Σε μπαράζ παραβιάσεων προέβησαν χτες οι Τούρκοι, παραμονή της επισκέψεως του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο ακριτικό Καστελόριζο.
Συγκεκριμένα ένας σχηματισμός από έξι εχθρικά μαχητικά, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ηλεκτρονικού πολέμου παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας σε 22 περιπτώσεις. 


Έχει παρατηρηθεί ότι όποτε υπουργός Εθνικής Άμυνας ή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτονται ακριτικά νησιά (Καστελόριζο, Αγαθονήσι, Ψαρά, Φούρνους κ.α.) οι Τούρκοι  «απαντούν» με προκλήσεις δείχνοντας την… ενόχλησή τους. 

Η τακτική αυτή βέβαια των γειτόνων έχει φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίζεται ως γραφική. Ωστόσο το Ελληνικό Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας  θα βρίσκεται όλη μέρα σε επιφυλακή. Θα έχει σε ετοιμότητα μαχητικά ώστε να αναχαιτίσουν ένα χρειαστεί τουρκικά αεροσκάφη εάν αυτά επιχειρήσουν να παραβιάσουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας. 

Συγκεκριμένα έχει προγραμματιστεί για σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  να επισκεφτεί τη Ρόδο ,την περιοχή ευθύνης του της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής όπου και θα παρακολουθήσει την τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων   «Λεωνίδα ο Ρόδιος». Η άσκηση αυτή αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας της ελληνικής κυβέρνησης προς κάθε κατεύθυνση  ότι διαθέτει τη θέληση και τα μέσα να προασπιστεί τα εθνικά της κυριαρχικά δικαιώματα. 

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας θα επισκεφτεί τη Διοίκηση Άμυνας στο Καστελόριζο καθώς επίσης και τα στρατιωτικά φυλάκια στη Στρογγύλη και στη Ρω. 

Γ. Κοκ.