Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΔΗΛΩΣΗ ΥΕΘΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΥΠΑΜ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ






Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε την Ελληνική Προεδρία στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συμμετείχε και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ), που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Λουξεμβούργο.


Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας συζητήσαμε την πρόοδο της υλοποίησης των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2013, στον τομέα της ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνατοτήτων και της αμυντικής βιομηχανίας, που ενδιαφέρει άμεσα και την Ελλάδα.


Βρήκα την ευκαιρία σήμερα, να επανέλθω στην πρότασή μου ότι πρέπει να δρομολογήσουμε την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας σε έναν ισχυρό ευρωπαϊκό θεσμό, σε πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισάξιο με αυτούς της πολιτικής και της οικονομικής Ένωσης.


Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, που ακολούθησε, συζητήσαμε για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Θαλάσσια Ασφάλεια, την οποία η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου έχει θέσει από την αρχή, στην καρδιά των προτεραιοτήτων της.

Αποτελεί καθήκον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαφυλάξει τα συμφέροντά της για ένα ασφαλές, ανοιχτό και καθαρό θαλάσσιο περιβάλλον, που θα επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων και των ανθρώπων και την ειρηνική, νόμιμη, δίκαιη και βιώσιμη χρήση του θαλάσσιου πλούτου.


Στο σημείο αυτό, η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση, γιατί είναι μια παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη.

Πέραν αυτών όμως, συζητήσαμε για την κατάσταση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και την εκεί έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, όπως ήταν αυτονόητο και αναμενόμενο, δόθηκε έμφαση στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Από πλευράς μας, έγινε σαφές ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες, πρέπει να κυριαρχήσει η διπλωματία και να βρεθεί πολιτική λύση, γιατί στην Ουκρανία δεν διακυβεύεται μόνο η ειρηνική διευθέτηση μιας περιφερειακής κρίσης, αλλά και η παγκόσμια σταθερότητα. Πιστεύω ότι τώρα είναι πάλι η ώρα να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας στην αξία της αμοιβαίας κατανόησης και συνεννόησης.

Είναι πολύ σημαντικό να αφήσουμε ανοικτούς τους διαύλους διπλωματικού και πολιτικού διαλόγου, γιατί χρειαζόμαστε μία συναινετική πρακτική λύση. Το βασικό για μας αυτήν την ώρα είναι η αποκλιμάκωση.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η συνάντηση της Μεγάλης Πέμπτης στη Γενεύη ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ουκρανία και την Ρωσία να είναι επιτυχής και να δώσει απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση της κρίσης.

Ο κοινός στόχος πρέπει να είναι μια ελεύθερη, δημοκρατική και αδιαίρετη Ουκρανία, που θα ενώνει στην πράξη τον Ευρωατλαντικό χώρο με τη Ρωσία».
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΔΗΛΩΣΗ ΥΕΘΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΥΠΑΜ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
ΔΗΛΩΣΗ ΥΕΘΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΥΠΑΜ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqwIzg2y9UQ7E4NuvvVo7yv-R1IoXHcBmRk3m3-YwCrVpodTbkzJfgxfH9ozr7STh5tQJhTve4mdTweHi2gwraTfRdQEok2vN4lDe6rh0nwClH3UTo9FmuvXEXTlye49LmRigtM3ClT7zq/s1600/7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqwIzg2y9UQ7E4NuvvVo7yv-R1IoXHcBmRk3m3-YwCrVpodTbkzJfgxfH9ozr7STh5tQJhTve4mdTweHi2gwraTfRdQEok2vN4lDe6rh0nwClH3UTo9FmuvXEXTlye49LmRigtM3ClT7zq/s72-c/7.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/04/blog-post_6949.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/04/blog-post_6949.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy