ1k3C1tEbyQ7Qv0Br6IAjcMg-K-dqYpR9u7eUcUi-fmDrJalkTZWANjzCnFBmHk9UHvDFHkNwBvu9DbkJ2K9OmNmsFs5ry97qvDMoxwWuqK6Ybx6fd9PrOzG4P/s72-c/stratialarissa-1.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/02/1_9.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/02/1_9.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy