Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ημερίδα για την ασφάλιση και τα πυροσβεστικά επικουρικά ταμεία




Την Πέμπτη 10 Απριλίου  η ΕΑΠΣ πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα για την κατάσταση στην ασφάλιση και τα επικουρικά πυροσβεστικά ταμεία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν, ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Δ.Κανελλόπουλος, οι  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημ.Τσουκαλάς και Χαρά Καφαντάρη, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ.Παπανικολάου,  ο επικεφαλής του Τμήματος Ενστόλων του ΣΥΡΙΖΑ, Αν.Μαυρόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ Ν.Αθάνατος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρ.Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ Αν.Τσουκαράκης.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης, στην εισαγωγική του ομιλία, αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση, την οποία βρίσκονται  τα επικουρικά πυροσβεστικά ταμεία, τα οποία μετά την βίαιη ενσωμάτωση τους στο ΤΕΑΠΑΣΑ και κυρίως μετά το ληστρικό PCI  αποδεκατίστηκαν τα αποθεματικά τους. Αποτέλεσμα οι αναλογιστικές μελέτες να αποτυπώνουν αυτήν την δύσκολη κατάσταση για την ασφαλή επιβίωσή τους στο χρόνο.
Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συνταγματολόγος και καθηγητής δημοσίου δικαίου Γ.Κατρούγκαλος.
Στην μεστή του ομιλία ο κ.Καθηγητής  καταρχήν συγχάρηκε της ΕΑΠΣ για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης επισημαίνοντας  την αναγκαιότητα να συνδυάζεται ο συνδικαλισμός με την επιστημονική γνώση.

Επεσήμανε ότι γενικά σήμερα εκδηλώνεται μια επίθεση ώστε να αλλάξει η σχέση κοινωνίας και κράτους.Είναι ένας πόλεμος κατά των φτωχών. Στη χώρα μας με τα μνημόνια των τελευταίων ετών, ανατρέπεται η παραδοσιακή "δυτική " πολιτική της συνταγματικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μετά το παρασύνταγμα του εμφυλίου, με Α.Ν. σήμερα εξελίσσεται ένα αντίστοιχο νέο, βασισμένο σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου,σε πολυσέλιδα νομοσχέδια ενός άρθρου.
Παράλληλα στοχεύετε τόσο ο Βασικός Μισθός των εργαζομένων, όσο και η λεγόμενη Δημόσια Σύνταξη των 360 ευρώ.
Αναφορικά με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ο κ.Κατρούγκαλος  υπενθύμισε ότι τα Αποθεματικά των Ταμείων, χρηματοδότησαν την ανάπτυξη, μεταφέροντας πόρους από το Δημόσιο στον Ιδιωτικό Τομέα. Ειδικά  με το PCI, την  μεγάλη πολιτική απάτη, αντί να   επιχειρηθεί η αναδιανομή του χρέους, ή η διαγραφή  μέρους του χρέους, ληστεύτηκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Ο κ. καθηγητής χαρακτηριστικά είπε " Σαν η Ελλάδα να χρώσταγε στη γιαγιά της και να δανείστηκε από τη Μαφία." Επί της ουσίας, τα κέρδη μένουν ιδιωτικά και οι ζημιές γίνονται δημόσιες. Και το επακόλουθο  είναι να μην υπάρχει  πλέον εγγύηση του ασφαλιστικού κεφαλαίου, το οποίο διασφάλιζε παροχές για να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπή διαβίωση των ασφαλισμένων.
Στο τελευταίο μέρος της εισήγησης του ο  κ.Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι η τελευταία πολιτική που προωθείται μεταβάλει τη κεντρική λογική του συστήματος προκαθορισμένων εισφορών από το σύστημα των προκαθορισμένων παροχών, απουσία όμως του χαρακτηριστικού της αλληλεγγύης.
Σε  αυτή την μνημονιακή προσπάθεια αποδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, η νομική προσφυγή αποτελεί τη μία πλευρά αντίδρασης των εργαζομένων. Η πλέον ουσιαστική όμως αντίδραση  μπορεί να δοθεί μόνο από τη μαζική και συγκροτημένη  δράση από το συνδικαλιστικό κίνημα.
Στο τέλος της εισήγησης ο κ.Κατρούγκαλος δέχτηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους.
Ακολούθησε εισήγηση από τον Επικεφαλής του πυροσβεστικού προσωπικού στο ΤΕΑΠΑΣΑ Αντιπύραρχο  κ. Τζαλοκώστα, ενώ στο πέρας της ημερίδας ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον κ.Κατρούγκαλο.
ΠΗΓΗ: http://eapsgr.blogspot.gr/2014/04/blog-post_14.html
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ημερίδα για την ασφάλιση και τα πυροσβεστικά επικουρικά ταμεία
Ημερίδα για την ασφάλιση και τα πυροσβεστικά επικουρικά ταμεία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIqKfcr2voEn0ycRtEqobmnP8h7G3-CrZc2W778sTxnwrd6oX_dMREuXPMyOc_A-fJzH9pKLQD7gfG1WdqpKwxs4F-3CI896Wzdj9glh1foR6mC-JqdSMY2p-HzglYt4gbmjV6tC2PiD0m/s1600/100_4485.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIqKfcr2voEn0ycRtEqobmnP8h7G3-CrZc2W778sTxnwrd6oX_dMREuXPMyOc_A-fJzH9pKLQD7gfG1WdqpKwxs4F-3CI896Wzdj9glh1foR6mC-JqdSMY2p-HzglYt4gbmjV6tC2PiD0m/s72-c/100_4485.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/04/blog-post_4955.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/04/blog-post_4955.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy