Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Α. Τσίπρας: '' Απαράδεκτες οι μειώσεις μισθών στους στρατιωτικούς''



Θέσεις και …διευκρινήσεις Τσίπρα για άμυνα-εξοπλισμούς
Tις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την άμυνα  ανέπτυξε ο Πρόεδρός του, κ. Α.Τσίπρας, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Πεντάγωνο και την ενημέρωσή του από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Στην κίνηση αυτή προέβη προφανώς ο κ. Τσίπρας σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τα διάφορα »μπερδεμένα» και » αντιφατικά»- όπως αναφέρθηκαν από άλλα κόμματα – που είχαν πει σχετικά με τα θέματα άμυνας στελέχη του, όπως πχ ο κ. Μπαλάφας ότι θα το …ρισκάρουμε με την Τουρκία!
Έτσι ο κ. Τσίπρας μετά την τρίωρη ενημέρωση έσπευσε να δηλώσει ότι η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα  παρατήρησε ότι η οικον0μική κρίση επ’ ουδενί δεν επιτρέπει ολιγωρία και αγνόηση άλλων κινδύνων που απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση τους.
Ειδική αναφορά έκανε  στους εξοπλισμούς όπου σχολίασε ότι παρά το υπέρογκο κόστος τους δεν  κατάφεραν να δημιουργήσουν τις αναγκαίες υποδομές που αφορούν στους τομείς των ανταλλακτικών και της συντήρησης τους και ότι  ουσιαστικά δημιούργησαν ένα παρασιτικό στρατιωτικό – μεσιτικό πλέγμα, ένα πλέγμα διαπλοκής ανάμεσα στην πολιτική και την οικονομική εξουσία και αυτό επισήμανε δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Πρέπει να αντιστραφεί η κατάσταση χωρίς ωστόσο να προκληθεί ζημιά στην εθνική άμυνα, πρόσθεσε.
Χαρακτήρισε σωστή τη δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών που έχει γίνει και επισήμανε την ανάγκη η αμυντική πολεμική βιομηχανία να περάσει υπό ελληνικό εθνικό έλεγχο για να ανασυγκροτηθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μίλησε και για αυξηση της  διαθεσιμότητας των  όπλων – δηλαδή απέφυγε να επαναλάβει τα περί και άλλων μειώσεων εξοπλισμών που έλεγαμ μέχρι χθές στελέχη του. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες για την αύξηση της μαχητικής κατάστασης των Ενόπλων Δυνάμεων και την αποκατάσταση του ηθικού του δυναμικού τους μέσα από τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα στηρίζεται στη διαφάνεια και στην αξιοκρατία, ανέφερε επ’ αυτού.
Δείχνοντας ότι είναι ενήμερος και για τα μισθολογικά,  είπε ότι είναι  απαράδεκτο το γεγονός ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις προχώρησαν σε μειώσεις μισθών, που καταρράκωσαν  το ηθικό και μίλησε για αντιστροφή του κλίματος. Επίσης μίλησε για την ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ Πολιτείας και Ενόπλων Δυνάμεων και για κλίμα εμπιστοσύνης προς την ηγεσία του Στρατεύματος.
Για το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας, που ρωτήθηκε σχετικά  ο κ. Τσίπρας, επισήμανε  την ανάγκη αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων και  υπάρξεως ενός σχεδίου εξορθολογισμού των αναγκών, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της απομάκρυνσης των στρατοπέδων από τα αστικά κέντρα.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Α. Τσίπρας: '' Απαράδεκτες οι μειώσεις μισθών στους στρατιωτικούς''
Α. Τσίπρας: '' Απαράδεκτες οι μειώσεις μισθών στους στρατιωτικούς''
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMOAI8utSwKCyW5LfvI93SYJJ48T-OAhgVFyXcbCHWkxu-3iBihjy1WU-ggCrX3PoO8pW4DOYH53Yy2QDlqci9A8LmtqFWQ50z-X5D2H4Bgtkn1XDc9HKFZiUFfCM1Z4r4u1fZWyqL5_Q/s640/5_tsipras_bg.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMOAI8utSwKCyW5LfvI93SYJJ48T-OAhgVFyXcbCHWkxu-3iBihjy1WU-ggCrX3PoO8pW4DOYH53Yy2QDlqci9A8LmtqFWQ50z-X5D2H4Bgtkn1XDc9HKFZiUFfCM1Z4r4u1fZWyqL5_Q/s72-c/5_tsipras_bg.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2012/05/blog-post_3121.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2012/05/blog-post_3121.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy