Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Δεκάδες ποδηλάτες από το Δίστομο -και όχι μόνο-  συμμετείχαν  φέτος στον ''ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ'' που έγινε το Σάββατο προς τιμήν των 218  κατοίκων της μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας που σφαγιάσθηκαν πριν 69 χρόνια από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από μαζικούς φορείς του Διστόμου και η '' βόλτα''περιελάμβανε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες και διαδρομές.
 
Η βασική διαδρομή ξεκίνησε από την κάτω Πλατεία του Διστόμου και μέσα από διάφορους σηματοδοτημένους  και ασφαλείς δρόμους έφθασε μέχρι το γειτονικό Στείρι και πάλι πίσω,όπου χειροκροτήθηκαν από τους συγκεντρωμένους.Οι συμμετέχοντες στην 3η κατηγορία στον τερματισμό, άφησαν τα ποδήλατα  στο έδαφος και κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς!  
<<Όλοι,  μεγάλοι και μικροί, έδειξαν έναν απίστευτο σεβασμό  για αυτό που εκπροσωπούσε η συμμετοχή τους  και η συγκίνηση φάνηκε στα πρόσωπα όλων,  όταν τερμάτιζαν- χωρίς νικητές .Δεν ήταν ένας ''αγώνας'' αλλά  μια εκδήλωση τιμής  μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Εύχομαι αυτή η διοργάνωση να γίνει ΘΕΣΜΟΣ για το όμορφο Δίστομο!!!>>, έγραψε στην προσωπική σελίδα της μια από τις συμμετέχουσες.
Οργανωτής ήταν ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και συνδιοργανωτές το Θεατρικό Εργαστήρι  ''Θεατροφρένεια'' και η Χορωδία ''Αμβρυσσός'', με υπεύθυνο της εκδήλωσης τον Δ. Ανέστη. Σημαντική η συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου,ενώ το αίσθημα ασφαλείας ενίσχυσε  και το - αχρείαστο τελικά - ασθενοφόρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.