Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Απονομή Ξιφών σε Αξιωματικούς Προερχόμενους από τη ΣΜΥ. Επιστολή της ΕΣΠΕΗΠ στον Πάνο Καμμένο

ΠΡΟΣ : ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο             ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημήτριο Βίτσα ΘΕΜΑ : Απονομή Ξιφών σε Αξιωματικούς Προερχόμενους από τη ΣΜΥ ΣΧ...

ΠΡΟΣ : ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο
            ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημήτριο Βίτσα

ΘΕΜΑ : Απονομή Ξιφών σε Αξιωματικούς Προερχόμενους από τη ΣΜΥ
ΣΧΕΤ : α. Ν.3883/2010
           β. ΠαΔ 9-37/2004/ΓΕΣ/7ο ΕΓ/4

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
γνωρίζοντας την αποδεδειγμένη ευαισθησία σας για θέματα που άπτονται του ηθικού και του φρονήματος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σας κάνουμε γνωστή, την αδυναμία της Υπηρεσίας, να εκπληρώσει τη στοιχειώδη υποχρέωσή της όσον αφορά στην απονομή του ξίφους στους Αξιωματικούς (Ανθυπολοχαγούς και Υπολοχαγούς) που προέρχονται από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).Σας μεταφέρουμε αυτούσια επιστολή συνεδέλφου την οποία έστειλε στην Ένωσή μας και αφορά το θέμα αυτό.
«Αγαπητοί συνάδελφοι παρά το γεγονός ότι η Πάγια Διαταγή του ΓΕΣ 9-37, προβλέπει κατηγορηματικά την απονομή του ξίφους στους Αξιωματικούς προερχόμενους από τη ΣΜΥ που προάγονται στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού, εντούτοις η προβλεπόμενη διαδικασία σταμάτησε το έτος 2012. Μια διαδικασία ωστόσο, η οποία το 2012 δημιούργησε ακόμα περισσότερα προβλήματα και επέτεινε το αίσθημα αδικίας και καταστρατήγησης της ιεραρχίας, καθόσον ακολουθήθηκαν γεωγραφικά κριτήρια απονομής των ξιφών και όχι ιεραρχικά, με αποτέλεσμα το ξίφος να μην αποδοθεί σε Αξιωματικούς αρχαιότερους από τους αποδοθέντες.
Το ξίφος του Αξιωματικού δεν αποτελεί ένα απλό υλικό της στρατιωτικής υπηρεσίας αλλά αντιπροσωπεύει ύψιστες αξίες, ιδανικά και αρχές. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του τότε Α/ΓΕΣ Αντγου κ. Ζιαζιά Κωνσταντίνου ο οποίος κατά την απονομή των ξιφών στην έδρα της ΣΜΥ στις 2 Απριλίου 2012 ανέφερε στην ημερήσια διαταγή του: « Υπό τη σκέπη της Γαλανόλευκης και με τις ευλογίες της Εκκλησίας σας επιδόθηκε το ξίφος του Έλληνα Αξιωματικού ως ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών και της μέχρι σήμερα προσφορά σας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Από σήμερα εισέρχεστε και τυπικά στην οικογένεια των Ελλήνων Αξιωματικών. Πρέπει να αισθάνεστε υπερήφανοι για το ξίφος, το οποίο κρατάτε αυτή τη στιγμή στα χέρια σας, καθόσον το έχουν τιμήσει κατά το παρελθόν, πλήθος ηρώων κατά τους αγώνες της Πατρίδας μας.»
Σήμερα, τρία και πλέον χρόνια μετά, πολλοί Αξιωματικοί έχουν προαχθεί στο βαθμό του Υπολοχαγού ενώ και άλλες τάξεις τους ακολουθούν κινδυνεύοντας για άλλη μια φορά να χαθεί η αξία της απονομής του ξίφους, να απονέμεται δηλαδή έγκαιρα, όπως αρμόζει, στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και όχι ετεροχρονισμένα, σε Αξιωματικούς που βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους. Διαβάζοντας τα λόγια του Στρατηγού Ζιαζιά, αναρωτιέται κανείς, μήπως τελικά η ελληνική πολιτεία δεν αναγνωρίζει τις προσπάθειες και την προσφορά των Αξιωματικών προερχόμενων από τη ΣΜΥ ή μήπως η στρατιωτική υπηρεσία θεωρεί ότι οι Αξιωματικοί αυτοί δεν ανήκουν στην οικογένεια των Ελλήνων Αξιωματικών. Στη σημερινή δύσκολη εποχή που διέρχονται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα μικρό χρηματικό πόσο στερεί από τον Έλληνα Αξιωματικό το συναίσθημα της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας και της δικαιοσύνης.
Η αδυναμία της Υπηρεσίας να απονείμει το δικαιούμενο ξίφος, απαξιώνει τις προσπάθειες και τους κόπους όλων των Αξιωματικών που αγωνίστηκαν και εργάστηκαν αδιάκοπα για να φθάσουν στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Το γεγονός επίσης, πως κάθε χρόνο, απονέμονται ξίφη σε όλες τις υπόλοιπες παραγωγικές σχολές αναδεικνύει και μια διάκριση εις βάρος των Αξιωματικών που προέρχονται από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, μιας ιστορικής Σχολής, τα στελέχη της οποίας έχουν πολεμήσει και έχουν γίνει ήρωες στα πεδία των μαχών για το ύψιστο ιδανικό της Πατρίδας.»»
Κύριε Υπουργέ, η πρόσφατη συμμετοχή σας στην τελετή αποκαλυπτήριων στον ανδριάντα του Έλληνα Υπαξιωματικού στο Γουδί φανερώνει την ευαισθησία και την εκτίμησή σας στους Υπαξιωματικούς. Ευελπιστούμε να παρέμβετε άμεσα, και να δείξετε για άλλη μια φορά το αμέριστο ενδιαφέρον σας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να αποκαταστήσετε άμεσα την αδικία εις βάρος των Αξιωματικών προερχόμενων από τη ΣΜΥ.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Ο Πρόεδρος
 
 
 
 
Θεοδώρου Γεώργιος
Υπολοχαγός (ΠΖ)
 6937453787
 
Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
 
 
Λίτσιος Ευάγγελος
Υπίλαρχος (Α)
6977071924
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Απονομή Ξιφών σε Αξιωματικούς Προερχόμενους από τη ΣΜΥ. Επιστολή της ΕΣΠΕΗΠ στον Πάνο Καμμένο
Απονομή Ξιφών σε Αξιωματικούς Προερχόμενους από τη ΣΜΥ. Επιστολή της ΕΣΠΕΗΠ στον Πάνο Καμμένο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFg7_zacP0ozAKFoXIJWE8L-98GqzcLix6BMkbm3XxBwDltYJN_jLWPyOMRchD3SfJt3i0jyG47SlDNbjNt6FQ0wgbndf4qR578-gAfmtycKtdC2jKH36MZeqHjeuoT5wUEBMttHeDhT4/s400/36291.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFg7_zacP0ozAKFoXIJWE8L-98GqzcLix6BMkbm3XxBwDltYJN_jLWPyOMRchD3SfJt3i0jyG47SlDNbjNt6FQ0wgbndf4qR578-gAfmtycKtdC2jKH36MZeqHjeuoT5wUEBMttHeDhT4/s72-c/36291.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/12/blog-post_61.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/12/blog-post_61.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy