Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Χωρίς συμφωνία το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Δεν κατέληξαν σε κοινό τόπο οι αρχηγοί των κομμάτων παρά τις κυβερνητικές προθέσεις και την κοινή συνισταμένη που ήταν το ζητούμενο και αποδείχθηκε παράλληλος μονόλογος.
 Ο Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για υπονομευτική στάση, επέρριψε περισσότερο, δε, τις ευθύνες στη ΝΔ, λόγω και των εσωτερικών προβλήματων που αντιμετωπίζει και διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση για βελτίωση των όρων στο ασφαλιστικό και θα προχωρήσει στον εθνικό διάλογο. Κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν συμφώνησαν ούτε στη διαμόρφωση μίας εθνικής κόκκινης γραμής, καθώς και να μην μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις, όπως αποτυπώθηκε και το προεδρικό ανακοινωθέν.
Χαρακτηριστικότερη των διαφωνιών που υπήρξαν είναι το γεγονός ότι το συμβούλιο ξεπέρασε τις 7 ώρες και κατά τη διάρκειά του υπήρχαν έντονες αντιπαραθέσεις με άξονα το ασφαλιστικό, κάτι που καταγράφεται και στην ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας. 
Κατά το Συμβούλιο των αρχηγών απορρίφθηκαν οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση δύο επιτροπών που θα ασχοληθούν με το ασφαλιστικό και τον εκλογικό νόμο. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από κάθε πολιτικό κόμμα να ορίσει δύο εκπροσώπους, έναν για κάθε επιτροπή, προκειμένου να αγγίξουν τις "καυτές πατάτες" του εκλογικού νόμου και του ασφαλιστικού.  
Στο προσφυγικό υπήρξε συμφωνία να ζητηθεί η βοήθεια της FRONTEX και να μην υπάρξουν κοινές περιπολίες με τους Τούρκους. Επίσης, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να ζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση της Ελλάδας για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
Η συζήτηση για το ασφαλιστικό ήταν επιγραμματική και συγκρουσιακή. Τόσο ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, όσο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, αρνήθηκαν να προσυπογράψουν κοινό ανακοινωθέν για το ασφαλιστικό.
Ο κ. Πλακιωτάκης, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, είπε ότι οι θέσεις που εξέφρασε στη συνάντηση, ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης που είχε μόνο με τους συνεργάτες του, που τον συνόδευαν στο συμβούλιο.
Ο Στ. Θεοδωράκης είπε πως θέλει βιώσιμο ασφαλιστικό αλλα χωρίς να υπάρξουν νέα βάρη. Είπε δε ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε οικουμενική Κυβέρνηση. 
Ναι στο διάλογο και στη συννενόηση είπε η κα Γεννηματά αλλα είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ειναι συνεργός σε επικοινωνιακά κόλπα, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα, αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να αποχωρήσει. Δεν έγιναν αποδέκτες οι προτάσεις Τσίπρα για επιτροπές καθώς, όπως είπε οδηγούν σε παράκαμψη της Βουλής. 
Αν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να χειριστεί το ασφαλιστικό να μας το πει, ανέφερε η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Τόνισε οτι δεν θα υπογράψει το ΠΑΣΟΚ μείωση συντάξεων. Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν για αλλαγή του εκλογικού Νόμου με εξαίρεση την ΝΔ. Συμφωνία υπήρξε για το προσφυγικό.
Οπρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,  για σκληρή στάση στο ασφαλιστικό. Για τη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι  συμφωνούσε μέχρι τις 5.30 το απόγευμα σε όλες τις θέσεις του πρωθυπουργού, μέχρι που επικράτησαν, όπως είπε χαρακτηριστικά, οι θέσεις του πρώην προέδρου κ. Σαμαρά και του ΛΑΟΣ. 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης ζήτησε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ  έχουν ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τόνισε δε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο, ενώ έκανε λόγο για χρησιμοποίηση του μεταναστευτικού ως μέσο πίεσης της Ε.Ε. στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων.
Στο μεταξύ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γγ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αναζητά συνενόχους για να εφαρμόσει τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα, ειδικά σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τσακώνεται με τα άλλα κόμματα, που στήριξαν το μνημόνιο, για τον επιμερισμό της ευθύνης.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Χωρίς συμφωνία το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών
Χωρίς συμφωνία το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsVLLF6jjeoDmQNbWlvsx8I3JSDJA9OLLOXmf6U5vHs3cfgz_AsRhUF5Fc1jAHqrGfpUMQUw23G3xK8h11V88Y48NCDL7cQxUSNyu7xn0OSN86-5WmmSky6twsgMR4i0IYuu6_EWFOoUk/s640/symvoulio.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsVLLF6jjeoDmQNbWlvsx8I3JSDJA9OLLOXmf6U5vHs3cfgz_AsRhUF5Fc1jAHqrGfpUMQUw23G3xK8h11V88Y48NCDL7cQxUSNyu7xn0OSN86-5WmmSky6twsgMR4i0IYuu6_EWFOoUk/s72-c/symvoulio.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/11/blog-post_255.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/11/blog-post_255.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy