Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2012 Β' ΕΣΣΟ


Eγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από 14 έως 16 Μαΐου 2012, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2012 Β΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες στην ΠΕ της ΑΣΔΕΝ


Τρια νέα κρούσματα AIDS σε ιερόδουλες

Συνεχίζονται οι έλεγχοι του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο κέντρο της Αθήνας, τον Αγιο Παντελεήμονα, την πλατεία Αμερικής και Μεταξουργείου, κατ’ εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης ‘Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων’ (ΦΕΚ Β’ 1002/2-4-2012).
Τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ διενεργούν ελέγχους σε οίκους ανοχής, σε υπαίθριους χώρους με εκδιδόμενα άτομα σε καταλύματα μεταναστών. Επιπροσθέτως, οι κινητές μονάδες επιτηρούν υγειονομικά το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Τρόμος στα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Στα ρηχά του 40% ο δικομματισμός!
Γιάννης Μακρυγιάννης
Στο κενό πέφτουν, ακόμη και στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, οι προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να συσπειρώσουν τις εκλογικές τους βάσεις. 
Η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, τα διλλήματα και οι προειδοποιήσεις-απειλές για το μέλλον της χώρας την επόμενη ημέρα δεν έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

«Kελάηδησε» ο στρατηγός

Eνθουσιάστηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος με την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ Αντώνη Σαμαρα στην αεροπορική βάση Νέας Αγχιάλου  και τους πεζοναύτες  στην περιοχή Βόλου και το πως ένιωσε  δεν απέφυγε να το δημοσιοποιήσει  στο τουίτερ:

Στην 1η Στρατιά σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων


Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο twitter για το μισθολόγιο των στρατιωτικών

Αντέδρασε μέσω twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ διαβάζοντας ρεπορτάζ για το μισθολόγιο των στρατιωτικών.

Για τους μισθούς των στρατιωτικών γράφονται διάφορα κατά καιρούς.
Άλλωστε το μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι ούτε απόρρητο, ούτε άγνωστο.
Διαβάστε τι έγραψε ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος διαβάζοντας τα «νέα».

Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

VIDEO: Οι ..«φιλοφρονήσεις» που ανταλλάσσονται στον αέρα με τους Τούρκους

Η καθημερινότητα των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι ίσως η πιο δύσκολη καθημερινότητα πιλότων μαχητικών αεροσκαφών στον κόσμο! Κάθε ημέρα καλούνται να υπερασπίσουν αυτό που οι πολιτικοί μας βέβαια αδυνατούν! ..Την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας! ..Πολλές φορές στη προσπάθεια αυτή ανταλλάσσονται και μερικά .. «γαλλικά», ..έτσι καθαρά «φιλικά»! Ακατάλληλα για ανηλίκους! Οι υπόλοιποι ..απολαύστε τα..

Στρατιωτικοί: Φτάνουν πια τα λόγια τα μεγάλα. Άρθρο του Προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ στο Kranosgr

Του Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΓ)
Τσουκαράκη Ανέστη
Προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ

Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η Κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθετικά μία μείωση κατά μέσο όρο 10% στα αποκαλούμενα «ειδικά μισθολόγια» του δημοσίου τομέα, στα οποία το νέο μισθολόγιο δεν ισχύει. Τούτο θα εφαρμοσθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 και εντεύθεν και θα επιφέρει εξοικονομήσεις της τάξεως των 114 εκατομμυρίων Ευρώ τουλάχιστον (με αντίκτυπο μεταφοράς 226 εκατομμυρίων Ευρώ το 2013)...

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΡΕΛΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Ρεπορτάζ : Γιώργος Αυτιάς
(από την Ισοτιμία της Κυριακής)

Είναι απίστευτο! Όσοι λογιστές αρχίζουν να κάνουν εκκαθάριση φόρου τάχουν χαμένα!
Ο φόρος φέτος
είναι διπλάσιος και τριπλάσιος λόγο του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ.

Σηκώνουν το γάντι οι ΕΔ, τι θα κάνει ο πολιτικός κόσμος της χώρας;

Χωρίς να χαθεί χρόνος έχουν ήδη σταλεί τα κατάλληλα μηνύματα στην Άγκυρα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα «βρίσκονται εκεί», για μια ακόμη φορά και ότι όσοι – εάν υπάρχουν – πληροφορούν τους Τούρκους στρατηγούς και τους πολιτικούς ηγέτες ότι η ελληνική ισχύς είναι σε υποχώρηση λόγω προβλημάτων τα οποία είναι απότοκο της οικονομικής κρίσης, απλώς θα εκπλαγούν…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δεν θέλουν την εκλογική άδεια οι στρατιώτες λόγω οικονομικής κρίσης!

Δίνουν εκλογικές άδειες στους στρατιώτες για να ψηφίσουν, αλλά αυτοί δεν τις παίρνουν, γιατί δεν έχουν λεφτά ούτε για τα εισιτήρια! Τα τηλέφωνα του Δίκτυου Ελεύθερων Φαντάρων έχουν σπάσει από γονείς και στρατιώτες που δείχνουν μ’ αυτά που λένε ότι η οικονομική κρίση που έχει πλήξει κάθε ελληνική οικογένεια δεν αφήνει περιθώρια ούτε για… ψήφο!
Το Δίκτυο ζητά με ανακοίνωσή του να καλυφθούν τα έξοδα από τις μονάδες, για να μπορέσει όποιος στρατιώτης επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αλλά αυτό αποκλείεται αφού ως γνωστόν… δεν υπάρχει μία!

Αφιέρωμα στην 341 Μοίρα


Η τρόικα επανέρχεται μετά τις κάλπες με σχέδια πλήρους εξόντωσης...

Οι διπλές συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, οι προνοιακές παροχές, οι αμοιβές των εκπαιδευτικών και η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης , με το νέο κύμα μέτρων του Ιουνίου που έχει ζητήσει η τρόικα, στο πλαίσιο εφαρμογής του δεύτερου μνημονίου.
Το νέο κύμα, ύψους 11,7 δισ. ευρώ , θα εξαπολυθεί τον Ιούνιο και περιλαμβάνει περικοπή διπλών συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, κατάργηση των προνοιακών παροχών...

Επιλογή Εγγραφής Τέκνων Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού της ΠΑ στο Τμήμα Νηπιαγωγείου του 251 ΓΝΑ για το Σχολικό Έτος 2012-2013

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων προκειμένου να γίνει η επιλογή εγγραφής τέκνων στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της ΠΑ στο Νηπιαγωγείο που λειτουργεί στο 251 ΓΝΑ προκειμένου να δοθεί η σειρά προτεραιότητας εγγραφής τους για το νέο Σχολικό Έτος 2012-2013.
Το ολοήμερο Νηπιαγωγείο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων...

Σε ύψιστη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις με την Τουρκία να πράττει το ίδιο

Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με τον φόβο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο από τους Τούρκους. Όπως μας έχουν δείξει άπειρες φορές στο παρελθόν οι άσπονδοι «φίλοι» μας, οι Στρατηγοί τους τρίβουν τα χέρια τους κάθε φορά που η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση και φροντίζουν τότε να δοκιμάσουν μέχρι που τους «παίρνει».
Μετά και το προκλητικότατο ΦΕΚ που εξέδωσαν για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Ν.Α Αιγαίο, είναι λογικό να περιμένουμε τώρα και σκηνικό Ιμίων στην περιοχή.

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Video από την Επίσκεψη ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου σε Φαρμακονήσι - Αγαθονήσι - Σάμο


ΣΥΣΜΕΔ: ''Άρχισαν τα όργανα''

Με αφορμή τα υπ΄ αριθμ. πρωτ. 9/10-11-2010, 34/14-12-2010 και 2/3-1-2011 έγγραφά μας, αναφορικά με την κατάρρευση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και μετά από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας με κάποιους φερόμενους λόγους που οδήγησαν στην κατάρρευση αυτή, αλλά και τα πρακτικά της υπ΄ αριθμ. 175/26-10-2010 επίκαιρης ερώτησης, η οποία συζητήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου 2010 και απεστάλησαν από το Σύνδεσμό μας, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 46/23-2-2011 έγγραφό μας, στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή...

Αεροδιακομιδή Τραυματία από Κρουαζιερόπλοιο


Την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, και ώρα 23:05, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, με σκοπό, την αεροδιακομιδή εξηνταπεντάχρονου, Αμερικανού τραυματία από το κρουαζιερόπλοιο "Marina", σημαίας Νήσων Μάρσαλ, που έπλεε 50 ναυτικά μίλια βόρεια της πόλης των Χανίων της νήσου Κρήτης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ ΣΕ 111 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ 32 ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ


Σχετικά με την επίδοση ξιφών στους αποφοίτους της ΣΜΥ

Αφορά την ανάρτηση http://kranosgr.blogspot.com/2012/04/e-1.html
Έχω την τιμή να είμαι Αξιωματικός τάξεως 1994 προερχόμενος από τη Στρατιωτική Σχολή η οποία αφειδώς πλήρους Εθνικής Τιμής και Αξιοπρέπειας αθόρυβα επί δεκαετίες χωρίς να ζητά τις Δάφνες Δόξης που της ανήκουν τροφοδότησε και τροφοδοτεί τον Στρατό της Ελληνικής Πατρίδας με πανάξιους Υπαξιωματικούς...

Φωτό από επίσκεψη ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου σε Φαρμακονήσι - Αγαθονήσι – Σάμο


Η Άγκυρα προκαλεί ! Το ΓΕΕΘΑ ...Σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο !

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα ...Ψυχραιμία και ο χειρισμός της κρίσης στους Στρατιωτικούς με απόφαση της Πολιτικής ηγεσίας από ...Τώρα !
Στρατιωτικές πηγές  δηλώνουν ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών και τις πιθανές πολιτικές εξελίξεις
που θα δρομολογήσει πρέπει να υπάρξει άμεσα εθνική συνεννόηση μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων γιατί δεν θα έχουμε κανένα περιθώριο ελιγμών...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΕ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΑΜΟ


Διαγωνισμός Επιλογής Υποψηφίων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ ΠΑ Ακαδημαϊκού Έτους 2012-13

Η Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών των υποψηφίων διαγωνισμού θέματος από τις αρμόδιες προς τούτο επιτροπές, ανακοινώνει με αλφαβητική σειρά, κατάσταση υποψηφίων, τα δικαιολογητικά των οποίων παρουσιάζουν ελλείψεις ή τυπικές παραλείψεις.
Οι εν λόγω υποψήφιοι, καλούνται να αποστείλουν ΜΟΝΟ ταχυδρομικά...

Επίσκεψη Υποδιοικητή Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Αιγύπτου στο ΓΕΝ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Άδειες για έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ «βγάζει στο σφυρί» η Άγκυρα!

Νέα »χοντρή» πρόκληση επιχειρεί η ‘Αγκυρα  με δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποφάσεων του υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών  σε περιοχές που κάποιες από αυτές τουλάχιστον είναι εντός της ελληνικής ΑΟΖ -υφαλοκρηπίδας νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου!.
Οι  παράνομες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο »αποφάσεις»...

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Συνάντηση Γενικού Διευθυντή ΓΔΑΕΕ κ. Δημήτρη Γεωργιόπουλου με Εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων ΕΝΑΕ «ΤΡΙΑΙΝΑ»


Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) κ. Δημ. Γεωργιόπουλος και επιτελής αυτής συναντήθηκαν σήμερα με τους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων των ΕΝΑΕ «ΤΡΙΑΙΝΑ», κατόπιν αιτήματός τους, μετά την απόφαση των ΕΝΑΕ για τη μία (1) ημέρα την εβδομάδα εκ περιτροπής εργασία του προσωπικού και τους γνωστοποίησε το περιεχόμενο της ενημέρωσης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημ. Αβραμόπουλου...

''Υγεία για όλους'' από κλιμάκια της Φρουράς Κομοτηνής

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Σκληρή στάση Αβραμόπουλου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Αδιέξοδο με ορατό  το ενδεχόμενο οριστικής ρήξης  οδηγούνται οι σχέσεις του Πενταγώνου  με την  αραβολιβανέζικη ιδιοκτησία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που έχει ως »ομήρους» του 1200 εργαζόμενους σε αυτά.  Το θέμα – μετά από ένα έντονο τριήμερο διαβουλεύσεων – τέθηκε στο χθεσινό ΚΥΣΕΑ όπου σύμφωνα με πληροφορίες  ο υπουργός Αμυνας κ.Δ.Αβραμόπουλος...

Μικρότερες οι δόσεις στεγαστικών δανείων ΑΟΟΑ για στρατιωτικούς

Aπό 15 σε 20 χρόνια  επιμηκύνεται η αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων που έχουν πάρει στρατιωτικοί από τον ΑΟΟΑ.Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:“Μετά από αίτημα μεγάλου αριθμού εξυπηρετηθέντων, το Διοικητικό Συμ- βούλιο του ΑΟΟΑ (ΔΣ/ΑΟΟΑ) ενέκρινε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ληφθέντων δανείων, από 15 σε 20 έτη. Το μέτρο λήφθηκε με βάση τις ισχύουσες οικονομικές συνθήκες...

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Ακύρωση παραλαβής τεσσάρων μεταγωγικών αεροσκαφών αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ


Ανταλλακτικά αντί επιπλέον C-27

Την ακύρωση της παραλαβής των υπολοίπων τεσσάρων μεταφορικών αεροσκαφών C-27J, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, έχουν ήδη παραληφθεί τα οκτώ από τα 12 που έχει παραγγείλει η Ελλάδα...

Σε Φαρμακονήσι – Αγαθονήσι και Σάμο ο Δημ. Αβραμόπουλος με τους αρχγηγούς των γενικών επιτελείων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή 27 Απριλίου 2012, τα Φυλάκια στις μικρονήσους Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, καθώς και το Στρατόπεδο «Ανθστη (ΠΖ) Παλαιοκαστρίτη Ιωάννη» στη νήσο Σάμο.
Στην επίσκεψή του θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κ. Ζιαζιά, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κ. Χρηστίδη...

Διημερίδα Οδικής Ασφάλειας στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας


Επίσκεψη της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στο ΑΤΑ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΕΘΑ


VIII Μ/Π ΜΠ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Φρουρά Ιωαννίνων Στρατόπεδο «ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ» 625 Μ/Π ΤΠ

Συνάντηση Αντιπροσωπείας Α.Κί.Σ. με τον Πρόεδρο του ΜΤΣ


Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 24 Απρ 12, ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ.) επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του ΜΤΣ, Υπτγο ε.α. κ. Σωτηρόπουλο Χαράλαμπο, μετά την αποδοχή σχετικού αιτήματος που είχε υποβάλει η Κίνηση.

Κατά τη  συνάντηση οι εκπρόσωποι της  Α.Κί.Σ  μετέφεραν στον Προέδρο του ΜΤΣ την έντονη ανησυχία και των εν αποστρατεία στελεχών του Στρατού Ξηράς, για τη σημερινή κατάσταση αλλά και το μέλλον του Ταμείου.

Ο Πρόεδρος του ΜΤΣ εξέφρασε την άποψη ότι για τη διόγκωση του χρέους του Ταμείου προς τον ΕΚΟΕΜΣ...

Φέρες: Συνέλαβαν στρατιωτικό για κατοχή χασίς

Συνελήφθη την Τετάρτη το πρωί, στις Φέρες Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 27χρονος, για κατοχή ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 27χρονου, εντόπισαν μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη...

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Επίσκεψη Α/ΓΕΣ, στην Ι ΜΠ, στην 71 ΑΜ ΤΑΞ και στην 1η ΤΑΞ ΚΔ – ΑΛ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε


Πραγματοποίηση Νυκτερινών Βολών, στην ΠΕ της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ


To Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

1. ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ ΝΙΚΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Δικηγόρος Αθηνών. Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Τμήμα Νομικής. Γενική Γραμματέας Συλλόγου Εανος. Γραμματέας e.l.s.a. (european law students' association).
2. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Αντισμήναρχος σε πολεμική διαθεσιμότητα, Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Ικάρων
3. ΚΟΥΡΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ, αντιστράτηγος Ε.Λ.Α.Σ
4. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Δημητρίου, πολιτικός μηχανικός

Φωτό από την εκπαίδευση Ρώσων στη Σούδα!


Η Σχολή Ευελπίδων στις 10 καλύτερες στρατιωτικές ακαδημίες του Κόσμου!

του Δρ. Ιωάννου Παρίση, Υπτγου ε.α.

Με τον τίτλο “10 Most Prestigious Military Academies in the World” η αμερικανική ιστοσελίδα  OnlineCollege.org! (http://www.onlinecollege.org/10-most-prestigious-military-academies-in-the-world) παρουσιάζει τις δέκα στρατιωτικές ακαδημίες στο κόσμο με το υψηλότερο γόητρο. Δέκατη στη σειρά η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Video από την παρουσία ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στην τελετή εορτασμού του Αγίου Γεωργίου στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα


Εκπαιδευτικό Ταξίδι Αεροσκαφών Τ-6Α στην Κύπρο


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την Παρασκευή(27/4) στις 19.30 η κεντρική ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, Νικόλαου Αλικάκου, στη Θεσσαλονίκη
Την προσεχή Παρασκευή 27 Απριλίου 2012(19:30) θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας στη Θεσσαλονίκη( πλατεία Αρχαίας Αγοράς, πίσω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου).
Ο Νικόλαος Αλικάκος, πρόκειται να μιλήσει με λόγια καρδιάς στον λαό της Θεσσαλονίκης.

Υποβρύχια των ΗΠΑ «κυκλώνουν» το Ιραν

Πέντε  πυρηνοκίνητα υποβρύχια των ΗΠΑ βρίσκονται αυτές τις ημέρες στον Ινδικό Ωκεανό ή τον Περσικό Κόλπο αναφέρει η φωνή της Ρωσίας.
Τελευταίο προσέγγισε το  «Michigan» του πολεμικού Στόλου των ΗΠΑ, που είναι εξοπλισμένο με 154 πυραύλους τύπου cruise, και το οποίο  »έδεσε΄΄ στην αυστραλιανή ναυτική βάση Stirling στο νησί Γκάρντεν.
Δεν υπάρχουν στοιχεία προς ποια περιοχή κατευθύνεται το υποβρύχιο αλλά εκτιμάται από αναλυτές ότι θα κινηθεί προς τον Δυτικό Ινδικό.
Στον Ινδικό ωκεανό και πιθανότερα στην Αραβική θάλασσα ήδη βρίσκεται το πυραυλοφόρο υποβρύχιο «Georgia»...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συμμετείχε στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίπεδο Αρχηγών (EUMC), που πραγματοποιήθηκε την 24 Απριλίου 2012 στις Βρυξέλλες. 

Στη Σύνοδο συζητήθηκε το θέμα της προώθησης και ανάπτυξης πολυεθνικών συνεργασιών (pooling and sharing), με σκοπό τη βέλτιστη και οικονομικότερη αξιοποίηση...

ΕΕ προς Τουρκία: "Οι σκελετοί ανήκουν σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους;"

Η ανεύρεση 38  σκελετών στις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ στην ΝΑ Τουρκία για τους οποίους υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να ανήκουν σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους αγνοούμενους του Αττίλα, καθώς δεν ανήκουν ούτε σε Κούρδους, ούτε σε Τούρκους, προκαλεί σοβαρό πονοκέφαλο στην Τουρκία, καθ'ότι θα πρέπει να λογοδοτήσει στις Ευρωπαϊκές Αρχές για το που, το πως και το γιατί.