Στην ανάληψη του χαρτοφυλακίου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο αναφέρεται σε άρθρο του το New Europe.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Αβραμόπουλος είναι ένας έμπειρος πολιτικός και φτασμένος διπλωμάτης που μπορεί να διαχειριστεί της διεθνή πολιτική.
Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Θεωρείται ένας πολιτικός βαρέων βαρών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην διπλωμάτης καριέρας, μέχρι εισήλθε στην πολιτική το 1993, είναι ο αντιπρόεδρος του κυβερνόντος συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Από Ιούνιο 2013 είναι ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Προηγουμένως, διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών. Σε προηγούμενες κυβερνήσεις κατείχε τη θέση του Υπουργού Τουρισμού και του Υπουργού Υγείας. Ήταν, επίσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων για 8 χρόνια. 
Πέραν του ότι είναι ένας έμπειρος πολιτικός, ο Αβραμόπουλος θεωρείται ότι είναι ένας φτασμένος διπλωμάτης σε θέση να αντιμετωπίσει το λαβύρινθο της διεθνούς πολιτικής. 
Επιλέχθηκε από το Σαμαρά για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία είχε και αυτή διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών και Δήμαρχος Αθηναίων. 
Ως Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σαμαρά, προώθησε το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, ως παράγοντα σταθερότητας στο διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από την αστάθεια και τη σύγκρουση.  
Ως Υπουργός Άμυνας έλυσε χρόνια προβλήματα, όπως αυτό των τριών υποβρυχίων που παρέμειναν σε αδράνεια για πολλά χρόνια στα Ελληνικά Ναυπηγεία και εξασφάλισε τη βιωσιμότητα της ασθμαίνουσας ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. 
Ήταν πάντα υπέρμαχος μιας πολιτικής που να βασίζεται στη συναίνεση, σε μια πολιτική κουλτούρα που χαρακτηρίζεται από το παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος. Η αρετή του ως γεφυροποιός θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη στη χάραξη ευρωπαϊκής  πολιτικής. Μακριά από την κουλτούρα των πολιτικών που εφαρμόζουν διεκπεραιωτική πολιτική, ο Αβραμόπουλος ήταν ο πρώτος πολιτικός στην Ελλάδα που υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Για το σκοπό αυτό, ήταν και αρμόδιος για την προετοιμασία της πρότασης της Ν.Δ. για την επικείμενη συνταγματική μεταρρύθμιση. 
Η επιλογή του Σαμαρά να διορίσει τον Αβραμόπουλο, Αντιπρόεδρο του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα και πολιτικό βαρέων βαρών στην ελληνική πολιτική σκηνή, συμβολίζει τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην αποστολή του νέου Επιτρόπου. 
Παρά την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών στην Ελλάδα με την πολιτική τάξη, ο Αβραμόπουλος κατάφερε να μείνει άσπιλος. Δεν είναι μόνο ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες πολιτικούς, αλλά αναμένεται να είναι και ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα στις Βρυξέλλες. 
Ο Αβραμόπουλος είναι μία αδιαμφισβήτητη προσθήκη στη λίστα «αυτών που πρέπει οπωσδήποτε να δούμε». Το χαρτοφυλάκιό του, όχι μόνο είναι ζωτικής εθνικής σημασίας για τη χώρα του, την Ελλάδα, καθώς του δίνει τη δυνατότητα γνώσης εκ των έσω των ζητημάτων που σχετίζονται με τη μετανάστευση, αλλά διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις επόμενες γενιές.