Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Θέλουν να διώξουν κόσμο από τις ΕΔ.Μπορούν;

Οι απαιτήσεις της τρόϊκας για μικρότερο στρατό,προσδιορίζονται αριθμητικά σε πρώτη φάση τουλάχιστον σε μείωση προσωπικού κατά 15.000. ...

Οι απαιτήσεις της τρόϊκας για μικρότερο στρατό,προσδιορίζονται αριθμητικά σε πρώτη φάση τουλάχιστον σε μείωση προσωπικού κατά 15.000. Όλες οι πληροφορίες,οι συζητήσεις ,οι φήμες ,αλλά και η διαρροή αυτού του αριθμού βάζουν στο κέντρο του κάδρου τους ΕΠΟΠ,αφού για να υπάρξει ζήτημα απολύσεων σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία στρατιωτικού προσωπικού ,πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω.Όχι βέβαια ότι δεν έχουν έρθει σε άλλες περιπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

Το ερώτημα είναι ένα:μπορεί να θέλουν να διώξουν κόσμο.Μπορούν;


Για όσους ΕΠΟΠ δεν έχουν μονιμοποιηθεί δεν μπορεί κανείς να πει κατηγορηματικά όχι. Κι αυτό δεν είναι άποψη δική μας ή εκτίμηση. Το έχει πει αρκετές φορές με σαφή θα λέγαμε τρόπο ο κ.Πάνος Μπεγλίτης σε δημόσιες τοποθετήσεις του,είτε σε συνεντεύξεις του ,είτε σε απαντήσεις τους στη Βουλή.


Διαβάστε τι έχει πει στη Βουλή:


“Οι λόγοι απόλυσης των ΕΠ.ΟΠ. είναι ανεξάρτητοι από οποιαδήποτε «βούληση» της υπηρεσίας και απόλυτα εξαρτώμενοι από την απόδοση των ΕΠ.ΟΠ., από την Σωματική τους Ικανότητα και την Προσωπική τους επιθυμία. Η υπηρεσία σε καμία περίπτωση δε δεσμεύεται να τους διατηρήσει/μονιμοποιήσει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον δεν πληρούνται τα θεσμοθετημένα κριτήρια”.


Και μπορεί ο κ.Μπεγλίτης να υποστήριζε ότι “μεγάλος αριθμός ΕΠΟΠ του Σ.Ξ. προσληφθέντων το 2004, μονιμοποιήθηκαν πρόσφατα”,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σοβαρή πλέον περίπτωση αυτοί να ήταν και οι τελευταίοι που μονιμοποιήθηκαν. Ο ίδιος ο κ.Μπεγλίτης είχε εκφράσει και την άποψη ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται επαγγελματικό στρατό,ανοίγοντας ταυτόχρονα και το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας.

Συνεπώς όσοι συμπληρώνουν πλέον την πρώτη επταετία θητείας τους δεν μπορεί να θεωρούν δεδομένη την μονιμοποίησή τους ,αν η τρόϊκα επιμείνει στους παραλογισμούς για “μικρότερο στρατό” κι άλλα σχετικά.

Το ερώτημα βέβαια είναι με ποιο τρόπο νομικά θα στηριχθούν αυτές οι μαζικές απολύσεις-μη μονιμοποιήσεις. Είναι εύκολο να βγουν τόσες χιλιάδες -κοντά στις 10- ΕΠΟΠ “άχρηστοι”; Μπορεί σοβαρά όλοι να θεωρηθούν ότι “περισσεύουν” και δεν “χωράνε” ,ειδικά στον Στρατό Ξηράς ,που ψάχνουν στρατιώτη…με το τουφέκι; Μπορεί όλοι να μην πιάσουν τα κριτήρια απόδοσης και σωματικής ικανότητας; Όχι βέβαια.


Συνεπώς οποιαδήποτε απόφαση για μαζικό διωγμό ΕΠΟΠ, θα κινηθεί κυριολεκτικά στα όρια της νομιμότητας τηρώντας το γράμμα του νόμου και όχι την ουσία του.


Όπως και να ΄χει πρέπει εδώ και τώρα να μπει τέλος στα σενάρια με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Κανείς όμως δεν το κάνει γιατί κανείς δεν ξέρει μέχρι που θα φθάσουν οι πιέσεις τη τρόϊκας σ΄ αυτό το θέμα.Και το βασικότερο:φαίνεται ότι κανείς δεν έχει τις αντοχές να πει όχι σ΄ αυτές τις πιέσεις.

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Θέλουν να διώξουν κόσμο από τις ΕΔ.Μπορούν;
Θέλουν να διώξουν κόσμο από τις ΕΔ.Μπορούν;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7uHRXG2hkgxIV6c9juemQnhyphenhyphendYeIehT62TZxZWAhPQegNvwxEOBWAbEk_jnSIVFe_MUewSURiCES7y_rGFJE7n5Kj_jJIktOxX9qmW2-uUbTTH5ZbqaD_gy47uXLH9DMP6CttO4gXuV-w/s400/fantarosloukaniko.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7uHRXG2hkgxIV6c9juemQnhyphenhyphendYeIehT62TZxZWAhPQegNvwxEOBWAbEk_jnSIVFe_MUewSURiCES7y_rGFJE7n5Kj_jJIktOxX9qmW2-uUbTTH5ZbqaD_gy47uXLH9DMP6CttO4gXuV-w/s72-c/fantarosloukaniko.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2012/02/blog-post_8548.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2012/02/blog-post_8548.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy