Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ποιο είναι το όνομα ΕΚΠΛΗΞΗ για διάδοχος του Αβραμόπουλου - Ποιοι "κάηκαν" και γιατί!

Η διαδοχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ θα είναι το πιο “καυτό θέμα” μέχρι τις 20 Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί πο...

Η διαδοχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ θα είναι το πιο “καυτό θέμα” μέχρι τις 20 Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο επόμενος.
Δύο είναι τα βασικά σενάρια αυτή τη στιγμή:
1. Ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί πολλές εισηγήσεις για να αναλάβει ο ίδιος το ΥΠΕΘΑ, το οποίο θα “τρέχει” με αναβαθμισμένο ρόλο ο Ειδικός Γραμματέας Αντώνης Οικονόμου. Αν αυτή η αναβάθμιση σημαίνει και θέση ΥΦΕΘΑ για τον κ.Οικονόμου εξετάζεται...
αν και δεν είναι πιθανό καθώς εκτιμάται ότι ο ρόλος του Ειδικού Γραμματέα είναι πιο “ευέλικτος” για την αντιμετώπιση των πολλών και δύσκολων θεμάτων που είναι ανοιχτά στο χώρο της Εθνικής Άμυνας.

2. Αν ο πρωθυπουργός δεν πειστεί απ΄ αυτές τις εισηγήσεις τότε θα πρέπει να αναζητηθεί πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του ΥΕΘΑ . Κι όσο κι αν ακούγεται ως απόλυτο αουτσάϊντερ, το πρόσωπο που αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί είναι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
Γιατί αυτή η επιλογή;
Ο Σαμαράς έχει δεχτεί εισηγήσεις που του λένε ότι το όνομα του Μιχελάκη έχει θετική απήχηση στους στρατιωτικούς. Πως έχει προκύψει το συμπέρασμα αυτό είναι ένα ερώτημα. Την απάντηση την έχουν μόνο όσοι κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις.
Ο κ.Μιχελάκης είχε ασχοληθεί με τα θέματα της Άμυνας όσο η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση, όχι για μεγάλο διάστημα.

Το βέβαιο είναι ότι όλα τ΄ άλλα ονόματα που έχουν γραφτεί και ακουστεί δεν έχουν καμία τύχη, το καθένα για διαφορετικούς λογους. Έχουμε και λέμε:

•Γιώργος Καρατζαφέρης. Πηγές απο το Μαξίμου λένε τώρα ότι ποτέ δεν εξετάστηκε το ενδεχόμενο να δοθεί το ΥΠΕΘΑ στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Άλλοι πάλι επιμένουν ότι το σενάριο απορρίφθηκε από τον φόβο μήπως και "ενισχυθεί το ακροδεξιό στοιχείο στο χώρο των ΕΔ".

•Φώφη Γεννηματά. Ο Σαμαράς έχει πολύ καλή άποψη για την ΑΝΥΕΘΑ, εκτιμά τη στάση της στο ΥΠΕΘΑ ,αλλά είναι αποφασισμένος να μην δώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
•Ντόρα Μπακογιάννη. Η δικαιολογία που χρησιμοποιούν όσοι λένε όχι είναι ότι δεν μπορεί να βρεθούν “δυο γυναίκες στην κορυφή της ιεραρχίας του ΥΠΕΘΑ”. Επαναλαμβάνουμε είναι δικαιολογία που καλύπτει άλλες βαθύτερες πολιτικές αιτίες.
•Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ο ΥΦΕΘΑ θεωρείται από πάρα πολλούς ιδανικός “πολιτικός εργάτης”, αλλά τα “παλιά πάθη” με την ομάδα Σαμαρά φαίνεται ότι δεν έχουν καταλαγιάσει τελείως. Η τοποθέτησή του στη θέση του ΥΦΕΘΑ θεωρείται αυτή τη στιγμή αρκετή.

•Πάνος Παναγιωτόπουλος. Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΥΠΕΘΑ από το Μέγαρο Μαξίμου.
•Φραγκούλης Φράγκος. Ο Σαμαράς έχει την άποψη ότι “τα πειράματα με τους απόστρατους έχουν γίνει κι έχουν αποτύχει”. Και μάλλον έχει δίκιο. Συνεπώς δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του στρατηγού στη θέση του ΥΕΘΑ.
Το βέβαιο είναι ότι ο Σαμαράς ακόμη δεν έχει λάβει απόφαση. Και το διάστημα μέχρι τις 20 Οκτωβρίου που έχει οριστεί ως καταληκτικη ημερομηνία είναι μεγάλο. Αν το μετρήσουμε μάλιστα ως “πολιτικό χρόνο” θα λέγαμε ότι είναι …αιωνιότητα.

Επίσης βέβαιο είναι ότι στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ΥΕΘΑ θα είναι ο Αβραμόπουλος, ο οποίος θα ανηφορίσει για Βρυξέλλες τη 1η Νοεμβρίου.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ποιο είναι το όνομα ΕΚΠΛΗΞΗ για διάδοχος του Αβραμόπουλου - Ποιοι "κάηκαν" και γιατί!
Ποιο είναι το όνομα ΕΚΠΛΗΞΗ για διάδοχος του Αβραμόπουλου - Ποιοι "κάηκαν" και γιατί!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFRyUAIzaAqHAP3Px9ldTmSdXt0e0jLrfAniF1UXwbmUEaW55O3FkMEZ3pb5AKAoMRZhcZAsZognfQq1kzGLaxxEmGW3vsse6sHXXCi-wHm9ImfjXy98dNp9i2qQ8ex-fgwg6lGVsY8EJK/s1600/www.onalert.gr.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFRyUAIzaAqHAP3Px9ldTmSdXt0e0jLrfAniF1UXwbmUEaW55O3FkMEZ3pb5AKAoMRZhcZAsZognfQq1kzGLaxxEmGW3vsse6sHXXCi-wHm9ImfjXy98dNp9i2qQ8ex-fgwg6lGVsY8EJK/s72-c/www.onalert.gr.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/08/blog-post_596.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/08/blog-post_596.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy