Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Κύπρο


Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 54 χρόνια από την ανακήρυξη ανεξαρτησίας της Κύπρου.

           Αμέσως μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

         Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου όπου είχε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη. Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί με την παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και του Α/ΓΕΕΦ Αντιστρατήγου Γεώργιου Μπασιακούλη υπέγραψαν το «Κοινό Μνημόνιο Χειρισμού Κρίσεων».
           Σ​τις δηλώσεις τους οι δύο υπουργοί τόνισαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:  
 Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα ήθελα ξεκινώντας, να ευχαριστήσω το συνάδελφο και φίλο μου, Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Κύπρου, για την εγκαρδιότητα, πρώτα από όλα, αυτής της υποδοχής, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου που ήδη φέρνει και τα πρώτα, ουσιαστικά, έμπρακτα αποτελέσματά της.


            Και να πω ότι για εμένα είναι ξεχωριστή η χαρά να είμαι και στο νησί, στη Μεγαλόνησο. Είναι γνωστοί, εξάλλου, οι δεσμοί μου από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανακάλυψα την Κύπρο, φοιτητής ακόμα, αλλά και αργότερα με την όποια δημόσια θέση μου. Πάντοτε την προέτασσα και στην καρδιά μου και στην αποστολή μου.

 Βρίσκομαι, εδώ για να μεταφέρω ένα μήνυμα του Ελληνισμού, της μητέρας Πατρίδας, μήνυμα στήριξης της Κύπρου σε αυτή τη συνεχή προσπάθειά της να οδηγηθεί το Κυπριακό ζήτημα στο τέλος που όλοι επιδιώκουμε και που δεν θα αργήσει, πιστεύω, η μέρα που θα δούμε και πάλι ενωμένο το νησί και τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους αδελφωμένους, να πορεύονται τον ευρωπαϊκό δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.


Η μέρα σήμερα είναι ξεχωριστή γιατί είναι η επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Η έννοια ανεξαρτησία είναι βαθύτερη και αυτή πρέπει να την υπηρετήσουμε και στο μέλλον μέχρι, αγαπητέ μου Υπουργέ, να δούμε να την γιορτάζουν,ε όλοι μαζί οι Κύπριοι ενωμένοι.

 Η συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ουσιαστική, εγκάρδια, ειλικρινής και είχαμε την ευκαιρία να αλληλοενημερωθούμε και να ανταλλάξουμε και  απόψεις για την πορεία του εθνικού μας θέματος.

Πέραν αυτού να αναλύσουμε τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή   που ενισχύουν και αναδιαβαθμίζουν τον γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου, σε μία ευρύτερη περιοχή που ταράσσεται απο νέες μορφές κινδύνων και απειλών που  εκδηλώνονται στα σύνορα της Ευρώπης και που είναι ζητήματα ασφάλειας όχι μονάχα για την περιοχή μας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.


Το αμυντικό σύστημα της Κύπρου έχει κάνει θεαματικά βήματα μπροστά. Μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά είναι σύγχρονο, αποτελεσματικό. Θωρακίζει την Κύπρο, συγχρόνως, όμως, είναι και έτοιμο να ανταποκριθεί σε κάθε πρόσκληση να υπηρετήσει από κοινού με την Ελλάδα πρωτοβουλίες που αποβλέπουν στην εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

 Είναι σημαντικό, να αναδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία το νέο αυτό γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου που πείθει πλέον ότι η Κύπρος μπορεί να διαδραματίζει ρόλους και να αναλαμβάνει αποστολές.

 Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας ανάμεσα στα αμυντικά ζητήματα Ελλάδος και Κύπρου, υπογράψαμε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας για τεχνική και όχι μόνο συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών, τεχνογνωσία, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα ακόμα νέο πλαίσιο που θα φέρει όχι μόνο τα αμυντικά συστήματα κοντά, αλλά και δύο ευρωπαϊκές χώρες να συνεργάζονται για την αποτροπή κινδύνων που από κοινού αντιμετωπίζουμε.


Θέλω να κάνω μία επισήμανση εδώ γιατί μπορεί να υπάρξει εύκολα και παρερμηνεία. Δεν πρόκειται για συμφωνία που αποβλέπει σε επιθετικούς σκοπούς. Το αντίθετο. Συμβάλλει, μέσα από τα όσα περιέγραψε πρωτύτερα ο Υπουργός, στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, διότι τα αμυντικά συστήματα Ελλάδος και Κύπρου πέραν του αντικειμενικού τους σκοπού, που είναι να προασπίζουν και να διασφαλίζουν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ελλάδος και της Κύπρου αντίστοιχα, έρχονται να θέσουν τις υπηρεσίες τους σε άλλους κοινούς για όλη την Ευρώπη και για ολόκληρη την περιοχή σκοπούς.

            Η Ελλάδα και η Κύπρος πορεύονται ιστορικά μέσα από τους αιώνες κοντά η μία στην άλλη. Από τον καιρό που συγκροτήθηκαν τα σύγχρονα κράτη μας, βρεθήκαμε να αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα. Το μεγαλύτερο από όλα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, είναι αυτό που δένει και με τη σημερινή επέτειο και είναι ο αγώνας των Κυπρίων για ανεξαρτησία και ελευθερία.


Το δέντρο αυτό έχει ποτιστεί με πάρα πολύ αίμα. Οφείλουμε τιμή και αναγνώριση σε εκείνους που προηγήθηκαν των δικών μας γενεών αλλά και να μείνουμε πιστοί στο δικό μας χρέος.

Αυτή τη σημαία της ανεξαρτησίας της Κύπρου να την κρατήσουμε ψηλά και υπερήφανη.

Πιστεύουμε ότι η ανεξαρτησία της Κύπρου μπορεί να ολοκληρωθεί, μονάχα από την ώρα που θα επανενωθεί το νησί, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες κοινής αρμονικής συμβίωσης όπως και στο παρελθόν, ανάμεσα στους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους.


Η πολιτική που ασκεί η κυπριακή Κυβέρνηση είναι συνετή και εύχομαι αυτό το μήνυμα σύνεσης, να το πάρουν και να το αντιληφθούν το ίδιο και οι ηγεσίες τόσο της τουρκοκυπριακής κοινότητας όσο και της γειτονικής Τουρκίας.

Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι έχουμε μεγάλες ευθύνες για τη δημιουργία ενός γεωπολιτικού περιβάλλοντος ασφάλειας, σιγουριάς, ειρήνης και προόδου, γιατί αυτό ζητούν οι πολίτες όλων των χωρών της περιοχής από τις ηγεσίες τους.

Στην νέα αυτή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η κυπριακή Κυβέρνηση, η Ελλάδα είναι παρούσα δίπλα της. Θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο ώστε να οδηγηθούμε το συντομότερο δυνατόν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.  Οι συνέργειες που αναπτύσσονται, οι συνεργασίες που καλλιεργούνται, τα μνημόνια που υπογράφουμε σε αυτό στοχεύουν.

Είναι, λοιπόν, ένα μήνυμα προς τον κυπριακό ελληνισμό ότι η Ελλάδα είναι η εγγυήτρια της ασφάλειας και της ακεραιότητάς της. Και αυτό είναι μια δέσμευση της Ελλάδος απέναντι στην Κύπρο.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στα βαθύτερα αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης που δένουν τον κυπριακό Ελληνισμό με τη μητέρα Πατρίδα.

Αγαπητέ μου Υπουργέ και καλέ μου φίλε, είπα στην αρχή και το επαναλαμβάνω ότι η συνεργασία μας όλο αυτόν τον καιρό ήταν αγαστή, εγκάρδια και θα συνεχιστεί και στο μέλλον.  Βέβαια τα πράγματα αλλάζουν..

Σε λίγο καιρό θα αφήσω το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για να βρεθώ εκεί που νέα καθήκοντα με καλούν. Να είστε βέβαιος ότι στο όνομα της νέας μου αποστολής, θα συμβάλω ακόμη περισσότερο στην ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα σε όλες τις χώρες ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα ασφάλειας, σε σχέση πάντοτε με τις αρμοδιότητες που έχω για τα μεγάλα αυτά ζητήματα που θα κληθώ να αντιμετωπίσω και θα χρειαστώ και τη βοήθεια και τη συνέργεια και τη στήριξη της κυπριακής Πολιτείας.

Εκείνο όμως που δεν αλλάζει όταν αλλάζουν οι αποστολές είναι αυτό που βαθύτερα εμείς νιώθουμε μέσα μας. Θέλω σήμερα μιας και όπως πάντοτε έκανα, ξεκίναγα δηλαδη την όποια καινούργια μου θητεία και την έκλεινα με επίσκεψη στην Κύπρο, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς προσωπικά, στην κυπριακή πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, αλλά και σε εκείνους που προηγήθηκαν ημών σε αυτές τις θέσεις για την εξαίρετη, εγκάρδια και ειλικρινή συνεργασία που είχαμε. Στηριζόταν στην αλήθεια, στη φιλία, στην ειλικρίνεια. Και νομίζω ότι αυτά είναι στοιχεία που έφεραν χειροπιαστά αποτελέσματα για τα οποία μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι.


Θα συνεχίσω και στο μέλλον σε αυτό το πνεύμα. Θέλω να ευχηθώ σε εσάς προσωπικά καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο και τη σημαντική αποστολή που σας έχει αναθέσει η κυπριακή Πολιτεία και να υπολογίζετε πάντοτε και στην αγάπη μου και στη φιλία μας, ωστε να   μπορώ να είμαι χρήσιμος στην Κύπρο, στην Πατρίδα μας, και γενικότερα στη νέα μεγάλη μας χώρα την Ευρώπη που μας έφερε ακόμη πιο κοντά.

Ευχαριστώ και πάλι. Χαίρομαι γιατί υπογράφουμε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας που, καθυστέρησε να γίνει και οφείλω να σας δώσω τα εύσημα, γιατί το θέσατε ως προτεραιότητα από την πρώτη κιόλας στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά σας.

Και είμαι βέβαιος ότι σήμερα εσείς χαίρεστε διπλά, γιατί βλέπετε να γίνεται αποτέλεσμα αυτό που κράτησε πάρα πολύ καιρό που όμως είναι πάρα πολύ ουσιαστικό και χρήσιμο και θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στο να έρθουμε πιο κοντά η Ελλάδα με την Κύπρο. Πάντοτε υπηρετώντας τους ίδιους σκοπούς και στο όνομα της στρατηγικής μας, αλλά και των αναγκών της ευρύτερης γειτονιάς μας που είμαι βέβαιος ότι δεν θα αργήσει από το να γίνει μια όαση ειρήνης, ασφάλειας και παράδειγμα συνύπαρξης λαών, εθνών και κρατών.

Και το κατ΄ εξοχήν παράδειγμα θα είναι η αρμονική συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και εύχομαι να ευοδώσει και να φέρει αποτελέσματα η πολιτική που αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη και φέρει την υπογραφή ενός πολύ σοβαρού ηγέτη της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αλλά και της ομάδας που τον πλαισιώνει ανάμεσα στα μέλη της οποίας είστε και εσείς.

Και πάλι ευχαριστώ για την εγκαρδιότητα, για τη φιλία και μένω πάντοτε με τα καλύτερα των αισθημάτων προς εσάς, προς την αγαπημένη μας Κύπρο, προσβλέποντας σε αυτό που όλοι ονειρευόμαστε».


Χ. ΦΩΚΑΪΔΗΣ: «Είχα την ιδιαίτερη χαρά να υποδεχθώ σήμερα εδώ στο Υπουργείο τον ομόλογό μου και φίλο Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 54η επέτειο από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παρουσία του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Κύπρο, επιβεβαιώνει τους ακατάλυτους αδελφικούς δεσμούς των δύο χωρών μας αλλά και την αταλάντευτη  στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα που διεξάγει ο Κυπριακός Ελληνισμός  για τερματισμό της κατοχής και την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Είχαμε σήμερα τη δυνατότητα, και στη συνάντηση που έγινε σήμερα στο Προεδρικό, να ενημερώσουμε τον φίλο Υπουργό αλλά και να ανασκοπήσουμε μαζί τις τελευταίες εξελίξεις στο εθνικό μας θέμα υπό το φως των νέων και ιδιαίτερα σημαντικών γεωπολιτικών αλλαγών στην περιοχή μας.

Ενημερώσαμε ακόμα τον φίλο Υπουργό για θέματα που άπτονται της ενεργειακής ασφάλειας και της άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σχέση με την εν εξελίξει πορεία υλοποίησης του ενεργειακού μας σχεδιασμού, μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

Είχαμε τη δυνατότητα επίσης να  συζητήσουμε τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και που άπτονται της διεθνούς αλλά και της εθνικής μας ασφάλειας.

Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν τους κατεξοχήν πυλώνες σταθερότητας, ασφάλειας και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Σε μια εποχή έξαρσης της ένοπλης βίας και  του φονταμενταλισμού, σε μια περιοχή που σπαράσσεται από εθνοτικές και εμφύλιες συρράξεις, Ελλάδα και Κύπρος έχουν να διαδραματίσουν εξαιρετικά σημαντικό και αναβαθμισμένο  ρόλο, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για δημιουργία συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και περιφερειακής ασφάλειας.

Η αντιμετώπιση των νέων ασύμμετρων απειλών που προέρχονται από την έξαρση της διεθνούς τρομοκρατίας προϋποθέτουν, βεβαίως, τη συνεργασία και το συντονισμό της διεθνούς κοινότητας.

Κύπρος και Ελλάδα  συντάσσονται στον κοινό αγώνα, μαζί με τους εταίρους μας, ενάντια σ’ οτιδήποτε απειλεί την ασφάλεια και την ίδια την ύπαρξη των ανοικτών δημοκρατικών μας κοινωνιών αλλά και του σύγχρονου πολιτισμού.

Την ίδια ώρα, θέλοντας να θωρακίσουμε και να ενδυναμώσουμε τη μεταξύ μας αμυντική συνεργασία και με στόχο πάντοτε την υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και την προστασία της κρατικής μας κυριαρχίας, έχουμε υπογράψει σήμερα το  «Κοινό  Μνημόνιο Χειρισμού Κρίσεων» ανάμεσα στις δύο χώρες μας.

Το Κοινό Μνημόνιο Χειρισμού Κρίσεων αποτελεί  επιβεβαίωση της συνεχούς ενίσχυσης και αναβάθμισης της μόνιμης και σταθερής διμερούς μας συνεργασίας.

Το Μνημόνιο προβλέπει την ανταλλαγή πληροφοριών και εκτιμήσεων της κατάστασης στο εγγύς περιβάλλον, τον συντονισμό των ενεργειών των οργάνων και υπηρεσιών χειρισμού κρίσεων των δύο χωρών και τη λήψη μέτρων κοινής αντιμετώπισης οποιασδήποτε κατάστασης μετά από συνεννόηση και από κοινού απόφαση.

Αποτελεί έτσι ακόμα ένα εργαλείο στη διάθεση των δυο κυβερνήσεων  υπέρ της περαιτέρω θεσμικής εμβάθυνσης της στενής μας σχέσης και της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφαλείας.

            Αγαπητέ φίλε Υπουργέ,

Θέλω, κλείνοντας, να εκφράσω για άλλη μια φορά. εκ μέρους της Κυπριακής κυβέρνησης τις θερμές μας ευχαριστίες και τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας προς την ελληνική κυβέρνηση για τη διαχρονική και ανιδιοτελή στήριξη προς την Κύπρο και τον αγώνα που διεξάγουμε.

Θέλω, ταυτόχρονα όμως, να σας ευχαριστήσω και εσάς προσωπικά. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου ως Υπουργός Άμυνας, η συνεργασία μας υπήρξε απόλυτα ειλικρινής και άριστη σε όλα τα επίπεδα.

Θα ήθελα ιδιαίτερα να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε σήμερα εδώ, συνοδευμένος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για να τιμήσετε με την παρουσία σας τη σημερινή παρέλαση με την ευκαιρία της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας αλλά και για την υπογραφή του Κοινού Μνημονίου Χειρισμού Κρίσεων.

Με την ευκαιρία της επικείμενης ανάληψης των νέων σας υψηλών καθηκόντων στην ΕΕ, ως Επιτρόπου αρμόδιου για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, επιθυμώ να σας συγχαρώ από καρδιάς και να σας ευχηθώ ολόψυχα κάθε επιτυχία.

Το εξαιρετικής σημασίας χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνετε αποτελεί αναγνώριση της πολυσχιδούς εμπειρίας σας και των ηγετικών σας ικανοτήτων, και βεβαίως αναγνώριση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είμαι βέβαιος ότι και από τη νέα σας θέση θα διαπρέψετε και θα διακριθείτε. Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως από το έργο σας θα έχει να ωφεληθεί πολλά η Ευρώπη, η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος.

           Σας εύχομαι ολόθερμα κάθε επιτυχία. Σας ευχαριστώ ».
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Κύπρο
Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Κύπρο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEf8acPESwv4fUBqj12EcFIbQqy4z00oGgyVhchvZLKZcDB67kn9_ye0NPhqODnZT6i_2i0ftRF_H8NEPa-AoWMnxQQW5mSP07amWVEcaEabUaypWH0C1yw3BI42N7m59opecjhMsxyzA/s1600/7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEf8acPESwv4fUBqj12EcFIbQqy4z00oGgyVhchvZLKZcDB67kn9_ye0NPhqODnZT6i_2i0ftRF_H8NEPa-AoWMnxQQW5mSP07amWVEcaEabUaypWH0C1yw3BI42N7m59opecjhMsxyzA/s72-c/7.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/10/blog-post_63.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/10/blog-post_63.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy