Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Φωτό από επίσκεψη ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου σε Φαρμακονήσι - Αγαθονήσι – Σάμο



      Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε χθες τα φυλάκια στις μικρονήσους Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, καθώς και το Στρατόπεδο «Ανθστη (ΠΖ) Παλαιοκαστρίτη Ιωάννη» στη Σάμο.
      Από το Αγαθονήσι ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση να παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας από τις υγειονομικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων στους κατοίκους του Αγαθονησίου, του Καστελόριζου και της Γαύδου. 

      Στην περιοδεία που πραγματοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κ. Ζιαζιά, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κ. Χρηστίδη, τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Α. Τσαντηράκη και τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Γ. Σοφιανίδη.


      Ακολουθεί η ομιλία του κ. Αβραμόπουλου στο προσωπικό της 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο:

«Κύριε Διοικητά, σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. Να σας πω ότι είναι ιδιαίτερη η χαρά μου, και το εννοώ, που μοιραζόμαστε λίγο χρόνο μαζί, τώρα που κλείνει ο μικρός αυτός κύκλος της περιοδείας που ξεκίνησε από το Φαρμακονήσι, συνεχίστηκε στο Αγαθονήσι και ολοκληρώνεται στη Σάμο, σε ένα από τα ομορφότερα νησιά μας, που ιδιαίτερα αγαπώ.

     Αυτή η περιοδεία ήταν μέσα στους σχεδιασμούς μας και γι’ αυτό είναι σύσσωμη εδώ παρούσα και η στρατιωτική ηγεσία μας. Βρισκόμαστε εδώ για να περάσουμε ένα μήνυμα σε όλους εσάς, αλλά και να πάρουμε και να εκπέμψουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα ένα άλλο σημαντικότερο. Ότι παρά τα προβλήματα που η εποχή επεφύλαξε για την πατρίδα μας, παρά τη δύσκολη συγκυρία, κυρίως από δημοσιονομικής πλευράς, αλλά και παρά το γεγονός ότι εξελίσσεται η προεκλογική εκστρατεία, το εθνικό αμυντικό μας σύστημα μένει όρθιο, υπερήφανο, έτοιμο.

      Διότι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν υπάρχουν διαλείμματα. Είναι συνεχής η ετοιμότητα, η προσπάθεια, η προετοιμασία για να ανταποκριθεί στην αποστολή τους εφ' όσον αυτό χρειαστεί.

      Θέλω να σας πω ότι όλο αυτό τον καιρό, που ως εκπρόσωπος της ελληνικής πολιτείας βρίσκομαι στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, γνώρισα καλύτερα και βαθύτερα τα στελέχη όλων των βαθμίδων, από την ηγεσία, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους οπλίτες, το πολιτικό προσωπικό και έχω καταλήξει σε μία σειρά από διαπιστώσεις που σε ένα μεγάλο βαθμό επηρεάζουν και τα καθήκοντά μου ως Υπουργού Εθνικής Αμύνης.

      Λέω και επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία, και ενδεχομένως να το έχετε σημειώσει, ότι στους δύσκολους αυτούς καιρούς  υπάρχει η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του καθήκοντος, της τιμής, της αξίας, του χρέους, του υψηλού φρονήματος που είναι στην πρώτη γραμμή μιας συλλογικής προσπάθειας για να βρει ο τόπος μας και πάλι το βηματισμό και τον προσανατολισμό του.

      Αυτή την περίοδο κρατήσαμε μακριά, στο βαθμό που αυτό ήταν δυνατόν με τις λιγότερο δυνατόν επιπτώσεις, το εθνικό αμυντικό μας σύστημα και τους λειτουργούς του από τις επιπτώσεις που εκ των πραγμάτων έχει και στο Υπουργείο μας η δημοσιονομική πολιτική που έχει ακολουθηθεί. 

      Εκείνο που σήμερα εγώ ζητώ από εσάς είναι να κρατήσουμε ψηλά το φρόνημα, δυνατή την ψυχή, πολύ ισχυρή τη συνείδηση του καθήκοντος. Γιατί η πατρίδα και υπολογίζει και αναγνωρίζει και σέβεται και τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτές είναι οι εγγυήτριες του σημαντικότερου αγαθού που έχει κατακτηθεί σε αυτόν τον τόπο, που είναι η ίδια η ελευθερία, αλλά και η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της.

      Δεν είναι λόγια που επιβάλλονται από τη συγκυρία. Είναι αυτά που αισθάνομαι και μοιράζομαι μαζί σας. Αυτά όμως πιστεύει όχι μονάχα η πολιτική ηγεσία, αλλά και ο ελληνικός λαός μέρος του οποίου αναπόσπαστο, ισχυρό είναι και η μεγάλη οικογένεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

      Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτές οι σκέψεις κυριαρχούν σε όλους μας. Τούτες τις ώρες όλοι πρέπει να πάρουμε και ένα μήνυμα από την Ιστορία όπως αυτή διαρρέει τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και που θέλησε σε επίσης δύσκολους και χαλεπούς καιρούς την Ελλάδα να κρατιέται όρθια, να προχωρά μπροστά, να ξεπερνά τα προβλήματα και να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.


      Προϋπόθεση είναι αυτός ο τόπος να κρατηθεί ενωμένος. Οι Έλληνες μπροστά στις δύσκολες αυτές στιγμές να ενώσουν δυνάμεις, να αφήσουν στην άκρη τα μικρά και τα ασήμαντα και να ενωθούν μπροστά στον κοινό σκοπό η χώρα μας να ξαναβρεί το κύρος της, το εθνικό μας σύστημα τη λειτουργικότητά του, η οικονομία να πάρει το δρόμο της ανάκαμψης και ο ελληνικός λαός να κρατήσει την κοινωνική του συνοχή και ενότητα που έχει κατακτηθεί με μεγάλους αγώνες στο παρελθόν.

      Θέλω, λοιπόν, να σας εκφράσω δημόσια τον έπαινο και την αναγνώριση της πολιτείας προς το μόνιμο προσωπικό, αλλά και προς τους στρατεύσιμους. 

      Πρέπει εξάρω για μια ακόμη φορά το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο αγαστής συνεργασίας με την ηγεσία σας, η οποία πραγματικά δίνει μάχη για να κρατηθεί το σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων μακριά και πέρα, όσον αυτό είναι δυνατόν, από τις επιπτώσεις της κρίσης που όλοι αντιμετωπίζουμε.

      Να σας διαβεβαιώσω, λοιπόν, ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση ανεξάρτητα από το τι μας επιφυλάσσουν οι καιροί και εγώ προσωπικά και όλοι όσοι με περιβάλλουν σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια.

     Σας εύχομαι να έχετε δύναμη, αντοχή, να είστε πολύ υπερήφανοι και υπερήφανες για την αποστολή που έχετε επιλέξει τόσο εσείς που είστε επαγγελματίες του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και κυρίως τα νέα παιδιά που αυτό τον καιρό ασκούν το υπέρτατο χρέος προς την πατρίδα, που είναι η στρατιωτική τους θητεία.

      Με αυτές τις σκέψεις σας ευχαριστώ που βρεθήκαμε σήμερα εδώ. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για το επίπεδο ετοιμότητας, για το αξιόμαχο που τηρείτε στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικά, αλλά και κυριότερα στην ακριτική αυτή ζώνη, στο ακριτικό αυτό τόξο από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο. 

      Σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά και εύχομαι να έχετε υγεία, δύναμη, αντοχή και να πιστέψετε στις μεγάλες αρετές αυτού του τόπου, αυτού του λαού που είναι η κινητήριος δύναμη για να ξεπεράσουμε την κρίση.

      Όπως σας είπα στην αρχή και το επαναλαμβάνω, αν υπάρχει ένας χώρος που αυτά όχι μονάχα φαίνονται, αλλά αποδεικνύονται στην πράξη καθημερινά είναι ο χώρος που με περηφάνια και αξιοσύνη υπηρετείτε.

     Σας ευχαριστώ πολύ».
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Φωτό από επίσκεψη ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου σε Φαρμακονήσι - Αγαθονήσι – Σάμο
Φωτό από επίσκεψη ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου σε Φαρμακονήσι - Αγαθονήσι – Σάμο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLxRk7GmOY0SeRziHJbcC8-FcD12-BpDw17Iwz3okgRpoN3UFeCcf3gXiEo0WdCWDq0YjmDIQCrrNq2Mt38LLMpUpqdKtpSSNa6Iae5gkMcYyL_HuO08JyiHMtj2EEKMT-WYK0H6WKew68/s640/3afs_bg.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLxRk7GmOY0SeRziHJbcC8-FcD12-BpDw17Iwz3okgRpoN3UFeCcf3gXiEo0WdCWDq0YjmDIQCrrNq2Mt38LLMpUpqdKtpSSNa6Iae5gkMcYyL_HuO08JyiHMtj2EEKMT-WYK0H6WKew68/s72-c/3afs_bg.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2012/04/blog-post_3895.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2012/04/blog-post_3895.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy