Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Είμαι κι εγώ ένας «κακός» στρατιωτικός. Ένας Έλληνας που τον εκδικούνται. Ένας από εσάς.


Αγαπητοί Αναγνώστες και Αγαπητές Αναγνώστριες,
Τακτικός στην παρόρμηση που με οδηγεί να μοιραστώ τις σκέψεις μου, με κάθε άνθρωπο που θα ήθελε να με ακούσει, θα προσπαθήσω μέσα στις λίγες γραμμές αυτού του άρθρου να δείξω την ουσία της εκδίκησης.

Ποιάς εκδίκησης;

Αυτής που ξεκίνησε το 1975 και συνεχίζετε μέχρι και σήμερα.

Καλά, ποιος έχει τόσο μίσος που συνεχίζει να εκδικείτε επί 37 χρόνια;
Όχι ποιος. Ίσως ποιοι ή μάλλον τι, είναι το σωστότερο. Ένα ολόκληρο σύστημα, αποτελούμενο από χιλιάδες ανθρώπων. Οργανωμένοι, χωρίς πάντα να φαίνεται ότι συμφωνούν μεταξύ τους. Καλυμένοι πίσω από τους νόμους και τα οφίτσια τους. Γιατί, οι νόμοι κατευθύνονται ή κατασκευάζονται από αυτούς. Γιατί έχουν οφίτσια-καρέκλες- θέσεις, τις οποίες θεωρούν, «ελέω» Θείας Δίκης, κληρονομικό δικαίωμα.

Μα καλά, για ποιους γράφεις;
Για ένα πολυπρόσωπο μόρφωμα, στο οποίο, συμμετέχουν, άλλωτε «συνεργαζόμενοι» και άλλωτε «αντιπαρατασσόμενοι», επαγγελματίες πολιτικοί, γόνοι και επίγονοι, τραπεζίτες και χρηματιστές, εκδότες και δημοσιογράφοι, γενικά, όλοι αυτοί που τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν αναλάβει όχι μόνο την διακυβέρνηση της Χώρας, αλλά κυρίως την σταδιακή αποχαύνωση των Ελλήνων. Με συστηματική πλύση εγκεφάλου, «φυτεύουν» αριστοτεχνικά ιδέες και απόψεις σε όλους και τους βάζουν να αλληλομισιούνται, ώστε να μην τους ενοχλεί κανείς, στα σχέδιά τους.

Και ποιους εκδικούνται;
Από πού να ξεκινήσω και που να τελειώσω; Θα μπορούσα να απαντήσω απλά και μόνο «τους Έλληνες». Σωστή μεν απάντηση, αλλά ταυτόχρονα, ανακριβείς, καθώς και όσοι συμμετέχουν στο προαναφερόμενο σύστημα, φέρουν την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη. Βασικά εκδικούνται όσους φοβούνται.
Ναι, οι άνθρωποι αυτοί φοβούνται.
Φοβούνται τους εργάτες, γι’ αυτό έχουν βάλει τους δικούς τους να φτιάχνουν  συνδικάτα, όπου οι «πρόεδροι» ουδέποτε εργάστηκαν.
Φοβούνται τους Αγρότες.
Γι’αυτό έφτιαξαν Συνεταιρισμούς που μόνο υγιείς δεν είναι. Συνεταιρισμούς που οδήγησαν τις καλλιέργειες σε μαρασμό και τα παραγώμενα προϊόντα στις χωματερές. «Χάιδεψαν» τα αυτιά με υποσχέσεις και τελικά οδήγησαν την ύπαιθρο σε ερήμωση και τους εναπομείναντες στον υπερδανεισμό.
Φοβούνται τους στρατιωτικούς.
Επειδή η στολή τους θυμίζει ότι κάποτε είχε εκδιωχθεί η σαπίλα που αυτοί επιθυμούν να έχουν εγκαταστημένη, δια το ιδίον αυτών όφελος. Γι’ αυτό, εκπαραθύρωσαν τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων από το ΚΥΣΕΑ. Ψήφισαν αυστηρότερο ΣΠΚ. Απαγόρευσαν στους στρατιωτικούς να έχουν δημόσια φωνή. Αργά και σταθερά, έπεισαν τους Έλληνες ότι οι ένστολοι είναι «κακοί», «τεμπέληδες», «υπερπληρωμένοι», ότι είναι άχρηστοι για την Ελλάδα. Την Ελλάδα που αυτοί επιθυμούν εννοείται. Μια Ελλάδα, που εύκολα την παραχωρούν σε κάθε επίδοξο εκμεταλλευτή, αρκεί να πάρουν αυτοί την προμήθειά τους.

Επιθυμούν μια Ελλάδα, κατ’όνομα, όχι κατ’εικόνα. Μια Ελλάδα υποτελή, αρκεί αυτοί να διατηρούν τα αγαπημένα τους οφίτσια. Και δεν έχουν άλλη ιδεολογία από αυτή. Να συνεχίσουν την εκδίκησή τους. Αυτό μόνο τους νοιάζει!
Και με το «διαίρει και βασίλευε», το πετυχένουν!
Μας χώρισαν σε αριστερούς και δεξιούς, παναθηναϊκούς και ολυμπιακούς, διαδηλωτές και αστυνομικούς, αστούς και αγρότες, κεντρώους και απόκεντρους και κάθε τι άλλο, αρκεί να χτυπιόμαστε εμείς μεταξύ μας και αυτοί να συνεχίζουν, νόμο με τον νόμο, να πουλάνε την Ελλάδα, κομμάτι – κομμάτι, όσο-όσο. Αρκεί να κρατήσουν τα οφίτσιά τους!

Και για να εκτονώσουν την πίεση, βάζουν τον κόσμο να κάνει «διαδηλώσεις». Δηλαδή, τους βάζουν να περπατάνε φωνάζοντας… στου κουφού την πόρτα. Σιγά μην ερυθριάσουν με τις φωνές. Και μετά, γυρνάνε και βάζουν ένα κομμάτι από τους ίδιους, να κατέβει στην διαδήλωση, να κυρήξει την συμπάθειά του, ώστε να μείνει ο κόσμος στον δρόμο, και όλοι οι επαγγελματίες πολιτικοί, γόνοι και επίγονοι, τραπεζίτες και χρηματιστές, εκδότες και δημοσιογράφοι, γενικά, όλοι αυτοί που τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν αναλάβει όχι μόνο την διακυβέρνηση της Χώρας, να μείνουν στις θέσεις τους ή το πολύ-πολύ να τις ανταλλάξουν μεταξύ τους, μιλώντας για δικαίωση του λαϊκού αγώνα.
Και ύστερα, λέτε ότι ο λαός θα κρίνει με τις εκλογές.
Μάλλον, προηγείται η εκδίκηση.
Η εκδίκηση που μου ψαλιδίζει τις αποχοχές, την αξιοπρέπεια, το μέλλον των παιδιών μου και κυρίως την Χώρα που αγαπώ.
Είμαι κι εγώ ένας «κακός» στρατιωτικός. Ένας Έλληνας που τον εκδικούνται. Ένας από εσάς.
Ευχαριστώ που διαβάσατε το παρόν,
μετά τιμής,
ΙΤ"

12 σχόλια:

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΓΑΛΕ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ....................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΔ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΕΕΙΝΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΝΕΝΕΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΜΕ ΛΥΣΣΑ. ΑΛΛΑ ΓΕΛΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστούμε κύριε ΙΤ... IT follower

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ελεος πια με την κλάψα, σας έσωσαν το ΜΤΣ που ειχε φαληρίσει και συνεχίζετε την κλάψα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιος έσωσε τι;
   Όσοι είναι εν ενεργεία, πληρώνουν το ΜΤΣ, δεν λαμβάνουν από αυτό. Για την ακρίβεια είναι αδύνατο να διαβεβαιώσει οποιοσδήποτε ότι θα λάβουν στο μέλλον έστω και το 1/10 των εισφορών τους.
   Άλλωστε, όταν με το έτσι θέλω εξαφάνισαν το αποθεματικό του ΜΤΣ, με την υπαγωγή σε αυτό, της καταβολής συντάξεων στους "αντιστασιακούς" της επταετίας, με την υπαγωγή σε αυτό της καταβολής συντάξεων σε παλινοστούντες, με την υποχρεωτική δια νόμου εξαγορά εκ των αποθεματικών του, ομολόγων του Δημοσίου και την αγορά μετοχών για να σωθεί το φιάσκο του χρηματιστηρίου, το να επιστρέψουν ένα μέρος με την μορφή διευκολύνσεων, δεν είναι χάρη.
   Παρεμπιπτώντως, ποιός κλαίγεται;
   Εσύ, παίρνεις ακόμα τον ίδιο μισθό;
   Εσύ, έχεις εξασφαλισμένη σύνταξη;
   Εσύ, νιώθεις ότι η εξουσία του τόπου, κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει το μέλλον και τα δικαιώματα που το Σύνταγμα σου παρέχει;
   Εάν ναι, κοίτα τριγύρω, είσαι μέλος της μειοψηφίας.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμε, Mar 18, 2012 01:15 PM

   πού είδες την κλάψα; διάβασε πάλι τα του ΙΤ..από τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του δεν προκύπτει κανενός είδους κλάψα..
   μπορείς να διαφωνείς, αλλά με επιχειρήματα..ειδάλλως να μη γράφεις καθόλου..
   σε ό, τι αφορά το ΜΤΣ, από πού προκύπτει ότι "μας" το έσωσαν; και ποιοι; εκείνοι που το καταλήστευαν επί δεκαετίες; εκείνοι που άνοιγαν, ανεξέλεγκτα, πανελλαδικώς υποκαταστήματα της Γενικής Τράπεζας, μιας Τράπεζας - δημιούργημα του συγκεκριμένου Ταμείου; που διόριζαν υμετέρους..κόσμο και κοσμάκη σε αυτά (τα υποκαταστήματα);
   άσε λοιπόν τις φωτοβολίδες και σκέψου μόνο ότι από το Ταμείο αυτό, ο εν λόγω συνάδελφός μου (και προφανώς όχι δικός σου), μάλλον δεν θα έχει λαμβάνειν, καθόσον, ελπίζω να το γνωρίζεις, από το ΜΤΣ λαμβάνουν μέρισμα οι συνταξιούχοι..

   συνάδελφε ΙΤ, γενικά συμφωνώ μαζί σας, πλην όμως ας σημειώσουμε ότι ο Έλληνας Στρατιωτικός πλήττεται και απαξιώνεται σε μεγάλο βαθμό από ορισμένους από εμάς τους ίδιους τους στρατιωτικούς..

   συναδελφικά..
   ΕΖ..

   Διαγραφή
  3. Το ΜΤΣ το φαλήρισαν οι υπουργοί Άμυνας και Οικονομικών με τις "δωρεές" της περιουσίας του σε διάφορους επώνυμους κι ανώνυμους.
   Το ΜΤΣ πλήρωνε ακόμα και συντάξεις εθνικής αντίστασης σε ανθρώπους που ποτέ δεν έδωσαν μια δραχμή.
   Καλως τις έπαιρναν αλλά γιατί να τις πληρώνει το ΜΤΣ κι όχι το κράτος από τον προυπολογισμό.
   Και φιλαράκο προτoύ σχολιάσεις διάβασε.Κλάψα που είδες;

   Διαγραφή
 6. ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΛΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ!!! ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ;

  Γιαυτο ακομα και ο Θεος,(οχι Επιτροπος),να ερθει εδω, δεν προκειται να βρει ακρη.

  Αφηστε τι λενε τα καναλια της διαπλοκης των κρατικοδιαιτων εργολαβων MEGA KAI ANT1.Για διαβαστε αυτο,ειναι ενα απο τα χιλιαδες σκανδαλα στο ελληνικο δημοσιο:

  <>!!!!!!Το ξερετε;;

  Λοιπον ισχυει σε ολες τις ενοπλες δυναμεις και τα σωματα ασφαλειας.Ισχυει εδω και 50 χρονια.Και συνεχιζει να ισχυει ακομα και ΤΩΡΑ...τωρα που εχουμε χρεοκοπησει.Γιατι τα ΜΕΓΑΛΟ-ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ;;ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ

  Εχουν βγει σε συνταξη εδω και 50 χρονια εκατονταδες χιλιαδες.

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και ΑΠΛΑ:Βγαινεις σε συνταξη.Δηλωνεις το πατρικο σου σπιτι στην επαρχια,στο οποιο πας 3 φορες τον χρονο μονο Καλοκαιρι,Χριστουγεννα και Πασχα.

  Και ενω κανονικα μενεις Αθηνα,η Θεσσαλονικη η αλλου,σου πριμοδοτουν τα χιλιομετρα του τοπου που δηλωνεις και παιρνεις αναλογα με την Χιλιομετρικη αποσταση απο 1000 εως 3000(!!!) ευρω!!!Για τα εξοδα μετακινησης(!!!),για να πας σε ενα μερος που δεν μενεις κανονικα.

  Αλλα το κακο εγινε εδω και 25 χρονια ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ!!!

  Προκειμενου παρα-πολλοι να κερδισουν το μεγιστο των 3000 ευρω,δηλωνουν μακρυνους νομους στους οποιους ουτε καν μενουν,ουτε εχουν σχεση,ουτε τους ξερει κανεις!!!!!!!!!Και παιρνουν τα 3000 ευρω.Πως;;;; Στελνουν το φυλλο πορειας συνταξιοδοτησης στην εκει Αστυνομικη Αρχη,τους το θεωρει,και υστερα λαμβανουν τα 3000 ευρω!!!!Ετσι ενα μεγαλο μερος που συνταξιοδοτειται απο την Νοτια Ελλαδα και Αθηνα δηλωνει Συνοριακους νομους της Μακεδονιας η Θρακης,και κυριως Εβρου.Οσοι βεβαια βγαινουν σε συνταξη απο την Βορεια Ελλαδα δηλωνουν ως μονιμη κατοικια,Κρητη,Δωδεκανησα,και νοτιους Νομους της Πελοποννησου.Βεβαια κανεις δεν μενει ποτε εκει.Αλλα το νομοθετημα αυτο των κοτσαμπασηδων πολιτικων που ψηφισαν αυτο το τερατουργημα αφησε και ενα παραθυρο.<> Που σημαινει οτι ολοι που δηλωνουν ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΜΑΚΡΥΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ,το δηλωνουν με την προυποθεση της διαμονης ενος ετους!!!

  Ποτε βεβαια δεν πανε εκει,αφου εκει δεν μενουν ουτε ενα λεπτο,αλλα το παραθυρακι του Νομου<>ειναι ευνοητο γιατι μπαινει.

  Υπολογιζεται οτι ενα 50% δηλωνει τοπο μεταβασης παλια πατρικα σπιτια στα οποια δεν μενουν καθολου,καθως μενουν ΜΟΝΙΜΑ αλλου,και ενα αλλο 50% δηλωνει οσο το δυνατον μακρυα,ενω ουδεμια καν σχεση εχει με τον τοπο που δηλωνει,απλα για να πιασει το ανωτατο οριο των 3000 ευρω.

  ΠΗΓΗ ΜΟΥ φιλος στελεχος στο Γενικο Λογιστηριο του Κρατους.

  ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ;;;

  ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ,ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΜΕ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ 200 ΕΥΡΩ." ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ" ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΓΕΘΑ ΚΑΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΙΤ.....! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.....!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.