Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Περιοδεία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στα Πομακοχώρια του Νομού Εβρου



Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας περιόδευσε χθες Δευτέρα 27 Ιουλίου στα Πομακοχώρια του Νομού Έβρου. Τον συνόδευαν οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα ΓκαράΓιώργος Καΐσας και Δημήτρης Ρίζος, καθώς και οΑρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης και ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Ιωσήφ Μαυράκης.

Ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε διαδοχικά τα χωριά Μικρό Δέρειο, Ρούσσα, Γονικά, Μεσημέρι και Μέγα Δέρειο. Όλα βρίσκονται στο δυσπρόσιτο βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Έβρου, υπαγόμενα στον Δήμο Σουφλίου. Οι κάτοικοι των χωριών τον υποδέχτηκαν θερμά και φιλικά και περιέγραψαν στον κ. ΥΦΕΘΑ τα προβλήματα της διαβίωσης τους, με προτεραιότητες τις ανάγκες βελτίωσης του οδικού δικτύου, την υδροδότηση, υγεία και εκπαίδευση.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην περιοχή, ο κ. Τόσκας είπε τα εξής σε εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ:

           Ήρθαμε στο δυσκολότερο, στο φτωχότερο κομμάτι του Νομού Έβρου. Στο κομμάτι αυτό που έχει τα περισσότερα προβλήματα και που, αν θέλετε, έχει αφεθεί για πάρα πολλά χρόνια. Αυτό το κομμάτι του νομού με ένα τόσο δυναμικό στοιχείο και κατοίκους οι οποίοι ψάχνουν την τύχη τους στις μεγάλες πόλεις ή στο εξωτερικό,  ενώ θα μπορούσαν εδώ πέρα να κάνουν θαύματα.

Εμείς δεν διακρίνουμε κατοίκους που μένουν στα ορεινά ή που μένουν στον κάμπο. Η κυβέρνηση αυτή ενδιαφέρεται για όλον τον κόσμο είτε είναι στο βορρά της χώρας είτε στο νότο είτε είναι στα ορεινά του νομού Έβρου είτε στον κάμπο του νομού Έβρου. Θα φροντίσουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση. Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά μπορούμε να συνεισφέρουμε με ό,τι δυνάμεις, ό,τι δυνατότητες έχουμε. Κυρίως μιλάω για δυνατότητες στο πλαίσιο του στρατού στο θέμα της οδοποιίας ή στο θέμα των βασικών αναγκών αυτών των ανθρώπων.

Και θα μεταφέρω και τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων που όπως είπα είναι πολλά, αρχίζουν από το οδικό δίκτυο, από τα προβλήματα υγείας και προχωρούν στα θέματα εκπαίδευσης που τα παιδιά κάνουν 50 και 60 χιλιόμετρα για να μάθουν γράμματα. Αυτά τα προβλήματα δε μπορούμε να τα αφήσουμε έτσι. Και αυτή η κυβέρνηση δεν θα τα αφήσει έτσι παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει”.

Ερώτηση δημοσιογράφου: -Γιατί κατά την άποψή σας οι εκάστοτε κυβερνήσεις άφησαν αυτό το κομμάτι του νομού Έβρου χωρίς να ασχολούνται μαζί του ή ασχολούμενες τσιγγούνικα μαζί του και τί μπορεί να κάνει η τωρινή κυβέρνηση ώστε αυτήν την κατάσταση να την αλλάξει?

Τόσκας: “Μιλάμε για απλά μικρά βήματα τα οποία όμως έχουν μεγάλη σημασία για αυτόν τον τόπο. Εμείς δε ρωτάμε πριν έρθουμε στο κάθε χωριό τί ψηφίζει αυτό το χωριό ή τί ψηφίζει ο πρόεδρος και τί ψηφίζουν οι κάτοικοι αυτού του χωριού. Δε μας ενδιαφέρει καθόλου και, ειλικρινά, δεν ξέρω. Προχωρούμε στο να βοηθήσουμε αυτόν τον τόπο και αυτούς τους ανθρώπους και αυτό είναι το μόνο μέλημά μας. Δεν ασχολούμαστε επομένως με ψηφοθηρικούς σκοπούς. Ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αυτήν την εντολή έχουμε και έτσι θα προχωρήσουμε”. 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Περιοδεία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στα Πομακοχώρια του Νομού Εβρου
Περιοδεία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στα Πομακοχώρια του Νομού Εβρου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjX_R1xPIVGToioVCFaQSInHCadZg0PJ7I9G1gqfWEwWTYioAfwefR7l9-IDL0LL9iHZLfuwOsdtEmUo-5Tcv3fRr1LNe6XrQWF-BHg2htGj9i4vhZXVWsIagLiiokZuEqr8-L4zC8A55_1/s640/%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A3+5.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjX_R1xPIVGToioVCFaQSInHCadZg0PJ7I9G1gqfWEwWTYioAfwefR7l9-IDL0LL9iHZLfuwOsdtEmUo-5Tcv3fRr1LNe6XrQWF-BHg2htGj9i4vhZXVWsIagLiiokZuEqr8-L4zC8A55_1/s72-c/%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A3+5.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/07/blog-post_509.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/07/blog-post_509.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy