Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην τελετή ονοματοδοσίας - εντάξεως «Κύκνος 1» στο ΠΝ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρέστη το μεσημέρι στην τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως στο Πολεμικό Ναυτικό του εκπαιδευτικού σκάφους «Κύκνος 1» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΝΣ/Αμφιάλη,  στην περιοχή ευθύνης Διοικήσεως Ταχέων Σκαφών .




Το σκάφος αποτελεί ευγενική δωρεά του προέδρου στο Ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδου», εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.




Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.




Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ενώ ανάδοχος του πλοίου ήταν  η Αικατερίνη Ντουλάκη – Λασκαρίδου.




Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισήμανε τα ακόλουθα:




«Καταρχήν θα πρέπει να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και τη χαρά μας για την ευγενική κίνηση που έκανε ο κύριος Παναγιώτης Λασκαρίδης προς το Πολεμικό μας Ναυτικό, η οποία μόλις έγινε δεκτή με την τοποθέτηση του Αντιναυάρχου, του Αρχηγού, του κυρίου Αποστολάκη.




Από σήμερα λοιπόν, ένα διαφορετικό σκάφος από τα συνήθη εντάσσεται στην δύναμη του Στόλου, για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Σχολής Δοκίμων. Ελπίζουμε ότι ο «Κύκνος 1» θα γίνει ένα πλεούμενο σχολείο, όπου οι νέοι και οι νέες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού θα διδάσκονται τη ναυτική Τέχνη.




Θέλω να πω, ότι είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά αυτή προς τον κύριο Λασκαρίδη. Τόσο ο κύριος Λασκαρίδης, όσο η οικογένειά του και το ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδου» έχουν προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα. Και θα θελα να θυμίσω τη δική μου προσωπική εμπειρία, από τον  αδελφό του, όταν υπηρετούσα σε προηγούμενο Υπουργείο, που με  μια πολύ μεγάλη δαπάνη, επέτρεψε να ανακαινιστεί συνολικά το κέντρο της πρωτεύουσας, η πλατεία Συντάγματος, ώστε να μπορεί η χώρα να βρίσκεται στο επίπεδο μιας πολιτισμένης δυτικής χώρας. Κάτι που πριν η πλατεία Συντάγματος δεν παρουσίαζε.




Θα ήθελα, κυρίες και κύριοι, να πω ότι σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, ενέργειες όπως αυτές των κυρίων Λασκαρίδη αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Αποτελούν επίσης συνέχιση μιας μακράς παράδοσης ευεργεσιών από επιφανείς Έλληνες πολίτες προς τη Πατρίδα. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι απαραίτητο να βρουν μιμητές αλλά κυρίως αποτελούν δημιουργία παραδείγματος προς όσους δεν αντιλαμβάνονται, ότι η χώρα, η πατρίδα, η κοινωνία βρίσκονται υπεράνω οποιονδήποτε σκοπιμοτήτων και εγωισμών.




Θα ήθελα επίσης να σας πω, ότι παρά την δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά, ώστε το εθνικό αμυντικό σύστημα να αποτελεί αδιαμφισβήτητο μηχανισμό αποτροπής οποιασδήποτε απειλής.




Οφείλουμε σήμερα να διατηρούμε το αξιόμαχο και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων στο μέγιστο επίπεδο. Χάρη στον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα τους μπορούμε να εγγυηθούμε στην ελληνική κοινωνία την ειρήνη και τη σταθερότητα. Το τόξο αστάθειας από την Ανατολική Ευρώπη μέχρι τη Μέση Ανατολή δεν επιτρέπει, κυρίες και κύριοι, πειραματισμούς στην Ελλάδα του σήμερα.




Θα ήθελα ακόμα, πέραν από την σημερινή συγκυρία, να μου επιτρέψετε με την ευκαιρία της δυνατότητας να απευθύνω δημόσιο λόγο, να κάνω και μια ειδική αναφορά στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά που ανήκουν με το δικό τους τρόπο στη ναυτική οικογένεια και δείχνουν επίσης με τη δική τους συνεισφορά, τη συμμετοχή τους στην ελπίδα για ένα καλύτερο συνολικό αύριο.



Θέλω να πω, ότι η επιστολή που έλαβα από τους 600 εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, προσωπικά με συγκίνησε,  αλλά θέλω να τους πω ότι καθόσον με αφορά και καθόσον αφορά τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, εμείς κάναμε απλώς το καθήκον και την υποχρέωση μας.  και συνιστά  υποχρέωση της ελληνικής Δημοκρατίας να τους επιτρέψει να κάνουν γιορτές με αξιοπρέπεια,  αποδίδοντας τα δεδουλευμένα.




Κυρίες και κύριοι,



Πέρα από το γενικό αίσθημα δικαιοσύνης, νομίζω ότι το ελληνικό κράτος  στέκεται  δίπλα στη ναυπηγική του βιομηχανία. Συνιστά για τη χώρα μία μεγάλη ευκαιρία. Ευκαιρία, που από λανθασμένους χειρισμούς πολλών -δεν είναι ώρα να αναφερθώ σε αυτό - απωλέστηκε στο παρελθόν. Όμως,  έχουμε ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, ένα εκπαιδευμένο ανθρώπινο προσωπικό και θα είναι κρίμα, αν η Πατρίδα και η κοινωνία δεν μπορέσει να επενδύσει σε αυτό στο μέλλον.



Κύριες και κύριοι,



Εύχομαι ο «Κύκνος Ένα» να είναι καλοτάξιδος, οι δόκιμοι που θα εκπαιδευτούν να συνεχίσουν την παράδοση του Πολεμικού Ναυτικού και επίσης καταλήγοντας, εκεί όπου ξεκίνησα, κύριε Λασκαρίδη να σας ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά.



Χρόνια πολλά. Καλές γιορτές σε όλους».

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην τελετή ονοματοδοσίας - εντάξεως «Κύκνος 1» στο ΠΝ
Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην τελετή ονοματοδοσίας - εντάξεως «Κύκνος 1» στο ΠΝ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjliyrE7YZaE5IV_UV03QPThIPa03DoHOxcBzfCW4Qr5gu9eQeHY0owT-M0aNNVfqkOYMvj5-KqgLDiaoDBgkH7Emv8BY-DEGbxPGP-jS0EeG7ceFy4DAKTApiFraK-C585-QLNcUS_PuQ/s1600/1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjliyrE7YZaE5IV_UV03QPThIPa03DoHOxcBzfCW4Qr5gu9eQeHY0owT-M0aNNVfqkOYMvj5-KqgLDiaoDBgkH7Emv8BY-DEGbxPGP-jS0EeG7ceFy4DAKTApiFraK-C585-QLNcUS_PuQ/s72-c/1.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/12/1_18.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/12/1_18.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy