Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Κλείνουν οι πόρτες πριν από τα 65 για

τους δημοσίους υπαλλήλους

Τι ισχύει σήμερα, τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2013

Νέο «τοπίο» διαμορφώνεται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου 2013. Για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων που θα θεμελιώσουν δικαίωμα μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία κλείνουν οι πόρτες εξόδου πριν από τα 65.
Κλείνουν οι πόρτες πριν από τα 65  για τους δημοσίους υπαλλήλους
Εκτός κινδύνου -με βάση το ισχύον καθεστώς- είναι όσοι πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, με κερδισμένες τις μητέρες ανηλίκων. Μεταβατικές ρυθμίσεις ισχύουν για όσους συμπληρώνουν 25ετία τη διετία 2011-2012 και αξίζει να σημειωθεί πως προβλέπονται μειωμένα όρια για τους άντρες με ανήλικα.
Ωστόσο, από τη νέα χρονιά μπαίνει τέλος στις ευνοϊκές ρυθμίσεις συνταξιοδότησης και ελάχιστοι διασώζονται από τις ανατροπές στα όρια ηλικίας (π.χ. δημόσιοι υπάλληλοι με ανάπηρα παιδιά ή ανίκανο σύζυγο). Στόχος είναι η «έξοδος» με 25ετία να γίνεται σε ηλικία 65 ετών, ενώ σε όσες περιπτώσεις προβλέπεται μειωμένη σύνταξη, αυτή θα καταβάλλεται στα 60.
Το «Εθνος- Συντάξεις» παρουσιάζει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το Δημόσιο ανάλογα με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος. Σε πίνακες καταγράφονται αναλυτικά τα όρια ηλικίας, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στο ειδικό καθεστώς για τους γονείς ανήλικων τέκνων.
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ
Κλείνουν οι πόρτες πριν από τα 65  για τους δημοσίους υπαλλήλους
Τέλος στις ευνοϊκές ρυθμίσεις από τη νέα χρονιά
ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ
Μεγάλοι κερδισμένοι οι άνδρες με ανήλικα παιδιά
ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ
Μπορούν να αναγνωριστούν έως και δέκα έτη ασφάλισης
ΠΑΡΟΧΕΣ
Σίγουρο εισόδημα 500 ευρώ τον μήνα στην ηλικία των 50 ετών
Ιδιωτική ασφάλιση
Δύο προγράμματα για σύνταξη και σπουδές των παιδιών
+ 3 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 35 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.