Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Σήμερα η εγχείριση στο μάτι του πρωθυπουργού

Εμφάνισε αρχή αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς Σπύρος Γκουτζάνης, Παναγιώτα Καρλατήρα Σε οφθαλμολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο &q...

Εμφάνισε αρχή αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς

Σπύρος Γκουτζάνης, Παναγιώτα Καρλατήρα

Σε οφθαλμολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο "Αττικόν", υποβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς εμφάνισε αρχή αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς στο δεξί μάτι και σήμερα θα υποβληθεί σε επέμβαση.
Πρόκειται για σοβαρή πάθηση.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού αναφέρεται:


"Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από το Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη.

Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.
Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο".

Περίπου στις τρεις και μισή το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Σαμαράς επέστρεψε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από την σύζυγό του Γεωργία. Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Κι αυτό διότι το πρόβλημα που εμφάνισε αιφνιδίως ο κ. Σαμαράς είναι πολύ σοβαρό και εφ' όσον δεν επέλεξε να παραμείνει νοσηλευόμενος, απαιτείται να λαμβάνεται ανά τακτά διαστήματα η πίεση στο δεξί μάτι του.

Σημειώνεται ότι για τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ η οποία αναβλήθηκε και θα επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία.

Δείτε τη φωτογραφία την στιγμή της επιστροφής του κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου






Τι είναι η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς


«Aποκόλληση αμφιβληστροειδούς»: με αυτή τη διάγνωση ανά χείρας αποχώρησε ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, το μεσημέρι της Παρασκευής, από την Β΄ Οφθαλμολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν». Μια διάγνωση, ωστόσο, ανησυχητική από τους ειδικούς με βάση το ιστορικό του ασθενούς, η οποία οδήγησε και στον άμεσο προγραμματισμό χειρουργικής επέμβασης.


Έτσι, σήμερα ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί και πάλι το «Αττικόν» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση από τον διευθυντή της Κλινικής, καθηγητή κ. Πάνο Θεοδοσιάδη και την ομάδα του. Κατά την επέμβαση ουσιαστικά το ιατρικό team θα αποκτήσει και την πλήρη εικόνα της πάθησης. Δεδομένου ότι ο κ. Σαμαράς έχει υψηλή μυωπία στο ένα μάτι, γνώριζε ότι ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, δύο στα τρία περιστατικά αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς εμφανίζονται σε μύωπες ανεξαρτήτως ηλικίας υπάρχει όμως ιστορικό της νόσου και χωρίς μυωπία, σε ηλικιωμένα άτομα.


Κατά πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς είχε κλείσει προ καιρού το ραντεβού με τον καθηγητή, κ. Θεοδοσιάδη. Ήταν συνεπής και τακτικός επισκέπτης της Οφθαλμολογικής Κλινικής του «Αττικόν» και ακολουθούσε τις οδηγίες των γιατρών. Η σημερινή εξέταση αποδείχτηκε όμως ότι δεν ήταν ρουτίνας, καθώς ο γιατρός διέγνωσε την αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Μάλιστα, κατά πληροφορίες αμέσως μόλις η εξέταση έδειξε το πρόβλημα κλήθηκε και ο καθηγητής, κ. Ιωάννης Βέργαδος στην κλινική ώστε να συνδράμει στην αξιολόγησή του.


Η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς είναι μια συχνή οφθαλμολογική πάθηση: συμβαίνει όταν ο αμφιβληστροειδής τραβηχθεί μακρυά από τη φυσιολογική του θέση. Στην περίπτωση αυτή η όραση γίνεται θολή. Οι ειδικοί θεωρούν την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς σοβαρό πρόβλημα καθώς οδηγεί και σε τύφλωση εάν δεν αντιμετωπισθεί εγκαίρως. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς με αποκόλληση χρειάζεται να υποβληθούν άμεσα σε κάποια χειρουργική επέμβαση προκειμένου να επανέλθει ο αμφιβληστροειδής στη φυσιολογική του θέση. Υπάρχουν αρκετές χειρουργικές τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν. Η απόφαση για το ποια τεχνική θα εφαρμοστεί, καθώς και για το εάν αυτή θα γίνει υπό τοπική ή γενική αναισθησία εξαρτάται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αποκόλλησης.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Σήμερα η εγχείριση στο μάτι του πρωθυπουργού
Σήμερα η εγχείριση στο μάτι του πρωθυπουργού
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJ1EBHQtmKrgH51tF2NaK87kF2CJF0PSnAcW87M3bIuzQIIdtPMlaAzTYkHUzmCRRreGoTJLObA_vmih4wMaQbRsxBg3Or6TG7E08yE4VLowDQoFNMTa1Ko1B3H9zzrkwrTaSyt5Bd4qGF/s400/D6BCF5FA868A7074505DC608B57F4D6D.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJ1EBHQtmKrgH51tF2NaK87kF2CJF0PSnAcW87M3bIuzQIIdtPMlaAzTYkHUzmCRRreGoTJLObA_vmih4wMaQbRsxBg3Or6TG7E08yE4VLowDQoFNMTa1Ko1B3H9zzrkwrTaSyt5Bd4qGF/s72-c/D6BCF5FA868A7074505DC608B57F4D6D.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2012/06/blog-post_6172.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2012/06/blog-post_6172.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy