Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΣΜΕΔ: Όχι άλλη απαξίωση στους ΕΜΘ

Αξιότιμε κε Υπουργέ. Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ένα μείζον θέμα που απασχολεί χρόνια τώρα χιλιάδες συναδέλφους Έλληνες στρατιωτικούς θεσμού Εθελοντή Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), οι οποίοι αποτέλεσαν και εξακολουθούν να αποτελούν μέχρι την αποστρατεία τους μεγάλο και ικανότατο κομμάτι του έμψυχου δυναμικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων... το οποίο αφορά στην απαξίωση και αδικία που υφίστανται διαχρονικά, ίσως λόγω της προελεύσεώς τους. Τα έτη 1979, 1980, 1981 και 1982 κατετάγησαν, σταδιακά, στις τάξεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων γυναίκες συνάδελφοι κατά τις διατάξεις του Ν. 705/1977 (ΦΕΚ Α΄ 279, «Περί στρατεύσεως των Ελληνίδων»). Το 2004, είκοσι επτά (27) χρόνια αργότερα, όσες εκ των ανωτέρω υπηρετούσαν ως μόνιμες και έφεραν το βαθμό του Ανθυπασπιστή, προήχθησαν, μετά από ορθή και δίκαιη πρόβλεψη του νομοθέτη, δια του Ν. 3257/2004 (ΦΕΚ Α΄ 143, «Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλες διατάξεις»), στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχου των άλλων Κλάδων. Για την προαγωγή τους, δε, στους βαθμούς Λοχαγού, Ταγματάρχη, Αντισυνταγματάρχη και αντιστοίχων, ως χρόνος αξιωματικού υπολογίσθηκε ο χρόνος υπαξιωματικού και ανθυπασπιστή πέραν των 15 ετών από την ονομασία τους στο βαθμό του λοχία και αντιστοίχου... Διαβάστε περισσότερα

68 σχόλια:

 1. Στων κουφών την πόρτα..... πάρε την πόρτα και φύγε!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί να τους κάνουν Αξκούς? τι σύμβαση έχουν υπογράψει όταν κατατάχθηκαν στις ΕΔ? αυτή δεν πρέπει να τηρηθεί?
  Διαφορετικά γιατί να υπάρχουν οι παραγωγικές σχολές?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τρία πουλάκια κάθονταν.
  Το ζήτημα αν υπάρχει ζήτημα των ΕΜΘ καθορίζεται με τις εγκυκλίους καταταξής τους. Μακάρι να βρούν νομικό τρόπο να κερδίσουν και να αναλάβουν διοικήσεις και γιατί όχι και μεραρχίες. Το ΣΥΣΜΕΔ τι είναι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΑ.ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ,ΥΠΕΥΘΥΝΑ,ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ.ΟΙ ΕΜΘ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΑΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΣΣΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η εγκύκλιος που μπήκαν οι ΕΜΘ προβλέπει καταλητικό βαθμό Ανθ/στη.Τώρα ζητάν να γίνουν Αξ/κοι!! Αξ/κους για να ασκούν διοίκηση έχουμε και μάλιστα αρκετούς σύμφωνα με το ΝΑΤΟ.Μην λοιπόν παίζεται με τους ΕΜΘ,και τους δίνεται υποσχέσεις,ότι κάποτε θα γίνουν Αξ/κοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σωστά ότι υπέγραψα, καταλυτικός βαθμός Ανθστή,μισθολογικός Λγού (μπορείτε να το εγγυηθείτε;) και φυσικά το ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Άρε φιλαράκια που τραβάτε ζόρι τι θα γίνει κι αν θα γίνει με τους ΕΜΘ τι θα λέτε σε λίγο που στο στρατό θα πληρώνεσαι βουλγάρικα!!! Τότε είναι σίγουρο ότι πάλι θα φταίει η κατσίκα του γείτονα………..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡ. ΣΧΟΛΕΣ ΕΝΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΣ ΣΚΕΦΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ, ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ, ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ........ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕΕΕΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Σας βλέπω στις μονάδες,κοι συνάδελφοι.
  Μακάρι,γι'αυτό το πράγμα που ζητάτε,να υπήρχε,και αντίκρυσμα εντός των πυλών των στρατοπέδων,και να μην υπήρχατε μόνο για να κάνουν σεφτέ τα Κ.Ψ.Μ. των μονάδων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. τι γίνετε ρε αγόρια πιάσατε δουλειά πρωί πρωί
  βλέπω!!ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΊΣΤΕ ΜΕ ΘΈΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΘ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ
  ΤΟΥΣ ΒΡΉΚΑΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΡΉΚΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΈΜΑΘΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΑΣ. ΛΊΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΛΆΠΤΕΙ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μακάρι να γίνουν όλοι οι ΕΜΘ αξκοι γιάτι είναι άξια παιδιά.
  Να γλυτώσουμε και μείς καμιά υπηρεσία,να πηγαίνουν και αυτοί βραχονησίδες,να αναλάβουν πόστα και όλα τα άλλα τα καλά.
  Μακάρι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Άρε φιλαράκια που τραβάτε ζόρι τι θα γίνει κι αν θα γίνει με τους ΕΜΘ, καταρχήν ποιοί είστε εσεις που δήθεν μας εκπροσωπείτε? Ειστε το 50% και πάνω από το σύνολο όσως δήθεν εκπροσωπείτε?
  Πηγαίνεετε και σε νεκρούς που δεν υπάρχουν. Αντε ρε μην πω τίποτα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΜΘ ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΡΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΝΘΣΤΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ.ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΜΘ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ.....ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΩ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Να καταργηθουν οι ΣΣΕ, ΣΜΥ κλπ. Οι ΕΜΘ που είναι η ραχοκοκαλιά του στρατεύματος και δεν είναι γαλαζοίματοι να προάγονται μέχρι το βαθμό του Αντιστρατήγου. Ημίανάπαυση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Είμαι ΕΜΘ και υπέγραψα: Βαθμός Ανθστής, Μισθολογικός Βαθμός Λγος, και φυσικά ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΣ.
  Αυτά θέλω να τηρηθουνε για τους κυρίους παραπάνω που λένε τι υπέγραψα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΟΙ ΕΜΘ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ , ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΕΜΑ ΒΑΘΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΑΣΣΥ ΠΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΑΔΙΚΑ 2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΣΕΙΡΕΣ ΤΩΝ ΣΤΥΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ - ΙΚΑΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΟΡΤΑ ΚΛΠ ΕΧΟΥΜΕ ΠΥΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. TELIKA ESEIS TON SXOLON KAI OI EPOP EISTE POLY KOMPLEJIKH

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Οι άντρες ΕΜΘ δικούνται κατάφορα σε σχέση με τις γυναίκες ΕΜΘ που προήχθησαν μέχρι και το βαθμό του Λγού, αλήθεια. Όμως η λύση είναι να αδικηθούν οι απόφοιτοι ΣΜΥ ΣΣΕ με την προαγωγή των ΕΜΘ σε Αξκούς? Ξυπνείστε και δείτε τους σύγχρονους στρατούς κομπλεξάρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Δεν θέλω βαθμούς - ΧΡΗΜΑΤΑ θέλω. Όπως πάει η δουλειά και με τις μειώσεις που έχουμε στο τέλος δεν θα έχουμε ούτε να φάμε, ούτε να ζεσταθούμε ούτε εμείς, ούτε οι οικογένειές μας. Γ΄ αυτό όταν κάποιος αξκος μου δώσει εντολή να κάνω κάποια εργασία - αγγαρεία θα του τρίψω στην μούρη την εγκύκλιο εισαγωγής μου στις Ε.Δ οπου λέει οτι είμαι μισθοφόρος, και σαν τέτοιος πρέπει να πληρώνομαι για να την εκτελέσω. Διαφορετικά δεν κάνω πενιά. Οι των παραγωγικών σχολών που μπήκαν στον Ε.Σ για να δίνουν διαταγές και για να βάζουν γαλόνια και φτέρες να βγάλουν τα χέρια απ'τις τσέπες και να πάνε να δουλεψουνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΤΟ κακό είναι πως έχει γίνει κακή αρχή με τις γυναίκες εθελόντριες οπότε δίκιο έχουν τώρα και οι υπόλοιποι ΕΜΘ . Οι υπαξκοί από τις παραγωγικές σχολές φτάνουν μέχρι και το βαθμό του Ανχη και αποστρατεύονται με το βαθμό του Σχη . Σαφώς και πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα για τις προαγωγές και να ξέρει ο καθένας μέχρι που μπορεί να φτάσει. Ας γίνει σώμα Υπξκων αλλά με τα πρότυπα της αμερικής .

  ΥΓ.1 Οι κύριοι Αξκοι από Ευελπίδων μιλάνε τώρα αλλά όταν ήταν οι γυναίκες να γίνουν εκεί σώπασαν όπως κάνουν άλλωστε και τώρα με τα καθήκοντα ή με τη συμπεριφορά τους προς το γυναικείο φύλλο.
  ΥΓ.2 Ο Ι. Μεταξάς που τελείωσε την αντίστοιχη σχολή Ευελπίδων της Γερμανίας είχε πει πως για να κερδίσει έναν πόλεμο θα στηριχθεί 60% σε στρατιώτες 35% σε υπαξκούς και μόνο 5% στους Αξκους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΠΟΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΡΩΣΤΟΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΝΑ ΦΥΓΩ ΟΡΘΙΟΣ ΜΟΝΟ, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΠΟΛΛΑ.ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΓΙΤΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΠΟΡΩ ΚΙ ΕΓΩ,ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΧΟΛΑΩ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.Η ΒΑΣΙΚΩΤΡΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
  ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΔΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΦΥΛΛΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΙΣΧΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΡΕΝΕΣ ΕΜΘ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΘ ΑΞΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΖΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΣ.ΑΥΤΑ ΜΕ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ.ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Και αυτοί οι απόφοιτοι της ΣΜΥ κάποτε μέχρι Ανθυπασπιστές φτάνανε . Σε μια προεκλογική περίοδο τους μετατρέψανε και αυτούς σε Αξκούς. Και μην πει κανένας το αντιθετό γιατί εχω την εγκύκλιο του πατέρα μου που βγήκε απο την ΣΜΥ το 1960. Όσο για ατό που λένε απόφοιτοι ΤΕΙ είναι απο το 1994 και μετά. Και το απόφοιτοι ΤΕΙ συκώνει πολύ κουβέντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΥΠΙ.ΤΕΡΜΑ ΟΜΩΣ .ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Είμαι και εγώ ένας ΕΜΘ με 20 χρόνια υπηρεσία δεν θέλω να γίνω αξιωματικός το αμετάθετο μου θέλω αυτό λέει και η σύμβαση που υπέγραψα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. ΟΙ ΕΜΘ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΠΟΠ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ , ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΕ ΣΕΙΡΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ . ΟΙ ΕΜΘ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΣΤΕΛΕΧΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΣΤΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΕΙΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΣΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΒΑΘΜΟΥΣ , ΠΟΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΥΣΗ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. ΑΛΛΟ ΕΜΘ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΣΣΥ . ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΝΘΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΠΟΠ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ (ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 2 ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΣΣΥ) ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΣ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. ορισμένοι συνάδελφοι των σχολών νομίζουν οτι έχουν γίνει πυρηνικοί επιστήμονες τελειώνοντας τη σχολή..πιστέυουν δε ότι είναι και οι μοναδικοί θεματοφύλακες μιας απόκρυφης γνώσης που μόνο στις σχολές είναι εφικτό να την αποκτήσεις..θέλω να τους διαβεβαιωσω επειδή δυστυχώς γαι αυτούς οι εποχές άλλαξαν οτι υπάρχουν πολλοί ΕΜΘ που είναι μακράν καλύτεροι και αποδοτικότεροι απο ανώτερους συναδέλφους τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Tα τελευταια 22 χρονια που υπηρετω στις ΕΔ απο καθε ειδους θεση και ποστο, εχω ακουσει τοσα πολλα για τους Υπξκους (ΕΜΘ-ΣΜΥ)που δεν μπορω να καταλαβω σε τι τελικα αποσκοπουν?Δυστυχως εχουμε φτασει σε σημειο να τσακωνομαστε μεταξυ μας ολοι οι συναδελφοι στρατιωτικοι για τα συμφεροντα των αλλων και οχι τα δικα μας!!!Αυτο βεβαια ειναι και το ζητουμενο του κρατους ωστε να υπαρχει αποπροσαωατολισμος απο τα καθημερινα μας προβληματα.Καλα δεν καταλαβαινουμε οτι δεν εχουμε να χωρισουμε κατι μεταξυ μας?Αν ολο το θεμα γινετε για αξιωματα και καρεκλες ,δυστυχως εχουμε μπει στο τρυπακι της εξουσιας,ξυπνατε συναδελφοι!!!!! σε λιγο καιρο δεν θα εχουμε να φαμε (εξου και η διαταγη για συσυτια εντος στρατοπεδου)και μαζι με εμας θα ταλαιπωρουντε και οι οικογενειες μας,να δω τι θα λεμε στα παιδια μας που θα μας κοιτανε στα ματια για ενα χαρτζηληκι !!!! δεν νομιζω οτι τα ονειρα μας φτανουν στα στενα πλαισια των αξιωματων στο στρατευμα.....προσωπικα τους φωναζω να βαλουν τα αξιωματα οι καρεκλοκαινταυροι ,εκει που ξερουν και να μας αφησουν να παλεψουμε για την ζωη μας οπως εμεις ξερουμε και οχι οπως μας καθοδηγουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. ΣΤΡΤΗ ΕΜΘ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ 2000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ? ΜΕΣΑ!!!ΑΚΟΥΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ( ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ) ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ 2 ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. τώρα που ο κάθε ΕΜΘ έχει τουλάχιστον 2 ΕΠΟΠ να του κάνουν όλη τη δουλειά θέλει κ να γίνει αξιωματικός τι λέτε ρε για σοβαρευτείτε λιγάκι,μήπως ξεχάσατε που μπήκατε στο στρατό με ένα τενεκέ λάδι?η μήπως ξεχάσατε που είστε οι πιο πολλοί με απολυτήριο γυμνασίου.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΕΜΘ ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΣΕ ΚΑΙ ΣΜΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΝΕΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ?ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΜΘ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Άντε βρε τσομπάνηδες του Δημοτικού που θέλετε και αξιώματα ! Σκοπετάκι μέχρι Αλχιας και να είστε και 50 χρονών ρε ! Οι ΕΠΟΠ που είναι μορφωμένοι και με πτυχία να γίνουν Αξιωματικοί άμεσα μπας και δούμε άσπρη μέρα στο στράτευμα..
  ΥΠΛΓΟΣ ΠΖ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ....Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΤΟ 1993 ΕΛΕΓΕ ΡΗΤΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.ΜΠΟΡΩ;ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ;ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ.(ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΟΙ ΕΜΘ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Έτσιιιιιιι παλικαράκια των ενόπλων δυνάμεων έτσι φαγωθείτε για να δείτε σε λίγο τι μισθούς θα παίρνετε και αν θα μπορείτε να ταΐσετε τις οικογένειες σας, τότε να δούμε αν θα ενοχλούν οι προαγωγές και οι ιεραρχίες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ,ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ?ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΛΟΧΑΓΟΙ.ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ?ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.ΕΝΑΣ ΕΜΘ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Στον Υπλγο (ΠΖ) Άντε βρε τσομπάνηδες του Δημοτικού
  ευτυχώς κάτι τύποι σαν εσένα μας δείχνουν τη καλή μόρφωση έχετε ορισμένοι και άντε να πάμε μπροστά μετά . Κρίμα Κρίμα μελλοντικέ ταξίαρχε η στρατηγέ Κρίμα ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Καταρχην το συσμεδ πιον εκπροσωπη να καταλαβω.Με πιο δικαιωμα εχουν αποψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. 0ταν οι αξιωματικοι ειναι εν ενεργεια οι ΕΜΘ για αυτους, ειναι αχρηστοι, ειναι αγραμματοι,ειναι τεμπεληδες,ειναι, ειναι........αλλα πως γινεται τωρα οι αποστρατοι αξιωματικοι να μας θεωρουν καλους και να μας αγαπουν καινα ζητουν και την ψηφο μας,ενω οταν ηταν εν ενεργεια ειχαν αλλη γνωμη για εμας??? περιεργο!!!!!!! αυτο μπορουν να μας το ξεκαθαρισουν???, για την ψηφο ειμαστε καλοι??? για στελεχη ειμαστε αχρηστοι??? εγω ενα πραγμα ξερω 1 ψηφο δινει ο ΕΜΘ, 1 ψηφο δινει και ο αξιωματικος ο νοων νοειτω!!! για πιο λογο να μην γινουν αξιωματικοι οι ΕΜΘ και ποιος ο λογος που δεν θελουν οι αξιωματικοι να αρθει η αδικια σε σχεση με τις γυναικες εθελοντριες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Τέτοιους δύσκολους καιρούς που περνάμε δεν είναι για να τσακωνόμαστε!Όλα αυτά έπρεπε να τα είχαμε ξεπεράσει!Άλλα είναι τα προβλήματα!Μας εξαθλίωσαν οικονομικά!!Ο μονός λόγος που πρέπει οι ΕΜΘ να πάρουν βαθμούς είναι για τον οικονομικό τομέα! Όταν με την έναρξη του ειδικού μισθολογίου θα μας πληρώνουν με τον κατεχόμενο βαθμό θα είναι άδικο να φτάσουμε ακόμα πιο χαμηλά και να παίρνουμε 800 ευρώ με 20 χρόνια υπηρεσίας!Κατά τα άλλα οι ΕΜΘ είτε πάρουν βαθμούς είτε όχι, αυτό που κάνουν τόσα χρόνια αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν,να είναι από στρατιώτες μέχρι αξιωματικοί σε μια μονάδα ανάλογα τις ανάγκες και να βουλώνουν ότι τρύπα χρειάζεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Δυστυχως για καποιους αξιωματικους,εμεις οι ΕΜΘ ειμαστε τα παιδια των φαναριων,και ατομα που μας μαζεψαν απο των δρομο, οπως ελεγαν καποιοι καποτε για εμας,καταλαβαινετε τι απαξιωση εχουν καποιοι για τον θεσμο των ΕΜΘ αλλα και για τα προσωπα μας,μερικοι ποτε δεν μας δεχτηκαν στην μεγαλη στρατιωτικη οικογενεια οτι και να καναμε για αυτους παντα με την πρωτη ευκαιρια κοιταζανε να μας σταυρωσουν αν αυτο θεωρειτε οικογενεια τι να πω!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΛΓΟ (ΠΖ) ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ......ΕΙΜΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΛΟΧΟΥ ΠΕΡΑΣΕ 3 ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΩΝ ΛΟΧΑΓΩΝ ΣΥΝΟΛΟ 11 ΜΗΝΕΣ ΣΕ 11 ΜΗΝΕΣ ΕΙΜΟΥΝΑ ΣΑΝ ΑΛΧΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΛΟΧΟΥ.... ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ "ΤΣΟΠΑΝΙΔΕΣ" ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ....ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΠΩΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΞΚΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΕΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Για τον 5:34.
  Κακώς που μπαίνω στον κόπο να απαντήσω αλλά:
  1. Να ήξερες πόσες προαγωγές πήραν συνάδελφοι από την ΣΣΕ, από τις πλάτες τις δικές μας.
  2. Τα δύο χρόνια της ΣΜΥ δεν ήταν της πλάκας, αντιθέτως ήταν σκληρότερα από την ΣΣΕ.
  3. Εάν νομίζεις ότι ο στρατός με τόσα καθηκοντολόγια που έχει, είναι να ξέρεις να εκτελείς σωστά το παράγγελμα της 'εφόπλου λόγχης',ΘΑ ΦΑΣ ΚΑΛΑΑΑΑ???
  4. Για τα πολιτικά σκυλιά που αναφέρεσαι, μάλλον με τέτοιους κάνεις παρέα.
  Ευελπιστώ να μην είσαι συνάδελφος (και τα γράφεις αυτά), ειδάλως φιλαράκο μου σε βλέπω μελοντικά: (Ι) Ευτυχία, και Πεντέλη μεριά .
  Ένας Λοχαγός από ΣΜΥ - ΑΙΓΙΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Οχι ρε να μην με κανετε ποτε αξιωματικο!Δεν εχω την αναγκη απο αστερια και πλανητες!!Με την δουλεια μου δειχνω ποιος ειμαι και οταν ημουνα εκπαιδευτης στους νεους Ανθυπιλαρχους, Μ.Λχιες και ΕΠΟΠ.Ολοι απο εμας τους ΕΜΘ παιρνάτε και αυτο δεν θα το ξεχασετε ποτε!!Ολοι απο εμας μαθαίνετε και το ξερετε πολυ καλα.Οσο για κατι πολυ παλιους απο ΣΜΥ ας μην ξεχνανε και αυτοι τον τενεκε με το λαδι και το τυρι!!!Αλχια κρατηστε με μια ζωη και δεν με νοιαζει,το κομπλεξ δικο σας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. με ποιο δικαιωμα λεει οτι με εκπροσωπει αυτος ο συλλογος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Καταρχήν από τα παραπάνω κατάλαβα ότι επικρατεί μεγάλη σύγχυση από κάποιους για το θεσμό των ΕΜΘ. Γεγονός βέβαια "απαράδεκτο" από αξκούς - στελέχη προερχόμενα από τις παραγωγικές σχολές ΣΣΕ ή ΣΜΥ. Όλοι "παντογνώστες" των εγκυκλίων, αλλά και των "πεπραγμένων" στις μονάδες.
  Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι η αρνητική στάση τους, στο θέμα της βαθμολογικής ή όχι εξέλιξης των ΕΜΘ, όσο η απαξίωση του έργου και τις προσφοράς αυτής της μερίδας των στελεχών, που ακόμα και αν μερικοί από αυτούς ήταν χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, ο καθένας από το δικό του "μετερίζι" (ο "αμόρφωτος" δεν κάλυψε καμία θέση επιτελείου), έδωσε και δίνει έναν αξιοπρεπή αγώνα. Από τα παραπάνω σχόλια περισσεύει η "χολή" από πολλούς λέγοντας ότι αυτοί πρέπει να φτάσουν μέχρι Ανθστές. Συμφωνώ και εγώ με αυτό. Αλλά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί οι απόφοιτοι τις ΣΜΥ φτάνουν μέχρι Ανχες; Παραμένουν περίπου 12 χρόνια Υπξκοί, 5 χρόνια Ανθστές και τα υπόλοιπα αξκοί. Δηλάδή Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, που ο απόφοιτος είναι περισσότερα χρόνια αξκός παρά υπξκός. Το ξέρω ότι αυτά λέει η εγκύκλιος, αλλά κύριοι "καθε νόμιμο δεν είναι και ηθικό", όπως είπε κάποιος σοφός!!! Όλοι ξέρετε ότι ο θεσμός των ΕΜΘ - ΕΠΟΠ είναι αποτυχημένος, όχι για το προσωπικό που το επανδρώνει, αλλά για αυτούς που τον σκέφτηκαν και θα καταντήσουν τον Στρατό μας σε μερικά χρόνια ΚΑΠΗ. Άραγε αυτοί που συνυπόγραφαν τις εγκυκλίους πρόσληψης με τους πολιτικούς, τι βαθμό είχαν και ποιας προέλευσης ήταν; Αφού μπορείτε όλοι να αξιολογείται το έργο των ΕΜΘ - ΕΠΟΠ στις μονάδες, άρα έχετε συνυπηρετήσει μαζί τους. Πότε κύριοι εκ της ΣΜΥ; Κατά κανόνα τα 3 έως 6 χρόνια ως υπξκός, επειδή μετά χάνεστε μέσα στα επιτελεία και στις ΜΕ (λόγω πανεπιστημιακής μόρφωσης βεβαίως).
  Οι κύριοι της ΣΣΕ; Βέβαια αυτοί σε σχέση με τους παραπάνω είναι πιο αδικημένοι αλλά να μας πουν πότε είναι σε θέση αυτοί να αξιολογήσουν τους υπξκούς; Που υπηρετούν στη μονάδα 3 χρόνια ανθλγοί (καταλαβαίνετε τώρα) και μετά Λγοί και αν τύχη αυτό.
  Μπορώ να γράψω ολόκληρο βιβλίο, αλλά ανυπομονώ να δω τις αντιδράσεις σας μέχρι εδώ...
  Σας ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. ...οταν ημουνα εκπαιδευτης στους νεους Ανθυπιλαρχους, Μ.Λχιες και ΕΠΟΠ...Και εσένα ποιος σε εκπαίδευσε ορέ;;;;οι ανακαταταγέντες αξκοί;;;;δεν μπορεί κάποιος θα σε εκπαίδευσε και εσένα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.
  ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΑΞΚΟΥΣ ΜΑΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΦΡΙΛΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ...ΕΜΘ ΕΠΧΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. ΟΤΑΝ ΛΟΓΩ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ(ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ 300-400 ΕΥΡΩ) ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Η ΕΜΘ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ (ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ) ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Γ Ε Ν Ι Κ Η Δ Ι Α Τ Α Γ Η
  ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
  ΔΝΣΗ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/5
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ
  Φ.400/4/905626
  Σ.21
  Αθήνα, 16 Ιαν 2008

  6. Ως «άμεση διάκριση» ορίζεται όταν ένα πρόσωπο υφίσταται, για λόγους
  φύλου, μεταχείριση λιγότερο ευνοϊκή από αυτήν την οποία υφίσταται, υπέστη ή θα
  υφίστατο ένα άλλο πρόσωπο σε ανάλογη κατάσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. 3.12 ΣΤΑ ΤΕΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.ΣΤΗ ΣΜΥ ΜΠΑΙΝΕΙΣ?ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ?
  ΦΙΛΑΚΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Στον Υπλγο (ΠΖ) Άντε βρε τσομπάνηδες του Δημοτικού,Δυστυχώς υπολογέ εσύ πρεπει να εισαι τσομπάνης ,αυτοχαραχτιριζεσαι απο τον τροπο σκεψης σου!! Να μου φερει ο Υπολοχαγός τα πτυχία του και να του φερω τα δικά μου,να δουμε ποιος ειναι ο τσομπάνης! Είσαι απαραδεκτος δεν αξίζει κάποιος να ασχολείται με τα γραπτά σου και προτρέπω τους συναδέλφους να μην ασχολούνται με ηλίθιους,διότι αν κοντραριστείς με εναν ηλίθιο ,τότε θα σε κατεβάσει στο επιπεδό του και θα σε κερδίσει λόγω εμπειρίας!
  Οταν πήγαν οι ΕΜΘ στην υπηρεσία το 1985 εσύ υπολοχαγέ δεν ήσουνα στου πατέρα σου τα Αρχ..... και εχεις και αποψη; Ασε να κρινουν τους ΕΜΘ οι σημερινοί Στρατηγοί γιατί αυτοί τότε ηταν δοιμιρίτες και Δκτές Λόχων!! Εσύ αντε για ύπνο !!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. ΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΟΙ ΜΗΠΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ.

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΘ ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. O 5.34 5ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΚΟΣ.ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΑΞΚΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. 10 32 ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Η ΔΓΗ? ΟΤΙ ΠΧ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΕΠΧΙΑ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.Η ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΚΟΙΝΑΚΙΑ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΧΙ.ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. 9.35 ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΚΟΜΠΛΑΡΕΙ Ο ΛΟΧΑΓΟΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΣ Ε.Δ Κ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΤ...ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ....ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΜΘ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ Κ Η ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΘ...ΕΤΣΙ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΜΘ Κ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. ΚΑΚΙΑ ΜΙΣΟΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΖΗΛΕΙΑ ΦΘΟΝΟΣ ΦΟΒΟΣ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!!!!! ΓΙΑΤΙ? ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ? ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ? ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΒΑΘΜΟΥΣ? ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΑΥΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΓΛΩΣΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΣΤΑΛΓΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΘ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!.- ΕΜΘ ΑΛΧΙΑΣ (ΤΘ)- ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΕΜΘ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΚΥΡΙΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ…..ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΙΙΙ ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΙΙΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙΣΣΣΣ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙΣΣΣΣΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. OLA TA GATAKIA TWN PARAGOGIKWN SXOLWN NA MHN ASXOLOYNTAI MAZI MAS GIATI EMEIS DOYLEBOYME KAI AYTA TA GATAKIA FAINONTE PARAPANW..NO PROBLEM PALIKAROGATAKIA ANTE TON POYLO TWRA GIA KANA GLIPSIMO ANWTEROY SAS GIA NA PERNATE KALYTERA....ME TO MIALO SAS OMWS....TO 90% TWN ΕΜΘ KAI EPOP EXOYN TOYLAXISTON MIA APOSTOLH EKSOTERIKOY XWRIS NA BALW KAI THS EFIMO MNIA..ESEIS GATAKIA TI EXETE??????? MEXRI TON KSEFTELISMO SAS FTASATE NA ASXOLISTE ME EMAS GIATI ME ALLOYS DEN TA EXETE TA APETOYMENA KAKALAAAAA...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΈΧΟΥΜΕ ΜΆΘΕΙ ΌΤΑΝ ΘΊΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΜΑΣ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΎΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΌΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΌΤΗΤΆ ΜΕ ΑΛΛΟΥς ΘΕΣΜΟΥΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ, ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΤΥΧΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΑΛΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΛΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΆΝΩ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΆΛΟΓΆ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΆ ΥΠΗΡΕΣΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΊΡΝΩ ΤΟΥς ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΞΊΖΩ ΔΕΝ ΑΞΗΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Έχετε χασει την μπάλα...!!!
  Σε τόσα που διάβασα παραπάνω μόνο 2-3 σχόλια ήταν αρκετά για να κατάλάβω ότι ο Ε.Σ. έχει γίνει ''ΤΣΙΡΚΟ''!!! Το ''MEDRANO'' σε όλο του το μεγαλείο!!! Η λέξη ''συναδελφικότητα'' απέχει πολύ από το μυαλό και τον χαρακτήρα πολλών εδώ μέσα!
  Τα στελέχη του Ε.Σ. μαλώνουν για την καρέκλα και για την εξουσία εντός των στρατοπέδων!!! Είμαστε για γέλια!
  ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΕΛΙΟΥ:
  1. Οι Ευέλπιδες θέλουν να πάρουν οι ΕΜΘ βαθμούς για να ξαλαφρώσουν οι ίδιοι!
  2. Οι Παραγωγικοί Υπξκοί (ΣΜΥ) δεν το θέλουν γιατί δεν θα ξεπεράσουν τους ήδη μπροστά από αυτούς βαθμολογικά ΕΜΘ (καθώς οι περισσότεροι είναι πλέον Αλχίες).
  3. Οι ΕΜΘ θέλουν να ξεφύγουν από όλα τα ''χωσίματα'' που τρώνε καθώς σε πολλές Μονάδες (Εργοστάσια) κυρίως κάνουν ακόμα σκοπιά στελέχη υποτίθεται με 20-24χρόνια!
  4. Οι ΕΠΟΠ δεν το επιθυμούν γιατί για τον δικό τους θεσμό δεν μπορεί να εφαρμοστεί ανάλογο παραθυράκι καθώς κατατάχθηκαν ως Στρατιώτες και δεν μπορούν να πατήσουν σε κανένα νομο!!!
  Είμαστε για κλάματα!!!
  Στον Ε.Σ. έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και έμεινε μόνο το βαθμολογικό!!!
  Το ότι Στρατός σήμερα και γενικά οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι άβουλα όντα (ή ζώα) χωρίς λόγο πουθενά δεν ενδιαφέρει κανέναν!
  ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ και ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  Ένοπλες Δυνάμεις σ'υατή την χώρα δεν υπάρχουν πλέον! Ο Στρατός βρίσκεται ένα βήμα πριν το χάος! Τα Στελέχη των Ε.Δ. βρίσκονται σε εξαθλίωση και εσέίς ακόμα ασχολείστε με ''σαρδέλες'' και ''αστέρια''!!!
  βρείτε μια 2η δουλειά για να έχει η οικογένειά σας να φάει γιατί οι βαθμοί δεν δίνουν σε κανέναν φαγητό!!!
  Καλό κουράγιο και υπομονή σε όλους εύχομαι με σαρδέλες και αστέρια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. ΑΛΧΙΑΣ ΤΧ ΕΜΘ.ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΕΝ ΦΟΡΑΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΦΟΡΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΩ ΣΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΩ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΖΟΡΙΣΤΙΚΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΤΙ ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΡΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ 20 ΧΡΟΝΙΑ Σ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΣΤΡΑΤΟ ΕΠΙΔΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΝΕΥΟΜΕ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΙΣΟΣ ΝΑ ΔΙΑΙΟΝΙΖΕΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΖΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΣ.ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ Π.ΣΧ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΧΑΡΑΚΩΜΑ ΘΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΔΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΣΧΟΛΗ? ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙ Η ΠΑΤΡΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.