Στον ακριτικό Έβρο βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να παρακολουθήσει μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου την τελική φάση της μεγάλης διακλαδικής άσκησης μετά στρατευμάτων «Παρμενίων 2014».
Η παρουσία του πρωθυπουργού εκεί, μόνο τυχαία και τυπική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί...
αφού επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς να βρεθεί στο παρατηρητήριο του Πεδίου Ασκήσεων «Αετός» που διεξάγεται λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.Παρών, μεταξύ άλλων, είναι και ο στρατιωτικός ακόλουθος άμυνας της Τουρκίας καθώς προσκλήθηκε όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του από άλλες χώρες.
Η διακλαδική μεγάλη άσκηση «Παρμενίων 2014» που ξεκίνησε από τις 29 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα εξελίσσεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, με τη συμμετοχή όλων των μέσων που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και με όλο το προσωπικό να είναι σε θέσεις μάχης. Και πέρυσι τον Οκτώβριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε παρακολουθήσει τη διακλαδική άσκηση «Πυρπολητή» από τη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» τονίζοντας με την παρουσία του τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση και η πολιτεία στα εθνικά θέματα και στην αμυντική θωράκιση της χώρας.
Παρά την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος παραμένει υψηλό και χρηματοδοτούνται όπως απαιτείται οι ανάγκες του Πενταγώνου για τη συντήρηση των σύγχρονων οπλικών συστημάτων που διαθέτουμε και τα οποία δεν είναι λίγα. Την ίδια ώρα ενισχύεται συνεχώς η άριστη εκπαίδευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι διεθνώς γνωστό ότι διαθέτουμε άριστους μαχητές τόσο στον αέρα και στη ξηρά ,όσο και στη θάλασσα.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε με έντονο ενδιαφέρον το σενάριο του τελικού σταδίου της άσκησης Παρμενίων όπου ο καταιγισμός πυρών από την Πολεμική Αεροπορία, την Αεροπορία Στρατού και το Πυροβολικό είναι τόσο πυκνός που εκκωφαντικές εκρήξεις ξεπερνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Και σίγουρα στέλνουν πολλά μηνύματα στην απέναντι πλευρά.
«Η Ελλάδα της υπερηφάνειας, η Ελλάδα της ισχύος, η Ελλάδα του κύρους είναι εδώ, στη Θράκη μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τον Έβρο μετά τη λήξη της άσκησης και απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες σημείωσε πως η Θράκη είναι μια από τις πιο ασφαλείς γωνιές της χώρας ενώ συνεχάρη τις Ένοπλες Δυνάμεις «για αυτή την εξαίρετη, από κάθε πλευρά, άσκηση».
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο εγγυητής της ασφάλειας της πατρίδας μας» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε πως «η πολιτεία θα κάνει εκείνο που πρέπει προκειμένου να ανταποκριθεί με κάθε μέσο στις συνθήκες, στις ανάγκες, ακόμα και στο θέμα του μισθολογίου, για να διασφαλίσει το μέλλον σε αυτά τα λαμπρά παιδιά».
Γ. Κοκ.