Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

«Κούνια που μας κούναγε» !!

Γράφει ο  Κωνσταντίνος Βουλγαράκης Υποναύαρχος ε.α. ΠΝ Παρακολούθησα όλο αυτό το διάστημα τη «φιλολογία» και την «παραφιλολογία», σχ...

Γράφει ο  Κωνσταντίνος Βουλγαράκης
Υποναύαρχος ε.α. ΠΝ
Παρακολούθησα όλο αυτό το διάστημα τη «φιλολογία» και την «παραφιλολογία», σχετικά με τη συμμετοχή του Έλληνα Αρχιστράτηγου, στην κούρσα επιλογής του, για την Προεδρία της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ !!

Η θέση αυτή, ήταν σημαντική και τιμητική και δεν ξέρω πότε θα μπορέσουμε να έχουμε ξανά, μια τέτοια ευκαιρία.
Επίσης όμως δεν ξέρω –μάλλον δεν είμαι καθόλου βέβαιος- ποιοι άλλοι κι αν καθόλου έβαλαν «πλάτη», στην προσπάθεια αυτή του Στρατηγού.
Από τους «καθ’ ύλην αρμόδιους», πολλοί το προσωποποίησαν το θέμα, άλλοι το είδαν προς όφελος τους, άλλοι εις βάρος τους, κάποιοι (ως συνήθως) απλά ζήλεψαν και άλλοι …. δεν κατάλαβαν τίποτα, δεν ενδιαφέρθηκαν καν !!
Και βέβαια ο μικρόκοσμος των στρατιωτικών, «ανέλυε» το θέμα πολλαπλώς, στα social media και στα blogs (κατά πως νόμιζε ή ήθελε) !!
Για όσους έχουν συναναστραφεί με ξένους συναδέλφους της «στρατιωτικής διπλωματίας», ασφαλώς γνωρίζουν ότι, δεν αρκούν μόνο οι δημόσιες σχέσεις και οι προσωπικές συμπάθειες. Όλοι αυτοί μπορεί να κάνουν τις εισηγήσεις τους, αλλά τελικά παίρνουν εντολές από κάπου ψηλότερα, εκεί που δεν έχουν θέση η βιτρίνα των δεξιώσεων και οι φωτογραφήσεις, αλλά μετρούν με το μικροσκόπιο, το περιβάλλον «κλίμα» και την αξιοπιστία των εμπλεκομένων !!
Οι πολύ σημαντικές θέσεις εξουσίας και συμβολισμού (σε όλη τη δομή της ιεραρχίας), δεν ξεφεύγουν ποτέ από το σκληρό πυρήνα του ΝΑΤΟ, ότι κι αν άλλο συζητείται με χαμόγελα και χειραψίες.
Πιθανό θα υπήρχαν πολλά που … «έπαιξαν» στην επιλογή του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής, αλλά θεωρώ ότι το «κλίμα» ΠΟΤΕ δεν θα συνηγορούσε, να δεχθεί –σε μια τέτοια θέση- έναν Αρχιστράτηγο …. μιας Χώρας υπό προθεσμία στο ΝΑΤΟ ή που ισχυρίζεται, ότι θα εργαστεί για την αυτοδιάλυση του (μάλλον σε κακή στιγμή δυστυχώς έγιναν αυτές οι σχετικές δηλώσεις και η έκταση που έλαβαν) !!
Ας ψαχτούμε καλύτερα, πριν πούμε ότι μας την έφεραν οι άλλοι ή ότι δεν μας συμπαθούν οι φίλοι μας !!


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: «Κούνια που μας κούναγε» !!
«Κούνια που μας κούναγε» !!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMz-UmRP_0rhD6yMokCsBap-mElEL-i5FBlIx6w3cZvwaxaZ9tehmKXQSbPs45HRuLJN-DjqynNUNTSLhX_LT0RQvuH7kUf-emHEojiKFSXA4l58uT6tALaZ09O4Hh7lhScL7wD-Zkxq8/s1600/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMz-UmRP_0rhD6yMokCsBap-mElEL-i5FBlIx6w3cZvwaxaZ9tehmKXQSbPs45HRuLJN-DjqynNUNTSLhX_LT0RQvuH7kUf-emHEojiKFSXA4l58uT6tALaZ09O4Hh7lhScL7wD-Zkxq8/s72-c/unnamed.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/09/blog-post_549.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/09/blog-post_549.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy