Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αποκλείστηκε από θέση στο Στρατοδικείο λόγω παχυσαρκίας!

Η πενταμελής σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 3671/2014 απόφασή της, έκρινε ότι η ελαφρά πα...

Η πενταμελής σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 3671/2014 απόφασή της, έκρινε ότι η ελαφρά παχυσαρκία δεν μπορεί να αποκλείει τον διορισμό σε θέση γραμματέως του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατοδικείο) καθώς ο αποκλεισμός αυτός δεν συνάδει με συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας και της αναλογικότητας, αλλά και δεν δικαιολογείται από αποχρώντα λόγο δημοσίου συμφέροντος.

Όμως, λόγω σπουδαιότητας του επίμαχου θέματος, το παρέπεμψε στην αυξημένη 7μελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος για νέα, οριστική κρίση.
Αναλυτικότερα, από την αρμόδια ανώτατη υγειονομική επιτροπή του Στρατού αποκλείστηκε υποψηφία από τον διαγωνισμό για τον διορισμό της σε θέση γραμματέως του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω «ελαφράς παχυσαρκίας».
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στο Δικαστικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων οι υποψήφιοι για την πλήρωση κενών θέσεων ανθυπασπιστών γραμματέων μεταξύ των άλλων δεν μπορεί να έχουν «ελαφρά παχυσαρκία με βάρος 2/10 έως 3/10 πάνω από τα φυσιολογικό».
Η υποψηφία έφτασε και στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και οι σύμβουλοι Επικρατείας ερμήνευσαν τις συνταγματικές αρχές της αξιοκρατίας και της αναλογικότητας, οι οποίες υπαγορεύουν όπως η πρόσβαση κάθε Έλληνα πολίτη σε δημόσιες θέσεις και αξιώματα γίνεται με κριτήρια που συνάπτονται με την προσωπική του αξία και ικανότητα.
Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με τις επίμαχες συνταγματικές αρχές ο νομοθέτης μπορεί να ψηφίσει νόμο που να αποκλίνει από τις αρχές αυτές, υπό την βασική, όμως, προϋπόθεση ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις δικαιολογούνται από επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος και δεν παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας.
Σημειώνεται ακόμη στην απόφαση του ΣτΕ: «Ο αποκλεισμός των υποψηφίων αυτών εκ μόνου του λόγου ότι πάσχουν από "ελαφρά παχυσαρκία" δεν δικαιολογείται από αποχρώντες λόγους δημοσίου συμφέροντος, ούτε τελεί σε προφανή συνάφεια προς το αντικείμενο των καθηκόντων των ανθυπασπιστών γραμματέων του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων».
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αποκλείστηκε από θέση στο Στρατοδικείο λόγω παχυσαρκίας!
Αποκλείστηκε από θέση στο Στρατοδικείο λόγω παχυσαρκίας!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiL3wEuqagUYN5RATma5AZzm9uD1oPUmQ_3ABolUBlfowed2Na8BKmO57R7dIqS8rlHSKdXWrBC6LTCoIIJnCKFtAgdL2zThRhF5Fewa7BJJXI90j_13At66e-3dxXd0TUV_vAS3OZKJko/s1600/sumboulio-epikrateias.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiL3wEuqagUYN5RATma5AZzm9uD1oPUmQ_3ABolUBlfowed2Na8BKmO57R7dIqS8rlHSKdXWrBC6LTCoIIJnCKFtAgdL2zThRhF5Fewa7BJJXI90j_13At66e-3dxXd0TUV_vAS3OZKJko/s72-c/sumboulio-epikrateias.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/10/blog-post_905.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/10/blog-post_905.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy